Hoe maak je een afspeellijst op TikTok

0
6


Hoewel je misschien al weet hoe je de TikToks die je op je feed ziet, georganiseerd kunt houden, weet je misschien niet hoe je de video’s die je op je eigen pagina plaatst, moet ordenen. Dat is waar TikTok-afspeellijsten van pas komen, en zelfs als je niet zeker weet hoe je er een moet maken, ben je ze waarschijnlijk tegengekomen op de profielen van enkele van je favoriete influencers.

Als je een heleboel verschillende inhoud plaatst, zoals receptvideo’s, make-uphandleidingen en thuishacks, wil je ze misschien op de een of andere manier allemaal bij elkaar houden, zelfs als je ze op een onordelijke manier plaatst. Om dit te doen, wilt u afspeellijsten maken, maar er zijn een paar dingen die u moet weten over wie ze in de app kan maken en hoe u dit moet doen. Lees verder voor meer informatie over het maken van afspeellijsten op TikTok.

Wat is een afspeellijst op TikTok?

TikTok-afspeellijsten zijn alleen zichtbaar op het profiel van een gebruiker in de mobiele app en je ziet ze onder hun bio en recht boven de video’s als ze zijn ingeschakeld. Elke afspeellijst heeft een naam (die emoji’s kan bevatten) en een kleine afbeelding met een afspeelsymbool erop. Wanneer u op een afspeellijst klikt, wordt u doorgestuurd naar een feed met alleen de video’s in die afspeellijst, zodat u ze een voor een kunt bekijken.

Gebruikers maken vaak afspeellijsten voor video’s met vergelijkbare inhoud of zelfs ‘verhaaltijd’-video’s die in delen worden gepost. Neem bijvoorbeeld @helltefi, die op haar TikTok-pagina meerdelige series maakt over verschillende popcultuurmomenten. Als je naar haar profiel gaat, kun je door haar afspeellijsten bladeren om te zien welk verhaal je wilt zien en hoef je niet door haar honderden video’s te bladeren om de volgende video in een bepaalde serie te vinden.

Je vindt de afspeellijsten van videomakers op hun profiel onder hun biografie en boven hun video’s.TikTok/hellotefi

Wie kan een afspeellijst maken op TikTok?

De vangst is dat niet elk account op dit moment de mogelijkheid heeft om een ​​afspeellijst op TikTok te maken. Volgens de TikTok-website heb je nog geen toegang tot deze functie als je de optie om afspeellijsten te maken niet ziet op het tabblad Video van je profiel. Deze functie is alleen beschikbaar voor videomakers en kan dus gebaseerd zijn op het aantal volgers en de consistentie van berichten, vergelijkbaar met het verificatieproces.

Hoe maak je een afspeellijst op TikTok

Als je toevallig de mogelijkheid hebt om een ​​afspeellijst op je TikTok-account te maken, kun je dat als volgt doen.

Maak een afspeellijst van uw profiel

Ga naar je profiel door rechtsonder in je app te tikken. Zorg ervoor dat je op het tabblad Video’s van je profiel bent en klik vervolgens op ‘Video’s in afspeellijst sorteren’ (als je nog geen afspeellijst hebt gemaakt) of op het pluspictogram naast je carrousel met bestaande afspeellijsten als je er al een hebt. Vervolgens wordt u gevraagd met stappen in de app om uw afspeellijst een naam te geven en video’s toe te voegen. Houd er rekening mee dat u alleen openbare video’s aan een afspeellijst kunt toevoegen.

Maak een afspeellijst van een video

Als je een bestaande video op je profiel opnieuw bekijkt, krijg je misschien het idee om er meteen een afspeellijst voor te maken. Tik in dit geval op het pictogram met drie stippen aan de rechterkant van de video of houd de video ingedrukt. U krijgt de optie “Toevoegen aan afspeellijst”, waarop u moet klikken om de optie “Een afspeellijst maken” te krijgen. Van daaruit krijg je stappen om je afspeellijst een naam te geven en extra video’s op te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in