Hoe TikTok-hacks fastfood verpesten?

0
80


Afbeelding voor artikel getiteld Hoe TikTok 'Hacks' Fast Food verpesten

TikTok verpest opnieuw alles. Soms vragen mensen in de reacties waarom we TikTok zo vaak behandelen – nou, beste lezer, hier is je bewijs dat wat er in die app gebeurt, echte en soms verwoestende veranderingen kan veroorzaken in de manier waarop we ons dagelijks leven leiden. De volgende keer dat je taco’s probeert te bestellen via de Chipotle-app en je kunt TikTok niet de schuld geven.

TikTok’s nieuwste Chipotle-hack

We zijn geen onbekenden met de Chipotle-hacks – in april probeerde stafschrijver Dennis Lee een burrito voor slechts $ 2 zoals iemand op TikTok beweerde te hebben gedaan. Niet alleen werkte het niet (Lee was charged $ 8,60), het was niet eens lekker. Het probleem lijkt te zijn dat wanneer je persoonlijk bestelt, de mens achter het register je schema kan doorzien en je ware motivaties kan detecteren. Ofwel dat, of ze gaan er gewoon vanuit dat je een grote burrito wilt en zullen je daarvoor in rekening brengen.

Meest recent vinden TikTok-gebruikers leuk @jonserranoo hebben een nieuwe hack geprobeerd waarbij je specifiek een taco bestelt via de mobiel app. Onze maat Jon bestelt een enkele taco en bestelt een kant van rijst, een kant van bonen, een kant van fajita groenten, een kant van salsa, een kant van guac (die kost slechts $1 met a taco), en een kant van tortilla, die in deze video zo groot lijkt als een burrito-wikkel. Het totaal komt uit op ongeveer $ 4,50, ongeveer de helft van de kosten van een typische Chipotle-burrito. Lijkt me een prima deal.

Chipotle begreep snel de regeling, volgens Insideren op 7 september stuurde hij een e-mail naar managers waarin stond dat taco-bestellingen wordt tot nader order uitgeschakeld in de app. Klanten kunnen nog steeds taco’s persoonlijk bestellen, maar de kans om weg te komen met de hack zijn veel lager als klant en medewerker elkaar moeten aankijken in het oog tijdens de transactie.

Hoe sociale media de manier veranderen waarop we eten bestellen

Natuurlijk de grootste prikkel voor Chipotle om hard op te treden tegen deze hack is omdat het het bedrijf kost geld. Maar deze “gehackte” bestellingen creëren ook andere problemen. Hun uitgebreide karakter, ontworpen om verschillende mazen in het bestelproces te benutten, kan ook creëren een vertraging op andere bestellingen.

Het is om deze reden dat zoveel Starbucks-barista’s spreken zich uit tegen sociale media-accounts ultra-ingewikkelde drankbestellingen ontwerper maken koffie met namen als “Gringotts Dragon Frappuccino” en “Triple Threat Latte.”Als een barista moet leggen tijd in deze over-the-top drankjes, het trekt de aandacht weg van elke andere klant en laat de barista’s niet altijd in de beste stemming achter – geloof me, je wilt geen geïrriteerde barista die je koffie maakt.

Apps zijn ook een kwestie van toegankelijkheid. Mensen die het moeilijk hebben horen of sprekenvertrouwen bijvoorbeeld op dat soort technologie om hun voedselbestellingen te plaatsen zonder een communicatiebarrière. Wanneer een TikTok-hack leidt tot het verwijderen van deze besteloptiehet is meer dan alleen een kleine ergernis voor een grote populatie van klanten.

Hacks zijn zo’n onderdeel van de cultuur geworden dat sommige fastfoodrestaurants, zoals McDonald’s, hebben zelfs hun eigen “gehackte” menu’s uitgebracht. Maar of het komt van TikTok of het restaurant zelf, wat deze hacks missen, is waar het restaurant eigenlijk goed in is. Er is een reden waarom McDonald’s nog steeds de verkoopt Big Mac decennia nadat het op het menu werd geïntroduceerd – het is precies goed zoals het is. Deze grote bedrijven gaan door talloze testrondes om te bepalen wat wij, de consumenten, zullen genieten het meest. Waarom vergeten we de invloed van sociale media niet, vertrouw het proces, en de hacks achterlaten?LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in