Hoe TikTok het restaurantlandschap verandert

0
11


TikTok is niet meer nieuw. Nation’s Restaurant News schreef in 2019 zelfs een stuk over hoe restaurants aandacht moesten besteden aan het socialemediaplatform voor marketing- en berichtendoeleinden. Nog geen drie jaar later is TikTok gemeengoed geworden voor ketens en onafhankelijke restaurants. Je loopt achter op de tijd als je niet op TikTok zit.

We hebben de trends op TikTok gezien met mensen die commentaar gaven op de manier waarop eten wordt bereid, met chef-koks zoals Gordon Ramsay die inspeelden op de trend en miljoenen weergaven. Maar de nieuwste trend trekt veel aandacht: vernietigende restaurantrecensies door ‘normale’, niet-beroemde mensen.

In plaats van beoordelingen door beroemde critici, gaan gewone mensen naar restaurants en geven hun eigen mening en krijgen miljoenen views. Neem deze video van The VIP List, een paar 24-jarigen die restaurants beoordelen, hun fans “boeren” noemen en grappen maken over de technieken die chef-koks hebben geperfectioneerd na jaren op de culinaire school en in de praktijk.

Meg Radice en Audrey Jongens, het paar achter het account, plaatsten onlangs een video met de titel “Is Pastis de hype waard?” Het begint met een voice-over die zegt: “Laten we dit afronden, dit is misschien wel het slechtste dessert dat we ooit hebben gehad”, verwijzend naar een van het beroemde Franse restaurant met Michelin-ster in New York City. De review eindigt wel met een aanbeveling van de vrouwen.

Overig De VIP-lijstvideo’s van restaurants zoals Altro Paridiso, Lure Fish Bar, L’Artusi en meer krijgen niet dezelfde negatieve behandeling.

Met honderdduizenden views op elke video hebben de vrouwen een schare fans verzameld en zijn ze hun eigen bedrijf begonnen op basis van hun recensies. Geen van hun inhoud is getagd als gesponsord, maar dat betekent niet dat het niet door het restaurant is geschonken in de hoop op een gunstige beoordeling of inhoud.

Dat is een plek waar ze verschillen van traditionele restaurantrecensenten. Het is niet te zeggen wat ze gratis hebben gekregen of wat ze als resultaat een gunstige beoordeling geven. TikTok is nog steeds niet gereguleerd en het is het wilde, wilde westen daarbuiten.

Een andere trend? Ontdekking op TikTok.

Hoofd- en hoofdgerechten zijn niet meer zo belangrijk als het gaat om de locatie van een restaurant. Nu gaat het om je locatie online, en of je daar te vinden bent. Gaan de juiste mensen naar je restaurant en maken er video’s over? Als dat niet het geval is, moet u meer investeren in uw eigen marketingbudget dan in de organische marketing die afkomstig is van plaatsen zoals TikTok-ontdekking.

Volgens MGH, een marketing- en communicatiebureau, heeft 53% van de Millennial TikTok-gebruikers een restaurant bezocht en/of er eten besteld nadat ze het op TikTok hadden gezien.

Bovendien heeft 38% van de TikTok-gebruikers van alle generaties – ongeveer 51,8 miljoen eters – een restaurant bezocht of er eten besteld na het zien van een TikTok-video erover.

Uit de MGH-enquête bleek ook dat TikTok-video’s gebruikers ertoe hebben aangezet om langere afstanden af ​​te leggen voor nieuwe eetervaringen, en hen ertoe hebben aangezet meer geld uit te geven dan gewoonlijk aan restaurants. Van de ondervraagde TikTok-gebruikers heeft 30% langer gereisd dan normaal om een ​​restaurant te bezoeken nadat ze het op TikTok hebben gezien, en 28% heeft een restaurant bezocht dat iets duurder was dan degene die ze gewoonlijk bezoeken nadat ze het op TikTok hadden gezien.

“Wat dit onderzoek laat zien, is dat dit eens ontslagen sociale netwerk, TikTok, de manier waarop mensen zich gedragen, waar ze hun tijd doorbrengen en, belangrijker nog, hoe ze hun geld uitgeven, volledig heeft veranderd”, zegt Ryan Goff, EVP, social media marketing. directeur bij MGH. “TikTok is echt de droom van een restaurantmarketeer die uitkomt. Er zijn niet veel andere tools die we nog hebben in onze marketingtoolbox die het soort impact kunnen genereren dat door TikTok via deze enquête wordt beloofd.”

Tweeënzeventig procent van de ondervraagde gebruikers zei dat ze naar een specifiek restaurant gingen omdat het er ‘smakelijk uitziend eten’ had, terwijl 45% zei dat het een uniek menu-item was dat hen aantrok. We kennen de kracht van een nieuw menu-item over bij Restaurant Hospitality hebben we een wekelijkse column over hen genaamd Nieuw op het menu met nieuwe menu-items. Het is al jaren populair onder lezers. Het is hetzelfde met NRN’s Menu Tracker: mensen willen het nieuwe en opwindende ervaren, en TikTok is een geweldige manier om dat te laten zien.

Neem bijvoorbeeld Taco Bell. Een merk dat geen hulp nodig heeft op sociale media of met vindbaarheid, maar het pronkt de hele tijd met zijn nieuwe menu-items op TikTok tot groot succes.

De terugkeer van de Mexican Pizza was het grootste debuut van de keten op TikTok, met 57 miljoen views. Ze debuteerden ook hun nieuwe Loaded Truff Nacho Fries op de app.

Restaurantrondleidingen zoals deze zijn geweldig voor vindbaarheid en raken alle punten in de enquête, pronken met nieuw eten en een uitnodigende sfeer. Die video heeft meer dan 800.000 views. Ook Indië kan meedoen aan de trend.

Zevenendertig procent van de ondervraagde consumenten zei dat ze naar een restaurant zouden gaan omdat het een “koele sfeer” had.

De moraal van het verhaal is, post op sociale media en hoop op het beste. Het kan zijn dat je een slechte recensie krijgt, maar ook dat je ontdekt wordt door de juiste persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in