Hoe TikTok Search te gebruiken om inhoud, community en makers te vinden

0
127


TikTok heeft zijn plaats in ons dagelijks leven stevig verankerd als een van de snelstgroeiende sociale-medianetwerken.

Het is snel de plek geworden voor video-inhoud in korte vorm en trekt genoeg veren bij Meta om Instagram veranderingen te laten doorvoeren om te concurreren.

Maar TikTok is meer dan katten die op robotstofzuigers rijden of populaire dansmoves.

Wereldwijde merken hebben snel de kracht van het TikTok-algoritme ingezien als een manier om met doelgroepen van alle leeftijden in contact te komen en verkoop te stimuleren met influencer-partnerschappen.

En aangezien de gemiddelde gebruiker dagelijks meer dan 90 minuten aan de app besteedt, is het vinden van een community via andere makers een belangrijk onderdeel geworden van de aantrekkingskracht van TikTok op zijn kernpubliek.

Hoe werkt dit echter voor digitale marketeers?

Laten we kijken.

Hoe TikTok weet wat je zoekt

Zoals elk goed zoekalgoritme verzamelt TikTok gegevens over u om uw ervaring met de app aan te passen.

Hoe meer je met video’s omgaat door ze leuk te vinden, te reageren, te delen of te volgen, hoe meer inhoud je gaat zien die aansluit bij je interesses.

Geluiden en hashtags op video’s, samen met apparaat- en accountinstellingen zoals taal, worden ook meegenomen in het algoritme.

Al deze gegevens worden samengebracht om een ​​gepersonaliseerde “For You”-pagina (FYP) te genereren.

Over het algemeen zijn de video’s die je hier ziet een mix van mensen die je volgt en nieuwe makers waarvan TikTok denkt dat je ze leuk zult vinden, op basis van wat het weet over je eerdere activiteit in de app.

Thematische inhoud leidt het algoritme, en hoe meer inhoud u ziet en waarmee u interactie heeft (inclusief kijktijd), hoe meer gerelateerde en aangrenzende inhoud de app u laat zien.

Zoeken naar inhoud

De zoekbalk is de plek waar je moet zijn als je inhoud wilt vinden rond een bepaald onderwerp.

Hier kun je zo specifiek zijn als je wilt, of je nu op zoek bent naar een maker op zijn gebruikersnaam of je houdt aan een breder onderwerp, zoals een stadsnaam.

De meest relevante resultaten worden als eerste weergegeven, samen met enkele suggesties voor andere zoekopdrachten die u zou kunnen doen rond dat onderwerp (vergelijkbaar met de door Google voorgestelde zoekopdracht met de flair van “Mensen vragen ook”).

Iemand die bijvoorbeeld op zoek is naar receptideeën met producten van Trader Joe’s, kan eenvoudig zoeken naar “Trader Joe’s” en een hele lijst met opties hebben om door te klikken, zoals:

  • De recepten van handelaar Joe.
  • De musthaves van Trader Joe.
  • De hashbrowns van handelaar Joe.
  • De maaltijden van handelaar Joe.

Van daaruit maak je je selectie en ga je als eerste naar de “top” feed – dit zijn de meest populaire video’s onder die specifieke zoekopdracht.

Om in dit gedeelte te verschijnen, gebruiken makers de zoekterm meestal als hashtag in hun video-onderschriften om hun kansen om gevonden te worden en tekst in de video te vergroten, terwijl ze thematisch relevant zijn.

Zodra ze populair zijn geworden, zal TikTok ze in de “top” resultaten vermelden.

U kunt naar “gebruikers” scrollen om iedereen te vinden met vergelijkbare gebruikersnamen als de zoekopdracht die u heeft gezocht, “geluiden” die verband houden met die zoekopdracht, “live” inhoud of gerelateerde “hashtags” – ze zijn allemaal aanwezig in de filtertabs.

In het gedeelte ‘hashtags’ worden de video’s waarmee de tag is gestart als eerste weergegeven, gevolgd door de populairste video’s onder die hashtag.

Het gebruik van de zoekoptie op TikTok is een van de beste manieren om makers van inhoud en communities te vinden rond de onderwerpen die u het meest interesseren.

Hoe specifieker u in uw zoekopdracht bent, hoe gerichter de inhoud die u te zien krijgt, zal zijn.

Wat betekent dit voor digitale marketeers?

De zoekfunctie is ideaal voor het vinden van communities waarin uw persoonlijke interesses en/of merkaffiniteitscategorieën centraal staan.

Maar het is ook een tool die slimme digitale marketeers gemakkelijk kunnen gebruiken om hun merken te positioneren voor zowel nieuwe als gevestigde doelgroepen.

Trending inhoud

Dankzij het werk van het algoritme kunnen accounts met heel weinig volgers gemakkelijker grip krijgen op TikTok dan op meer gevestigde platforms zoals Instagram of YouTube.

Springen op populaire nummers of hashtags is een uitstekende manier voor merken om te profiteren van reeds populaire inhoud en het sociale bereik te vergroten (pas op voor auteursrechtelijk beschermde muziek en volg de FTC-richtlijnen!).

Bedenk nieuwe manieren waarop je bestaande inhoud die je op andere platforms hebt kunt hergebruiken en integreer deze in je TikTok-strategie.

Doe je onderzoek om te zien welke populaire nummers mensen gebruiken en hoe ze deze in hun video’s gebruiken.

Heb je iets dat in een nieuwe video past of kan worden aangepast met hetzelfde geluid?

Educatieve inhoud doet het goed op TikTok, maar vermakelijke video’s worden nog steeds het meest bekeken, becommentarieerd en gedeeld, vooral in branches als mode en detailhandel.

Volgens TikTok-inzichtgegevens “geeft 40% van de Millennial TikTok-gebruikers op modereizen de voorkeur aan merkinhoud die leuk en onderhoudend is. ”

Als je bereid bent wat dollars achter je TikTok-marketing te steken, is de zoekfunctie een handige manier om trending content te vinden die je kunt repliceren voor een betaalde campagne.

(Hoewel trends vaak zorgen voor betere organische inhoud omdat ze zo snel bewegen op dit platform)!

Omdat het een nog relatief nieuw advertentiekanaal is, zijn vertoningen, klikken en conversies voor de meeste markten nog steeds betaalbaarder dan op andere platforms, dus dit is het moment om te beginnen met experimenteren.

In-feed-advertenties werken op dezelfde manier als Instagram Stories en nemen het scherm van de gebruiker over voordat ze naar hun volgende video scrollen.

Het is ideaal om advertenties te maken die eruitzien en aanvoelen als onbetaalde TikTok-inhoud, vooral omdat gebruikers zich in eerste instantie misschien niet realiseren dat ze naar een advertentie kijken.

Dat betekent langere kijktijden en een grotere kans op klikken naar uw site of winkel. De slogan van het advertentieplatform van TikTok is: “Maak geen advertenties, maak TikToks.”

Let op, dit is niet het moment om te proberen uw pre-roll of andere veel geproduceerde advertentiespots opnieuw te gebruiken. Zelfs je sociale inhoud van andere kanalen zal waarschijnlijk plat vallen.

TikTok is een uniek ecosysteem en inhoudstype dat het waard is om op zichzelf in te investeren.

Influencer-partnerschappen

Deze tools zijn ook goed voor het vinden van influencers om mee te werken aan merksamenwerkingen.

Nadenken over het onderwerp van uw bedrijf is hier nuttig.

Er zijn misschien geen honderden influencers die wachten om met een tandartspraktijk te werken, maar als je tanden bleken of cosmetische ingrepen aanbiedt, zijn makers van beauty- of wellnesscontent een goede plek om te beginnen.

Het vinden van influencers om mee te werken via de zoekhulpmiddelen is ook een goede manier om door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) te vinden over uw merk of onderwerpen die verband houden met wat uw merk te bieden heeft.

UGC werkt goed op bijna elk sociaal platform, vooral op TikTok.

Er is ook een marktplaats voor makers waar je gebruik van kunt maken als je gewoon probeert je programma van de grond te krijgen.

Tot slot

Het lijdt geen twijfel dat TikTok voor veel mensen op grote schaal wordt gebruikt als zoekmachine.

Hoewel het een reputatie heeft als een “jonge” app, is TikTok steeds meer de go-to-app voor veel demografische gegevens voor het vinden van makers, communities, nieuwe merken en producten en inhoud waar ze dol op zijn.

Het lijkt misschien een verschuiving weg van de sociale marketing die we gewend zijn, en in sommige opzichten is dat ook zo.

Maar er zijn kansen voor slimme marketeers om hun inhoud onder de aandacht van nieuwe mensen te brengen, en hoe eerder we TikTok als een zoekmachine gaan behandelen, hoe verder je merk vooruit zal zijn.

Meer middelen:


Uitgelichte afbeelding: Kaspars Grinvalds/ShutterstockLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in