Hoe Madewell navigeert op TikTok, Instagram en YouTube

0
105


Madewell lanceerde dinsdag zijn nieuwste advertentiecampagne, genaamd ‘When the Fit Hits’. Onder CMO Derek Yarbrough is de campagne bedoeld om zowel de groeiende Gen-Z-demo van Madewell als het bestaande millennial-kernpubliek aan te spreken. De nadruk ligt op Madewell’s denim en in het bijzonder op het bredere scala aan pasvormen dat het merk heeft geïntroduceerd om te passen bij de veranderende trends in denimsilhouetten.

“When the Fit Hits” wordt uitgerold over een aantal platforms, waaronder TikTok, Instagram en YouTube. Yarbrough zei dat een van de belangrijkste aspecten van de marketingstrategie van het merk is om campagnes aan te passen aan het platform waarop ze in première gaan.

“Het doel is om trouw te blijven aan het platform en tegelijkertijd trouw te blijven aan het merk,” zei Yarbrough. “TikTok groeit momenteel explosief, dus [we need to find out]: Waar gaat TikTok over en wat is de plaats van Madewell daarop?”

Yarbrough zei dat TikTok-gebruikers naar zijn mening entertainment en educatie waarderen. Dus concentreerde het merk zijn strategie op een combinatie van snelle, gemakkelijke video’s waarin zijn nieuwe producten werden getoond en tutorials over hoe je van een spijkerbroek een korte broek maakt. Op TikTok verscheen Madewell jonge beroemdheden zoals acteurs Lukas Gage van HBO’s “The White Lotus” en Charlbi Dean van The CW’s “Black Lightning”. De beroemdheden verankeren de hoofdcampagne, met in de hoofdrol korte video’s die stukken uit de herfst-denimcollectie laten zien. Bepaalde stukken zullen ook verschijnen op de accounts van TikTok-influencers, hoewel Madewell weigerde te zeggen met hoeveel makers het op het platform werkt.

Ondertussen is een andere groenblijvende TikTok-campagne die op 10 augustus werd gelanceerd en informatie geeft over het inruilprogramma van Madewell meer dan 400.000 keer bekeken en 3000 keer gedeeld. Madewell heeft bijna 8.000 volgers op TikTok.

Instagram is ondertussen een geavanceerder advertentieplatform dat beter geschikt is om te dienen als een marketingtool aan de bovenkant van de trechter, aldus Yarbrough. De “When the Fit Hits”-campagne op Instagram zal een iets andere vorm aannemen, waarbij de nadruk ligt op productafbeeldingen met hoge resolutie die specifieke stukken uit de herfstdenimcollectie laten zien, in plaats van korte video-inhoud. Dezelfde inhoud van TikTok zal echter ook worden hergebruikt voor de Reels-sectie van Instagram. Madewell heeft 1,4 miljoen volgers op Instagram.

Het laatste stukje van de platformpuzzel voor de nieuwe campagne van Madewell is YouTube. Het is een platform dat niet zo veel aandacht krijgt in modekringen als Instagram, maar Yarbrough noemde het een krachtig marketinginstrument. Hij beschreef YouTube als een full-funnel marketingplatform, met mogelijkheden op hoog niveau via YouTube TV, een van de snelstgroeiende CTV-opties. Aan de onderkant van de trechter maakte Madewell gebruik van de populariteit van video’s over het winkelen, door producten naar meer dan een dozijn makers te sturen om te profiteren van het grote aantal zoekopdrachten op YouTube naar de naam van het merk. Het merk heeft zo’n 6.300 abonnees op YouTube. Madewell weigerde haar advertentie-uitgaven op TikTok, Instagram en YouTube bekend te maken.

“YouTube is een geweldig platform, zeer veelzijdig,” zei Yarbrough. “Het dagelijkse aantal mensen dat op zoek is naar how-to’s en inspiratie is enorm, en het is heel duidelijk.”

Yarbrough zei dat de strategie voor de uitrol van de campagne van Madewell grotendeels ongewijzigd is gebleven, ook al heeft het grotere bedrijf J.Crew Group veranderingen ondergaan. Libby Wadle nam eind 2020 het stokje over als CEO van de groep, en J.Crew heeft een nieuwe identiteit gezocht onder de nieuw aangestelde creatief directeur voor mannen, Brendon Babenzien, en evp van damesdesign, Olympia Gayot. De laatst gerapporteerde omzetcijfers van J. Crew waren in 2019, op meer dan $ 2,5 miljard, voordat het in 2020 failliet ging.

Navigeren door de verschillen en het gebruik van deze platforms is op dit moment essentieel voor merken, volgens Andrew Duffy, mede-oprichter en CEO van het retailsoftwarebedrijf SparkPlug. Zeker nu de kosten voor het gebruik ervan toenemen.

“Het heeft geen zin om in deze economie op consumenten te vertrouwen om dure, bruisende producten van een Instagram-advertentie te kopen”, zei Duffy. “Daarop komt het feit dat advertenties op basis van kosten per klik op de oude pijlers van merken zoals Facebook, Instagram, YouTube en Google al jaren in prijs stijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in