Hoe Olaplex zijn organische groei op TikTok wil ‘voeden’ met een betaalde aanpak

0
101


Eerder deze maand organiseerde Olaplex zijn eerste betaalde hashtag-uitdaging – het haarverzorgingsmerk vroeg gebruikers om te laten zien hoe het gebruik van zijn producten hun haar gezonder maakte met voor- en nafoto’s getagd met #Olaflex – op TikTok en genereerde 3 miljard views in 72 uur.

De inspanning is de “meest grote campagne van het merk op sociale media tot nu toe dit jaar tot nu toe” in termen van “uitgaven, middelen, tijd en ondersteuning van influencers”, legt Charlotte Watson uit, CMO van Olaplex. Hoewel het merk de afgelopen twee jaar op TikTok is geweest en in de loop van 30 maanden op het platform ongeveer 1,1 miljard views voor de Olaplex-hashtag heeft gegenereerd, is een groot deel van zijn succes op het platform organisch geweest, aangezien het merk zich heeft gericht op het opbouwen van een gemeenschap. .

Investeren in een betaalde aanpak op TikTok komt nu omdat het merk ernaar streeft om “door te gaan met het vergroten van de bekendheid van ons merk” voor nieuwe consumenten, zei Watson, eraan toevoegend dat de hashtag-uitdaging laat zien hoe het product werkt en een vorm van educatief entertainment is. “Het is een natuurlijke plek om te beginnen met organische resonantie. Het was logisch om dat te voeden met betaalde investeringen, gezien het organische succes dat we hebben gehad.”

Afgezien van de betaalde hashtag, werkte Olaplex met meer dan 400 influencers voor de inspanning, hoewel veel daarvan onbetaald was; het merk stuurde veel van die influencers zijn product in ruil voor posts. Het is onduidelijk hoeveel Olaplex aan de inspanning heeft uitgegeven, aangezien Watson weigerde cijfers of percentages van het totale advertentiebudget van het merk te delen.

Olaplex heeft dit jaar tot nu toe $ 378.800 aan advertenties uitgegeven, waarbij het grootste deel van die maandelijkse uitgaven is besteed aan Instagram, volgens gegevens van Pathmatics. Volgens de gegevens over de maandelijkse uitgaven van het merk ging 47% naar Instagram, 31% naar Facebook, 15% naar TikTok en 8% naar desktopvideo.

Gezien het organische succes van het merk op TikTok, is het logisch dat Olaplex dat verder gaat met zijn advertentiedollars om het merk cultureel relevant te blijven houden, volgens brancheanalisten.

“Moderne merken moeten zowel culturele relevantie als culturele weerklank hebben”, zegt MB, executive creative director bij consultancy Landor & Fitch. “TikTok heeft een van de meest betrokken doelgroepen ter wereld en wordt snel de meest invloedrijke plek waar merken kunnen communiceren met doelgroepen die de collectieve culturele polsslag bewegen.”

MB vervolgde: “Vooral voor de schoonheidsindustrie hebben sociale media bewezen een uiterst belangrijk hulpmiddel te zijn, omdat mensen tutorials, tips en trucs en looks delen die de veelzijdigheid van het medium en de creativiteit van het individu vieren.”

Na de hashtag-uitdaging graaft Olaplex in de resultaten om te zien welke influencers het meeste bereik voor het merk hebben gegenereerd, aldus Watson. In de toekomst zal het merk blijven investeren in TikTok en in bredere initiatieven om het merk top of mind te houden terwijl het zijn groei met nieuwe consumenten wil voortzetten.

How Olaplex is looking to ‘fuel’ its organic growth on TikTok with a paid approach

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in