Hoe TikTok’s Voice Changer te gebruiken – 18 functies en tips die u moet weten

0
17


Als je ooit naar een opname van jezelf hebt geluisterd en ineenkromp toen je dacht: “klink ik echt zo?” een nieuwe TikTok-functie is misschien wel je nieuwe favoriete ding.

TikTok heeft een nieuwe functie uitgebracht waarmee gebruikers kunnen experimenteren met een reeks bewerkingstechnieken, waaronder een waarmee je je stem kunt veranderen in een heel ander accent.

Terwijl video’s van TikTok-gebruikers die de functie testen duizenden views en likes krijgen, vragen velen zich af hoe ze het zelf kunnen proberen.

TikTok-logo en vrouw filmen
Foto-illustratie inclusief het TikTok-logo op het scherm van een iPhone en een foto van een jonge vrouw die een telefoon tegen haar gezicht houdt en zichzelf filmt.
Chesnot & Insta_Photos/Getty Images

Wat is het TikTok-spraakfilter?

De nieuwe audiofunctie van de populaire app voor het delen van video’s is ontworpen om makers in staat te stellen de manier waarop hun eigen stem klinkt in realtime te veranderen en de video meteen met bewerkte audio te delen.

Een van de vele functies op TikTok, deze nieuwe functie draagt ​​bij aan de mogelijkheid van de gebruiker om hun inhoud te bewerken en te wijzigen door een unieke video te creëren.

Andere mogelijke video-toevoegingen aan de app zijn onder meer tekst, stickers, filters, ruisonderdrukking en zelfs de verbeteringsoptie die video met één druk op de knop helderder maakt.

Hoe stemfilters op TikTok te krijgen

Je eigen stem bewerken met de nieuwe functie van de app is heel eenvoudig:

Stap 1: Neem je video op zoals gewoonlijk in de app.
Stap 2: Nadat u voor de video hebt gesproken, klikt u op het vinkje om naar het volgende scherm te gaan.
Stap 3: Scroll aan de rechterkant om de optie voor audiobewerking te vinden.
Stap 4: U zult een reeks opties en stemeffecten zien die u via uw echte stem aan uw video kunt toevoegen.
Stap 5: Selecteer het gewenste filter en klik om op te slaan.

Uit hoeveel stemmen kunt u kiezen?

Terwijl gebruikers over de hele wereld de leuke bewerkingsfunctie ontdekken en gebruiken, zijn er 18 verschillende spraakfilters beschikbaar.

Er zijn filters voor kat, aardeekhoorn, robot, elektronisch en spookachtig. De meest populaire favorieten zijn filters genaamd ‘deep’ die elke stem veranderen in een diepe mannelijke toon en een genaamd ‘Jessie’ die een jong vrouwelijk Amerikaans accent nabootst.

Toptips voor TikTok-spraakfilters

De bewerkingsfunctie kan worden gebruikt op elke video die gesproken audio bevat, maar is het meest effectief wanneer deze wordt gebruikt bij een face-to-camera video waarbij het onderwerp duidelijk spreekt.

Perfect voor het toevoegen van een leuke notitie aan een verhaalvideo of het delen van een update met volgers zonder je eigen stem te gebruiken, het is ook handig om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk achtergrondgeluid is terwijl je je video opneemt.

Sommige gebruikers hebben ook gemerkt dat de functie gemakkelijk kan worden gebruikt in televisiescènes – door hun scherm te filmen als klassieke scènes uit films of tv-weergave op de achtergrond voordat de stemmen van de acteurs worden veranderd met enkele hilarische effecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in