Hoe TikTok te gebruiken om uw werkgeversmerk te polijsten?

0
112


Een sterke werkgever uitzenden merk heeft lang nodig gehad om verder te gaan dan een inzichtelijke carrièrepagina. Tegenwoordig loop je echter waarschijnlijk iets mis als je wervingsbehoeften ook niet duidelijk op TikTok worden weergegeven.

De in Boston gevestigde geldmanager Fidelity is een van de eerste financiële giganten die zijn tenen in TikTok dompelt. Sinds het opzetten van zijn account @fidelity in juni 2021 heeft het sindsdien meer dan 17.000 volgers en bijna een half miljoen likes verzameld. Het merk deelt niet alleen de “first day of work” behind-the-scene video’s, maar introduceert zijn medewerkers ook op een leuke manier die het bedrijf humaniseert.

“Kandidaten besteden meer dan acht tot negen uur aan het onderzoeken van specifieke bedrijven voordat ze besluiten te solliciteren en een van de plaatsen waar ze onderzoek doen is op sociale media”, zegt Adam Robinson, CEO van het in Chicago gevestigde talentmanagementbedrijf Hireology.

Het platform dat eigendom is van ByteDance is de laatste tijd getuige geweest van een toename van carrièregerelateerde inhoud, met 1,7 miljard views op de hashtag #joblife en 72 miljard views op de hashtag #smallbusiness tot nu toe.

Als je TikTok nog niet gebruikt om je werkgeversmerk te verbeteren, kun je als volgt aan de slag gaan:

Gebruik hashtags verstandig.

Millennials hebben meer kans dan welke andere generatie dan ook om zich tot sociale media te wenden om meer over bedrijven te ontdekken. Voordat u de berichten verzendt, moet u even nadenken welke hashtags u aan het bericht toevoegt om een ​​breder publiek te bereiken. Voer een doelgroepanalyse uit om ervoor te zorgen dat uw demografische doelgroep interactie heeft met de tags. Hier zijn een paar veelvoorkomende carrièregerelateerde hashtags die je zou kunnen zoeken:

Promoot je stageprogramma.

Omdat TikTok-gebruikers over het algemeen jonger zijn dan gebruikers op andere sociale-mediaplatforms, is dit een geweldig kanaal om je stage en nieuwe afstudeermogelijkheden te promoten.

Bekijk voorbeelden van Chipotle en The Washington Post om te zien hoe ze een succesvolle wervingsstrategie op social hebben opgebouwd. Uw nieuwe medewerkers vragen om over hun ervaringen bij het bedrijf te praten, is een geweldige manier om de stageprogramma’s te promoten en uw bedrijfscultuur te laten zien.

Bied ongefilterde werknemerservaring.

Naast het promoten van je vacatures op het platform, kun je met TikTok de unieke persoonlijkheden en talenten van je teamleden onder de aandacht brengen. Sollicitanten zijn meestal geïnteresseerd in het team en als een video hen helpt om hun potentiële toekomstige collega’s te leren kennen, is dat misschien wel je beste verkoopargument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in