Hoe oprichters TikTok kunnen gebruiken om hun startups te laten groeien

0
10


CEO van schets, Drievoudig oprichter en hedendaags beeldend kunstenaar (Adno). 15+ jaar techniek en kunst gecombineerd.

TikTok werd een fenomeen onder de sociale apps. Het toegankelijke en gebruiksvriendelijke mobiele videoplatform in korte vorm heeft een stratosferische groei doorgemaakt sinds de lancering in zijn huidige vorm in 2018. In 2021 meldde het bedrijf dat het 1 miljard actieve maandelijkse gebruikers had, en de verwachting was dat de platform zou voor eind 2022 1,8 miljard app-downloads genereren.

Het is geen verrassing dat TikTok tot de meest gedownloade apps behoort. Met zijn grappige en snel verteerbare inhoud is TikTok ook een van de merken die het meest geliefd zijn bij Gen-Z. Voorlopig blijft TikTok, ondanks zorgen over de nationale veiligheid, de veiligheid van de persoonlijke gegevens van Amerikanen en hoe de app de mentale en fysieke gezondheid van tieners en jongeren kan beïnvloeden, groeien in invloed.

Uit mijn waarnemingen blijkt dat de diversiteit aan inhoud op TikTok net zo breed is als YouTube, behalve dat het op TikTok de uitdaging is om de kijker vrijwel onmiddellijk te boeien. Video’s kunnen zo kort zijn als 15 seconden en begin 2022 breidde het platform de maximale videolengte uit tot 10 minuten. Het korte videoformaat verlaagt de drempel voor het maken van inhoud en maakt het toegankelijk voor een hele reeks makers van inhoud die misschien moeite hebben om te slagen op YouTube of Instagram.

TikTok heeft inderdaad bewezen een waardevol platform te zijn voor het adverteren en promoten van bedrijven, met behoud van een plek voor kleinere individuele makers of artiesten. Er is niet veel voor nodig om een ​​TikTok-account op te starten en content te produceren die ontdekt wordt. Ik heb dit ervaren door zelf een TikTok-account op te zetten en te laten groeien als CEO van een technologiebedrijf dat digitale makers helpt bij het leren en produceren van kunst.

Vanuit mijn perspectief is het potentieel voor zowel startups als makers veelbelovend: met een consistent uploadschema en een goed begrip van de innerlijke werking van TikTok, kunnen bedrijven niet alleen volgers creëren, maar ook mensen bereiken die misschien niet hebben ontdekt dat ze geïnteresseerd zijn in hun niche-onderwerp.

Hoe werkt de app?

TikTok lijkt op Instagram doordat je naar beneden scrolt in een verticale feed met video’s waarmee je kunt kijken en communiceren. TikTok presenteert gebruikers inhoud die is uitgekozen door het algoritme voor kunstmatige intelligentie. Dat betekent dat het kan helpen bij het verspreiden van uw inhoud naar de juiste mensen, wat ongelooflijk belangrijk is bij het laten groeien van een gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Het verhoogt ook de kans dat uw inhoud wordt gepresenteerd aan mensen die uw inhoud anders niet zouden hebben ontdekt.

TikTok-gebruikers kunnen eenvoudig door enorme hoeveelheden inhoud navigeren met een eenvoudige scrollfunctie en, belangrijker nog, worden blootgesteld aan inhoud die ze graag bekijken. Dit komt omdat TikTok bepaalt wat gebruikers zien en de videofeed optimaliseert om het gebruikersgeluk te maximaliseren. Zelfs als je je abonneert op een maker, is er geen garantie dat je al zijn video’s in je feed ziet.

Een dergelijk productontwerp leidt tot de overtuiging dat TikTok-gebruikers eerder video’s zien over onderwerpen die ze zelf nooit zouden opzoeken. Ik vind de hele ervaring van het gebruik van TikTok een soort organische ontdekking – een bevredigend gevoel van het vinden van nieuwe interesses.

Hoe kan uw startup TikTok met succes gebruiken?

Ik geloof dat TikTok een uniek platform is dat startups een unieke kans biedt om doelgroepen aan te boren die ze anders misschien niet hadden kunnen bereiken. Natuurlijk werkt de app rond trends en hypes. In mijn ervaring is er bepaalde inhoud waar het algoritme de voorkeur aan geeft op het moment van uitgave om gebruikers betrokken te houden, en sommige hashtags brengen meer gelijkgestemde mensen naar je inhoud.

Als maker op TikTok kun je hiervan profiteren. Bepaal welke hashtags je moet gebruiken door rekening te houden met frequentie en volume. Als een hashtag veel wordt gebruikt, is het risico groot dat je verdwaalt in de shuffle, maar ik heb nog steeds ontdekt dat het de moeite waard kan zijn om populaire hashtags te gebruiken in combinatie met een medium-gebruikte hashtag. In mijn ervaring kan een medium-gebruikte hashtag helpen om je video aan te sturen en deze ten zeerste aan te bevelen aan kijkers. Misschien merk je zelfs dat sommige van je oude aanbevolen video’s nog lang populair blijven, wat buitengewoon voordelig is. Zo kunnen oude posts na verloop van tijd in nieuwe landen worden uitgelicht en extra views krijgen, ook al is de trend voorbij.

Met de juiste strategie kunt u de effectiviteit van hashtags maximaliseren. Maar dat mag de creatieve ontwikkeling van uw inhoud niet in de weg staan, want om op de lange termijn te slagen, moet u experimenteren met verschillende formaten.

Ik heb ook gemerkt dat video’s die een kijker persoonlijk aanspreken en geen ‘hoge productiewaarde’ uitstralen, het meestal beter doen op het platform. Gebruikers genieten van authenticiteit; ze zien graag dat er echte mensen achter het product zitten. In veel gevallen moet je opvallen om op te vallen op TikTok. Sommige musea en kunstgalerijen maken bijvoorbeeld TikTok-accounts aan, waardoor kunst toegankelijk wordt voor een jonger publiek dat het platform regeert. Een lage productiewaarde verlaagt de kosten voor bedrijven en laat ruimte voor experimenten.

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee merken rekening moeten houden bij het gebruik van TikTok, is dat het vallen en opstaan ​​is; na het plaatsen van een paar willekeurige video’s zonder je eigen unieke stijl, zie je misschien niet de resultaten waarop je hoopte. Mijn advies is om te blijven herhalen en je eigen “TikTok-taal” te vinden. Een vriend van mij probeerde bijvoorbeeld enkele maanden video’s te plaatsen, maar pas na zes maanden vonden ze het juiste formaat.

Vanwege de toegankelijkheid van TikTok moedig ik startups aan om te overwegen het platform te gebruiken. Een consistent uploadschema, producttransparantie en lichtgewicht presentatie zijn sleutelfactoren bij het kweken van volgers.


Forbes Business Council is de belangrijkste groei- en netwerkorganisatie voor ondernemers en leiders. Kom ik in aanmerking?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in