Hoe maak je een diavoorstelling op TikTok (The Easy Way)

0
152


Heb overwogen om een TikTok diavoorstelling, maar weet u niet hoe? Dankzij de Teenage Dirtbag-trend hebben meer mensen geprobeerd de TikTok-manier van het maken van diavoorstellingen onder de knie te krijgen. Niemand kan het hen kwalijk nemen. Het is leuk om te zien hoe de foto’s uit het Myspace-tijdperk van iedereen weer de kop opsteken; tot voor kort was deelnemen echter niet eenvoudig.

TikTok, een videoplatform in korte vorm, heeft sinds zijn internationale debuut in 2017 honderden memes en trends geproduceerd. Contentmakers in de app zullen tot het uiterste gaan om te leren hoe ze elke trend onder de knie kunnen krijgen, van het leren van dansen tot het experimenteren met filters. Bij sommige memes zorgt een leercurve ervoor dat TikTok de weg vrijmaakt voor een eenvoudiger proces. Misschien vanwege de recente toename van het opnieuw opduiken van middelbare schoolfoto’s, zag TikTok de noodzaak in om diavoorstellingen flexibeler te maken en ontwikkelde het het diavoorstellingseffect.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

GERELATEERD: Hier leest u hoe u uw eigen ‘Take On Me’ Sketch-muziekvideo kunt maken op TikTok

Er zijn meerdere manieren om een ​​diavoorstelling op TikTok te maken, maar het effect Diavoorstelling is de gemakkelijkste en meest aanpasbare manier. Begin door de app te openen en op de + te drukken om een ​​nieuwe video te starten. Tik vervolgens op het pictogram ‘Effecten’, gevolgd door de bril. Er verschijnt een zoekbalk. Typ ‘Diavoorstelling’. Er verschijnt een effect gemaakt door TikTok. Activeer het effect en er verschijnt nu een prompt om meerdere foto’s te kiezen. Zodra de foto’s zijn geselecteerd, tikt u op het pictogram ‘Gereed’. Ga nu naar de timer en selecteer ‘3s’ of ’10s’. Met de timerfunctie is de hand van de gebruiker toegankelijk om te tikken. Zodra de video start, tik je in het gewenste tempo op het scherm om door de foto’s te bladeren. Voila! Directe en aanpasbare diavoorstelling.


De voordelen van het diavoorstellingseffect

Er zijn ook andere manieren om een ​​diavoorstelling te maken op TikTok. In plaats van bijvoorbeeld op ‘Effecten’ te tikken en rechts ‘Uploaden’ te kiezen, kan de gebruiker foto’s selecteren die de app automatisch in een diavoorstelling weergeeft. Met deze optie kan de gebruiker echter niet teruggaan en meer bewerkte beelden toevoegen, waardoor het minder aanpasbaar is. Bovendien kan het voor de gebruiker moeilijker worden om de foto’s over te zetten op het ritme van de muziek. In plaats daarvan is het effect Diavoorstelling abrupt, waardoor snelle wijzigingen voor snellere nummers mogelijk zijn. Daarnaast is er ook een manier om het Greenscreen-effect te gebruiken om een ​​diavoorstelling te maken, maar dit is tijdrovend en vereist meer inspanning. Er zijn minder stappen in de functie Diavoorstelling, waardoor deze gemakkelijker te gebruiken is.


Zoals hierboven vermeld, is het effect Diavoorstelling beter bewerkbaar. De functie kan op elk moment worden geactiveerd en gedeactiveerd tijdens het maken van een video. Omdat het Slideshow-effect zo veelzijdig is, kunnen gebruikers het voor veel verschillende TikToks gebruiken, zoals het bespreken van voor en na, het presenteren van creaties en het uitlichten van herinneringen. Vergeet niet een nummer te kiezen dat bij de esthetiek past – tenzij doodse stilte de sfeer is. Nu een goed ontworpen diavoorstelling eenvoudig is, gaat u naar TikTok om dit effect te proberen.

Bronnen: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in