Hoe Neekolul een Latijns icoon werd op Twitch & TikTok

0
108


Nicole ‘Neekolul’ Sanchez is een pionier op het gebied van inhoudsmaker op zowel Twitch als TikTok voor de Latijnse gemeenschap. In een exclusief Dexerto-interview om de National Hispanic Heritage Month te vieren, vertelde ze ons haar verhaal.

Vandaag heeft Neekolul een contract getekend bij 100 Thieves, waar ze werkt met een met sterren bezaaide selectie van streamingtalent, van Rachell ‘Valkyrae’ Hofstetter tot Jack ‘CouRage’ Dunlop. De 25-jarige heeft meer dan een miljoen volgers op TikTok, evenals bijna 500.000 op Twitch.

Als Mexicaans-Amerikaanse van de eerste generatie heeft haar opkomst in de streamingwereld weerklank gevonden bij zovelen in Latijns-Amerika. Het pad dat ze wilde bewandelen om een ​​loyale gemeenschap van kijkers te creëren, die zowel in het Spaans als in het Engels sprak, was onbekend terrein vanwege een gebrek aan vergelijkbare succesverhalen.

Dat is wat Neekolul’s reis naar de top zo bijzonder maakt.

Hoe Neekolul opblies op Twitch & TikTok

Neeko besloot in 2017 te beginnen met streamen toen ze haar Twitch-kanaal creëerde. Het kanaal is hetzelfde kanaal waarop je haar vandaag live kunt zien gaan, videogames spelen, gewoon aan het chatten zijn of koken met vrienden. Binnen drie jaar verzamelde het meer dan 500.000 views en bijna 50.000 volgers.

Destijds stond TikTok voor niemand op de radar, dus de strategieën om viraal te gaan waren een beetje anders, maar mensen begonnen haar charme te kopen en vonden het leuk om haar games te zien spelen.

In mei 2019 opende de maker een YouTube-kanaal en plaatste hij meer persoonlijke inhoud. Hierdoor kon het publiek nog dichter bij Neeko komen… En toen gebeurde de ‘OK boomer girl’-video.

Met een T-shirt van Bernie Sanders om de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat te steunen, nam Neeko TikTok absoluut over. De originele clip was goed voor drie miljoen views en honderdduizenden likes.

Toen mensen erachter kwamen dat Nicole regelmatig streamde, duurde het niet lang voordat het virale succes van 2020 veranderde in een explosieve klim op Twitch.

Hoe het allemaal begon

Neekolul poseert voor een boomInstagram: @neekolul

Neekolul streamt al meer dan vijf jaar.

Neeko vertelde Dexerto: “Toen ik een kind was, rond de acht of negen jaar, kocht mijn moeder een camcorder en rond die leeftijd probeerde ik het op YouTube te uploaden. Het was echt gênant, dus ik zou video’s uploaden en ze vervolgens verwijderen, maar het duidelijke moment waarop ik dacht dat ik dit echt wilde proberen… Ik stond op een soort kruispunt.

“Ik had een baan waar ik me erg ellendig in voelde en had dit ding [streaming] dat bleef mijn naam roepen. Natuurlijk verdiende ik er niet volledig van, maar ik voelde me op mijn gemak om dit na te streven.

“Sindsdien voelde ik me er met heel mijn hart bij. Zelfs na die beslissing heb ik geen cent verdiend, afgezien van mijn stream. Het was niet genoeg, maar het was iets dat mijn naam bleef roepen.”

Sanchez zegt dat de begeleiding van partner Nick Brotman – die heeft gewerkt met enorme YouTubers zoals MrBeast – haar in staat heeft gesteld contact te maken met een groter publiek. Tegenwoordig volgt ze trends en gebruikt die om inhoudelijke beslissingen te nemen.

Inspringen op TikTok-trends is iets wat Neeko’s fans haar de hele tijd zien doen, zoals te zien is in de onderstaande video met meer dan twee miljoen views.

Haar familie vertellen over een carrièreswitch

Zoals het geval is met zoveel ontluikende Twitch-streamers, was het een groot moment om de familie te vertellen over hun intenties om te beginnen met het maken van inhoud.

“Mijn ouders, eh, ik wil zeggen dat mijn vader – sorry vader – erg teleurgesteld was”, zei ze. ‘Hij wilde me dit niet vertellen, maar ik kon het wel weten, snap je? Hij had zoiets van ‘ik hoop dat ze haar sh*t bij elkaar krijgt’.”

Streaming is een gok in vergelijking met meer voorspelbare carrièrepaden op de arbeidsmarkt, maar niet iedereen begrijpt de kansen van sociale media en streaming.

Neekolul voegde toe: “Mijn moeder wilde me gewoon gelukkig zien. Ik denk dat ik het eerste kind ben van twee ouders die uit Mexico kwamen en niets hadden toen ze hier kwamen, ik denk dat ik veel dingen heb meegemaakt in mijn leven. Uiteindelijk wilde mijn moeder me wel gelukkig zien, en ze zag dat dit me gelukkig maakte.

“Ik zou zeggen dat mijn vader teleurgesteld was omdat hij de ruimte helemaal niet begreep. Mijn moeder begreep het ook niet, maar was empathischer en wilde me gelukkig zien.”

Als ze het niet zou halen in streaming, zegt Neeko dat de lokale overheid een verleidelijke positie zou bieden om lokale gemeenschappen te helpen.

Een Twitch-streamer worden waar mensen naar opkijken

neekolul 100 dieven100 dieven

Neeko sloot zich in juli 2020 aan bij 100 Thieves.

Zonder de overvloed aan succesvolle Latin-streamers die we tegenwoordig zien, moest Neekolul haar eigen weg banen op Twitch en TikTok gebruiken om haar aanwezigheid te vergroten. Het lijdt geen twijfel dat de Mexicaans-Amerikaan van de eerste generatie een icoon is voor jonge kijkers in heel Latijns-Amerika.

Dus, wat betekent het om een ​​rolmodel te zijn en de Spaanse gemeenschap te vertegenwoordigen?

“Het betekent alles voor mij omdat ik streams in het Engels en Spaans doe. Hoewel mensen een vooropgezette perceptie van mij hebben, komen ze in mijn stream en kennen ze mijn achtergrond, waar ik vandaan kom en de dingen die ik heb moeten doormaken… Dat is het verhaal van zoveel eerste generatie Mexicanen Amerikanen of Latijns-Amerikanen in het algemeen… Het is erg moeilijk om zo iemand te vinden in de ruimte voor het maken van inhoud.

“Wat mezelf betreft, het is erg belangrijk – niet alleen voor de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in Amerika maar in het algemeen – Latinx zijn, het hebben van die makers van inhoud om naar op te kijken is heel erg belangrijk voor de groei van onze gemeenschap in de ruimte voor het maken van inhoud.”

De streamer zegt dat ze een andere charme toepast voor haar Engelse en Spaanse kijkers, met af en toe een beetje hulp van de Twitch-chat.

Voor degenen die haar succes willen repliceren en een icoon van Latijns-Amerika willen worden in de ruimte, zegt ze authentiek te zijn, je niche te vinden en trends te volgen om dat toegewijde publiek te laten groeien waarnaar je op zoek bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in