Hoe TikTok een Tongue-Twister-kaartspel tot een hit maakte

0
105


Sommige games raken snel in de tijdgeest, terwijl andere uit de druk verdwijnen en in de vergetelheid raken. Zelden echter zal een game het publieke bewustzijn zo volledig veroveren dat het een popcultuurfenomeen wordt en zich op een vaste plek op het tafelblad nestelt, in één adem genoemd met Kaarten tegen de mensheid, Een en Yahtzee. Een zo’n spel dat opkomt in de rol van nietje in de kaartspelplank is: Taco Kat Geitenkaas Pizza (TCGCP).

Op weg naar bekendheid tijdens de COVID-19-pandemie begin 2020, TCGCP betrapt via TikTok en veroverde de hoofden van spelers over de hele wereld. Daarna kwam het uit quarantaine en werd het meer een gezelschapsspel dan een spel voor tweetallen. Hoewel het deel uitmaakt van een al volgepakt genre, blijft het bij de landing, niet door complexiteit toe te voegen, maar door zich te houden aan de filosofie van eenvoud van games, de uitgever Dolphin Hat.

GERELATEERD: TikTok-gebruiker vervangt zijn stuur, versnellingspook en meer met Nintendo Wii-onderdelen

Taco Kat Geitenkaas Pizza maakt deel uit van het spelgenre “card shedding”, waaronder grootheden als Een en Rummy. Het doel is dat spelers hun hand volledig leegmaken door de andere spelers te verslaan om op het kaartspel te slaan. Het meppen wordt geactiveerd door een van een paar speciale kaarten te onthullen of door de basiskaart te spelen die overeenkomt met de ingebouwde aftelling van spelers die taco, kat, geit, kaas en pizza in volgorde verwisselen. De laatste persoon die op het kaartspel slaat, neemt de stapel weggegooide kaarten, zodat de andere spelers kaarten kunnen werpen.


De regels zijn eenvoudig en duidelijk, waarbij elke complicatie op een vel papier past dat nauwelijks groter is dan twee van de standaardkaarten van het kaartspel. De eenvoud van de game en de bijna oneindige herspeelbaarheid, in combinatie met het razendsnelle tempo, maakten het een hit op TikTok. De populariteit van de app leidde ertoe dat het in massale hoeveelheden over de hele wereld werd gekocht, omdat mensen op zoek waren naar een schermloos spel om te spelen met degenen met wie ze in quarantaine waren geplaatst.

GERELATEERD: Pokémon TCG-dief verstopte $ 70K aan kaarten in het huis van zijn moeder

Dit is niet per ongeluk. Zoals vermeld op haar website, heeft uitgeverij Dolphin Hat een drieledig doel. Ten eerste moeten alle spellen binnen vijf minuten geleerd kunnen worden. Overeenkomstig, TCGCP bereikt dit met zijn korte regelset en vertrouwde regels. Ten tweede moeten alle spellen snel te spelen zijn — TCGCP heeft alleen de tijd die nodig is om te handelen als zijn setup. Eindelijk, alle Dolphin Hat games zijn “geweldig voor alle leeftijden.” Dit wordt uitgevoerd in TCGCP met zijn lichtheid op woorden en cijfers, omdat spelers eenvoudig het woord moeten matchen met de afbeelding. Door deze drie punten te behalen, zijn het spel en de filosofie van de uitgever gemakkelijk toegankelijk voor spelers overal. De nadruk van het spel op lichte strategie en hoge concentratie zorgt voor een combinatie die perfect is voor een gestresste wereld.


Missieverklaringen en bedrijfsfilosofieën zijn vaak gewoon brede concepten waar bedrijven op terugvallen voor reclame. De spellen van Dolphin Hat houden zich echter echt aan deze principes, wat heeft geholpen om het heldere en briljante te maken Taco Kat Geitenkaas Pizza een nietje in de TikTok-gemeenschap. Door zijn spellen eenvoudig en met een brede aantrekkingskracht te houden, heeft Dolphin Hat gemaakt TCGCP een perfect spel voor quarantaine. Zijn uithoudingsvermogen komt echter voort uit exact dezelfde principes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in