Hoe TikTok’s ‘hete beste vriend’ Alix Earle lucratieve merkdeals verdient, waardoor de verkoop van producten omhoog schiet

0
51


Een van de TikTok’s nieuwste sterren, Alix Earle, is de nieuwste maker die de aandacht trekt van het voornamelijk Gen Z-publiek van het platform en miljoenen loyale fans en lucratieve merkdeals oplevert.

Earle heeft 4,2 miljoen volgers op TikTok verzameld, waardoor ze een gewilde maker is voor merken om mee samen te werken en bijna elk product waarover ze in haar video’s gutst, is meestal binnen enkele minuten uitverkocht. Het fenomeen, samen met haar populariteit en herkenbare persoonlijkheid, wordt het “Alix Earle-effect” genoemd.

De populaire influencer wordt naar verluidt ergens tussen de $ 40.000 en $ 70.000 betaald voor een merkpartnerschap en heeft gewerkt met merken en bedrijven zoals GrubHub, White Fox Boutique, Tarte en Rare Beauty, wat leidde tot een TikTok-samenwerking met Selena Gomez.

HOE GYMNAST OLIVIA DUNNE TIKTOK VERZETTE IN EEN 7-CIJFERIG INKOMEN

Experts van influencer-marketingbedrijf Ubiquitous ontdekten dat slechts één van Earle’s video’s ervoor kan zorgen dat zoekopdrachten naar een product met 100% omhoogschieten op Google Trends, volgens gegevens die zijn gedeeld met Fox News Digital.

Ubiquitous onderzocht elk product in Earle’s make-uproutine, samen met andere items uit haar Amazon-aanbevelingen, haar haarroutine, wimperroutine en merkdeals en ontdekte dat van de 33 onderzochte items er nu 10 uitverkocht waren en een meerderheid van de de resterende producten waren uitverkocht enige tijd nadat ze in een van Earle’s video’s te zien waren. Bovendien had elk item op de lijst een piek in zoekinteresse tot meer dan 70 op de Google Trends 100-schaalindex, waarbij 26 van de 33 items op een gegeven moment naar maar liefst 100 sprongen.

De 22-jarige, die wel de ‘hot best friend’ van het internet wordt genoemd, is een senior hoofdvak marketing aan de Universiteit van Miami. Haar TikTok-account is binnengekomen 4,2 miljoen volgers in de afgelopen maanden, wat populair is vanwege haar “Get Ready with Me” (GRWM) -video’s waarin ze tips deelt over make-up, wellness en mode, terwijl ze zich voorbereidt op alles, variërend van een avondje uit op de universiteit tot een training tot een influencer-evenement.

“Haar inhoudsstijl is een voorbeeld van alles wat influencermarketing zo goed maakt”, zegt Jeremy Boudinet, Sr. Director of Growth bij Ubiquitous. “Er is een gevoel van directheid en niet-pretentie die je krijgt van haar inhoud.”

“Een lid van ons team merkte op dat het voelt alsof je naar een coole grote zus kijkt die zich klaarmaakt op FaceTime en je vertelt over haar dag in het proces,” voegde hij eraan toe. “Dit heeft snel een soort vertrouwende, vriendelijke vertrouwdheid met haar publiek opgebouwd, dus als ze productaanbevelingen doet, voelt het alsof ze iets van een vriend hoort.”

Volgens Ubiquitous steeg de zoekinteresse van Earle op Google Trends van december 2022 tot januari 2023 vrijwel constant van 0 naar 100. De meeste producten op de lijst begonnen met een zoekinteresse van 0 tot 43, wat betekent dat slechts één van Earle’s video’s van drie minuten de Google-zoekopdracht naar een product in slechts 24 uur tot 100 procent kan verhogen.

‘NON-BINAIRE’ ZANGER SAM SMITH BEWEERT DAT DE MUZIEKINDUSTRIE ‘NIET GEWENT IS AAN QUEER ARTIS

Uit het onderzoek van Ubiquitous bleek dat in een van Earle’s beroemdste video’s, waarin ze haar wimperroutine beschrijft, elk van de drie aanbevolen producten steeg tot een zoekvolume van 100 slechts enkele uren nadat haar video live ging op 27 december.

Haar ‘hete puinhoop’-benadering van haar video’s heeft een vertrouwde aanhang opgeleverd onder jonge vrouwen op TikTok die haar inhoud als authentiek en herkenbaar beschouwen, wat volgens Ubiquitous waarschijnlijk het geheim van haar succes is.

“Terwijl andere influencers vergelijkbare snelle groeiperiodes hebben gezien (zoals enkele van de meest gevolgde makers van TikTok-content, Charli D’Amelio en Addison Rae), wat Alix waarschijnlijk onderscheidt, is haar nadruk op authenticiteit en haar dagelijkse op schoonheid gebaseerde inhoud en logboeken ,”

COSMETICA MERK TARTE’S DURE REIS IN DUBAI ONTSTEKT TIKTOK-CONTROVERS OVER UITZONDERLIJKE INVLOEDREIZEN

“De herkenbaarheid die ze creëert met haar eerlijkheid, zorgt ervoor dat haar glamoureuze leven bijna haalbaar aanvoelt – ‘ze worstelt net als ik’, denken ze misschien – ‘misschien kan ik ook zo mooi zijn’,” voegde hij eraan toe. “Dus als ze een product in haar dagelijkse routine opneemt (in plaats van inhoud te maken die aanvoelt als een advertentie), is het geen wonder dat haar publiek het snel wil kopen.”

Earle is heel openhartig tegenover volgers als ze vertelt over haar avondjes uit op broederschapsfeesten, haar ervaring met plastische chirurgie, haar worsteling met acne, evenals haar gezinsdynamiek en datingleven.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Door inhoud te creëren die is gericht op haar worsteling met acne en angst en door te pronken met haar rommelige slaapkamer, krijgt haar publiek het gevoel dat ze bij uitstek herkenbaar is”, zei Boudinet. “Tegelijkertijd zien ze haar er geweldig uitzien en fantastische evenementen en reizen bijwonen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in