Hoe TikTok digitale marketing verandert

0
12


Vorig jaar verdiende TikTok $ 4 miljard aan advertentie-inkomsten. In 2022 zal dat aantal naar verwachting stijgen tot $ 11 miljard. Terwijl bedrijven als YouTube hun advertentie-inkomsten zien afnemen, zullen de advertentie-inkomsten van TikTok 2,4% van de totale digitale advertentie-uitgaven van dit jaar uitmaken, een stijging van 1% in 2021. Het veranderende landschap in combinatie met het steeds groter wordende gebruikersbestand van TikTok heeft digitale marketingbureaus gedwongen om hun strategieën verschuiven.

Volgens Ethan Curtis, de oprichter van TikTok-marketingbureau PushPlay, worden grotere bureaus gedwongen om reeds bestaande teams in te huren die zich toeleggen op het ontwikkelen van korte inhoud.


“Deze grotere bureaus zijn langzamer omdat ze de creatieve afdelingen volledig opnieuw moeten inhuren of kleinere bureaus zoals de mijne moeten overnemen”, zegt Curtis. Het toevoegen van een groot deel van de vroege activiteiten van het bedrijf bestond uit het voltooien van projecten voor opgeblazen bureaus die nog niet bekend waren met de snelheid van TikTok-trends.

Daartoe, zegt Curtis, zegt Curtis dat meer traditionele methoden voor het goedkeuren van inhoud – waarvan sommige waarbij meerdere teams een stuk inhoud moeten ondertekenen dat dagen kan duren – moeite hebben om de snelle trendomzet van TikTok bij te houden. Als je eraan toevoegt dat een nummer dat de ene week in de mode is, de volgende week irrelevant kan worden, een realiteit die de meeste native TikTok-makers al kennen.

Dat is de reden waarom sommige bureaus zelfs mensen inhuren om inhoud te consumeren en trends te beoordelen.

“Het dwingt merken om hun goedkeurings- en planningsproces voor inhoud te heroverwegen – er moet ruimte zijn om dingen zomaar te knippen en te posten”, zegt Curtis. “Veel merken zijn niet zo opgezet.”

Kellis Landrum, mede-oprichter van True North Social, zegt dat hoewel klanten van zijn digitale marketingbureau zich niet afkeren van platforms zoals Instagram, er een verhoogd bewustzijn is van TikTok – ten minste 70% van de nieuwe zakelijke vragen van True North hebben betrekking op de korte vorm video-hostingservice.

Hoewel Landrum dat aangeeft, is TikTok “waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen waar we op dit moment aan werken”. True North heeft geen team ingehuurd dat rechtstreeks aan het platform is toegewijd. In plaats daarvan heeft het digitale bureau de TikTok-productie opgenomen in zijn reeds bestaande sociale team. Een deel hiervan is te danken aan de snelle groei van TikTok; TikTok mist gedetailleerde tools voor gegevensanalyse en contentplanning die andere platforms hebben. Daarom zegt Landrum dat veel bureaus hun strategieën nog steeds aanscherpen naarmate het platform evolueert.

True North heeft echter opnieuw prioriteit gegeven aan de manier waarop het inhoud voor klanten creëert. Naast het uitbesteden van sommige video’s aan influencers, zegt hij dat een methode bestaat uit het produceren van langere video’s die vervolgens in kleinere stukjes worden gehakt om op TikTok te worden gedistribueerd. Hij zegt dat de overstap naar video meer inspanning vereist dan de begindagen van social media marketing – slechts een paar jaar geleden kon één fotoshoot maanden aan inhoud voor Instagram opleveren. Nu zegt hij dat bureaus meer dagelijks productiewerk moeten doen bij het maken van individuele korte video’s.

Een deel van dat productiewerk omvat het proberen de lo-fi-esthetiek na te bootsen die voortkomt uit het filmen van video’s op een telefoon, die eigen is aan TikTok. Maar naarmate er meer geld in TikTok-marketing wordt gestoken, gelooft Landrum ook dat advertenties uitgebreider zullen worden en een hogere productiewaarde zullen hebben.

“In de loop van de tijd zullen TikTok-video’s meer worden geproduceerd, omdat mensen er meer geld mee kunnen verdienen en de inzet hoger wordt”, zegt Landrum.

Zelfs nu content meer geproduceerd wordt, blijven influencers de kern vormen van de strategieën van veel marketingbureaus. Aaron Cuker, CEO van digitaal marketingbureau Cuker, zegt dat aangezien de meeste van hun klanten TikTok als een prioriteit beschouwen, zijn bedrijf het platform heeft geïntegreerd in zijn reeds bestaande sociale team en zijn influencer-rooster heeft uitgebreid met TikTok-makers.

Een deel van de marketingkracht van TikTok is te danken aan het algoritme van het platform, dat volgens Cuker een breder publiek bereikt en de conversieratio’s verhoogt. Cuker zegt dat TikTok het traditionele aankooptraject voor klanten heeft hervormd, aangezien het algoritme een groot aantal gebruikers blootstelt aan nieuwe merken en producten.

“Wat ooit een lineaire verkooptrechter was, is nu een oneindige lus van consumenten die het verkooptraject betreden, verlaten en opnieuw betreden op basis van verschillende wensen en behoeften”, zegt Cuker. “TikTok loopt voorop in dit nieuwe tijdperk voor merkontdekking en acquisitie van nieuwe klanten.”

Van uw site-artikelen

Gerelateerde artikelen op internetLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in