Hoe TikTok en Spotify christelijke artiesten toestaan ​​de traditionele lofmuziek te doorbreken

0
87


Gepubliceerd: 16 september 2022

Foto door Fath via Unsplash

Hoe TikTok en Spotify christelijke artiesten toestaan ​​de traditionele lofmuziek te doorbreken

Door Movieguide® Staff

TikTok blijft bogen op de meest actieve gebruikers van de sociale-mediaplatforms, met wereldwijd 1 miljard gebruikers.

Hoewel dit veel uitdagingen met zich meebrengt voor ouders die hun kinderen online willen beschermen, heeft het ook een weg geopend om christelijke boodschappen te verspreiden en muziek te prijzen.

Een voorbeeld is Montell Fish, een christelijke muzikant die al miljoenen toneelstukken heeft verzameld, volgens Christianity Today.

Uniek is dat Fish geen aanhang opbouwde via live optredens of in de kerk, maar via de virale app voor het delen van video’s.

Op 7 september 2021 brak Fish uit met 3,3 miljoen views op een video met een lo-fi-klinkend nummer dat hij ‘verliefd op je’ noemde.

Ondanks een al groeiende aanhang op YouTube, bleek Fish’s overstap naar TikTok zijn carrière naar nieuwe hoogten te lanceren. Het nummer op Spotify heeft nu meer dan 94 miljoen keer afgespeeld en Fish heeft meer dan 4 miljoen maandelijkse luisteraars.

Hoewel de meeste muziek van Fish niet expliciet over God gaat, zei hij in een eerder interview dat zijn muziek is geïnspireerd op eerdere breuken en de liefde voor God die hij als kind van zijn moeder zag.

“Ik ben nog steeds erg een geloofsgericht persoon en ik hou van Jezus”, vertelde hij aan Billboard. “Maar ik denk dat veel van mijn kunst een andere manier heeft gekregen om die verhalen te vertellen.”

Er worden dagelijks tienduizenden nummers geüpload naar Spotify, wat een ongekende kans biedt voor opkomende artiesten zoals Fish.

“De traditionele manieren om met CCM om te gaan, zijn al lang in verval”, zegt Leah Payne, een professor aan het Portland Seminary. “Nieuwe platforms zoals TikTok die buiten dat model zitten, maken het voor verschillende soorten artiesten mogelijk om te gedijen. Ik denk dat de vraag die ik heb is: hoe zullen deze artiesten zichzelf onderhouden en hoe zullen ze contact blijven houden met hun publiek?”

De christelijke kunstenaar Antoine Bradford herhaalt het succesverhaal van Fish, die mensen authentiek geloof wil laten zien in plaats van een merk.

“Ik zag dat christenen kwetsbaar moesten zijn en moesten praten over geestelijke gezondheid en alleen de worstelingen van wat het betekent om een ​​christen te zijn”, zei hij.

Maar de nieuwe manier om muziek te delen loont niet altijd zo goed als de traditionele weg naar het maken van christelijke muziek.

Een andere artiest, Sarah Juers, zei dat ze niet om volgers of succes geeft, maar alleen om de ziel van mensen.

“Mijn grootste doel in het leven is om authentiek mezelf te zijn en nederig met God te wandelen”, zei ze. “Als ik te veel een merk of een soort figuur probeer te zijn, denk ik dat het de authenticiteit en het vermogen van mensen om echt verbinding te maken wegneemt.”

“Voor mij is mijn ziel het belangrijkste in deze wereld. Hoeveel mensen naar mij luisteren en mij volgen, maakt niet uit. Mijn relatie met God is het allerbelangrijkste,” voegde ze eraan toe.

Nu meer dan ooit worden we gebombardeerd door duisternis in media, films en tv. Movieguide® vecht al bijna 40 jaar terug en werkt binnen Hollywood om opbeurende en positieve inhoud voort te stuwen. We kunnen met trots zeggen dat we hebben samengewerkt met enkele van de beste spelers uit de industrie om entertainment voor Jezus te beïnvloeden en te verzilveren. Toch ben jij de meest invloedrijke persoon in Hollywood. De kijker.

Waar je naar luistert, kijkt en leest, heeft kracht. Movieguide® wil je de middelen geven om het goede en het mooie te versterken. Maar we kunnen het niet alleen. We hebben je hulp nodig.

U kunt al een verschil maken met slechts $ 7. Het duurt maar een moment. Als je kunt, overweeg dan om onze bediening te steunen met een maandelijkse gift. Dank je.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in