Hoe kan hun inhoud Gen Z verleiden?

0
139


TikTok is niet alleen een platform voor leuke dansjes of interessante trends. Het wordt een platform waar Gen Z naartoe stroomt voor nieuws. Uit een onderzoek van CM Group onder meer dan 1.000 consumenten eind vorig jaar bleek dat 23% van Gen Z nieuws en informatie deelt op TikTok, twee keer zoveel als bij elke andere generatie. Hoewel Facebook, Instagram en Twitter veelgebruikte platforms zijn voor politici om met het publiek in contact te komen, lijkt TikTok ook een groeiend platform te zijn waar politici op beginnen te experimenteren. Sommige politici die actief zijn op TikTok zijn onder meer de Maleisische minister van Financiën Tengku Zafrul Aziz en de minister van Volksgezondheid Khairy Jamaluddin, evenals de DPM en minister van Financiën van Singapore, Lawrence Wong en de minister van Volksgezondheid Ong Ye Kung. Het Maleisische parlementslid Syed Saddiq is ook aanwezig op TikTok.

Deze politici werken hun TikTok-accounts regelmatig bij en de soorten video’s omvatten het opsplitsen van actuele zaken, PSA’s en een kijkje achter de schermen van hoe het leven als minister is. Nu TikTok de aandacht van politici trekt, MARKETING-INTERACTIEF contact opgenomen met spelers uit de sector om erachter te komen welke stappen politici kunnen nemen om ervoor te zorgen dat hun inhoud boeiend is en hoe ze effectief op het platform kunnen navigeren.

Sunny Johar, directeur digitale strategie, KRDS Singapore, zei dat TikTok als platform een ​​dubbele kans biedt aan politici. Eerst en vooral kan het een geweldig platform zijn om de jeugd van Singapore bewust te maken van de belangrijkste oorzaken die van invloed zijn op de samenleving. “Als mensen aan TikTok denken, hebben ze de neiging om het voornamelijk te zien als een compilatie van danstrends. TikTok is echter veel verder geëvolueerd. We hebben gezien dat veel Gen Z’s, zelfs buiten Azië, inhoud delen rond het promoten van goede doelen , met name duurzaamheid en zelfs trending kwesties zoals de recente Roe v. Wade in de Verenigde Staten,” zei Johar.

Ten tweede,

TikTok is een manier voor publieke figuren om persoonlijker te worden met digitale doelgroepen.

Hoewel het geweldig is om inhoud over hun werkleven te laten zien, moeten politici niet aarzelen om meer van hun leven buiten het werk te laten zien. Volgens Johar is TikTok naar voren gekomen als een platform waar er net zoveel plaats is voor authentieke, rauwe, zelfgeschoten inhoud als voor esthetische, samengestelde inhoud. “Het delen van inhoud die persoonlijk is, maar toch gerelateerd is aan het leven van Singaporezen, zou een lange weg gaan. Dit kan het delen van het recept zijn voor een gerecht dat ze graag koken in het weekend of zelfs hoe ze hun ochtend nemen koffie,” ze zei. Omdat trends ook TikTok domineren, zouden politici interessantere inhoud kunnen maken door op een paar relevante te springen, vooral die waarmee ze ook geestig commentaar kunnen toevoegen aan trending audio’s, “legde ze uit.

Een andere tip zou zijn om content voor TikTok te maken die uniek is voor het platform. Hoewel Instagram Reels en TikTok vaak door elkaar worden gebruikt, gezien de gelijkenis in formaat, moeten de nuances worden opgemerkt. Bovendien overlappen de trends op elk platform elkaar niet altijd, en de stijlen van inhoud die op elk platform trenden, wijken vaak af, zei Johar.

Zo richt Reels-content zich nog iets meer op vlogs en esthetische content, terwijl TikTok is geëvolueerd naar iets meer authentieke en rauwe content.

Voor degenen die niet bekend zijn met TikTok, heeft de app een “For You”-pagina met een reeks video’s die zijn samengesteld door het algoritme van TikTok op basis van de interesses van de gebruiker. Dit is gebaseerd op de interacties van een gebruiker met de inhoud, de soorten accounts die ze volgen en de soorten video’s die ze leuk hebben gevonden of gedeeld, onder andere.

Volgens Said Bani, oprichter en eigenaar van bzBee Consult, zet het algoritme op het platform de informatie om in “echokamers van gelijkgestemde gebruikers die gedeelde verhalen kaderen en versterken”. “Om deze reden zien we politici nu op de TikTok-trein springen, voornamelijk vanwege het vermogen om de voorkeur voor bevestiging te versterken en politieke echokamers te creëren”, zei hij.

Bani voegde eraan toe dat TikTok nu van invloed is op hoe politieke informatie wordt gedeeld, evenals hoe de jongere generatie kan worden beïnvloed en hun politieke identiteit kan worden gevormd. Volgens statistieken van data.ai, voorheen bekend als App Annie, was TikTok vanaf 23 juli de meest gedownloade app op iOS en Google Play in Maleisië in de afgelopen 30 dagen.

Bij het produceren van aansprekende content voor TikTok-publiek, zei Bani dat politici dit nooit mogen doen ten koste van goede smaak. “Ja, je wilt het echt en natuurlijk houden, zonder de stijfheid van gescripte dialogen, maar je moet nog steeds een bepaald decorum behouden, want wat je ook plaatst, kan onder gebruikers worden viraal gemaakt of, nog erger, de bron worden van parodieën die zullen worden permanent online beschikbaar”, zei hij.

Daarom is het uiterst belangrijk om een ​​strategie voor sociale media te hebben met duidelijk omschreven doelstellingen die de inhoud, het formaat en de frequentie van berichten sturen, zodat de inhoud relevant en doordacht blijft. “In de opwinding van het meespringen met de trends van vandaag en het aantrekken van volgers en het verzamelen van meningen, mogen de beginselen van berichtenuitwisseling en het versterken van uw persoonlijke merkattributen nooit in gevaar worden gebracht”, zei hij.

Als voorbeeld van hoe een goede TikTok eruit ziet, gebruikte Bani het voorbeeld van een reeks luchtige video’s die eind 2020 in samenwerking met lokale politici van verschillende partijen zijn gemaakt. Een video ging over het onderwerp van een goede echtgenoot zijn terwijl een ander behandelde de kwestie van huiselijk geweld en gedeelde verantwoordelijkheid, die volgens hem beide belangrijke onderwerpen in het land zijn.

“Wat nog belangrijker is, de video’s vierden vriendschappen en diversiteit, iets wat ongehoord is in de Maleisische politiek met politici die afkomstig zijn van verschillende partijen, verschillende rassen en verschillende geslachten die samenkomen, wat de Maleisiërs hoop geeft op een betere toekomst ondanks de tegenslagen,” legde hij uit. .

Naast het tonen van eenheid, is TikTok ook een geweldig platform voor politici om problemen in lekentermen op te splitsen, vergelijkbaar met wat de ministers in Singapore en Maleisië nu al doen. Als het gaat om het soort inhoud dat moet worden gemaakt, zei Syed Mohammed Idid, hoofd bedrijfscommunicatie van PLUS Maleisië, dat het hebben van geanimeerde infographics om de aandacht te trekken en het invoegen van relevante iconische beelden waar het publiek zich mee kan identificeren, kan helpen om een ​​meer boeiende betrokkenheid te creëren. TikTok PSA’s helpen ook bij het ontmaskeren van verkeerde informatie.

Hoewel TikTok misschien een rauw kijkje achter de schermen biedt in het leven van politici, mag hun benadering van dit platform ook niet willekeurig zijn. In plaats daarvan moeten politici hun inhoud zorgvuldig plannen en hun berichten zo maken dat ze authentiek, eerlijk, duidelijk en scherp zijn. Het is ook belangrijk om ondertitels te timen om ervoor te zorgen dat gebruikers de punten kunnen lezen die de politici proberen te maken. Syed voegde toe:

Projecteer kalmte en lever met evenwicht en koel vertrouwen. Spreek geen politicus; spreek zoals je zou doen tegen mensen die je het meest dierbaar zijn, zoals familie en vrienden, en straal een positieve houding uit om de aandacht op je TikTok te trekken.

Tips om je TikTok-content actueel te houden

Het is duidelijk dat TikTok een formidabele kracht aan het worden is in de marketing- en politieke scene en door het te negeren, lopen merken en nationale politici het risico het vermogen te verliezen om met een nieuw publiek te communiceren. Rafizah Amran, plaatsvervangend hoofd communicatie en marketing van Prasarana, bood enkele manieren aan om relevant te blijven en Gen Z te betrekken. Omdat TikTok bijvoorbeeld voornamelijk door de jongere generatie wordt gebruikt, moeten merken hun taal eenvoudig houden, regelmatig posten en de reacties om te bepalen waar het publiek in geïnteresseerd is.

1. Trendjack om uw inhoud actueel te houden: het gebruik van trends helpt om de aandacht te vestigen op een probleem of beleid dat u voorstaat om een ​​publiek te trekken dat het anders zou negeren.

2. Wees kieskeurig over welke trends of actuele gebeurtenissen u wilt benutten: pas uw waarden niet verkeerd af of geef ze geen verkeerde voorstelling van zaken om meer “vind-ik-leuks” te krijgen. Onderzoek de trends om te zien of ze kunnen worden gebruikt om over te brengen wat je echt wilt zeggen. Het belangrijkste is dat trendjacking op tijd moet zijn. Trends hebben een zeer korte levensduur.

3. Benut de kracht van hashtags: ze helpen bij het samenstellen van je kanaal en zorgen ervoor dat je inhoud mensen bereikt die geïnteresseerd zijn in een specifiek onderwerp.

4. Respecteer je publiek: ze kunnen zien of je niet in hen geïnteresseerd bent. Hoewel je niet verplicht bent om je TikTok-account fysiek te beheren, moet je wel deelnemen aan de berichten- en contentcreatieprocessen. Uiteindelijk praat je met iemand. De vermakelijke video’s en dansroutines zijn gewoon de valuta waarin het wordt verhandeld.

Gerelateerde artikelen:
TikTok’s moedermaatschappij ByteDance verhoogt de Amerikaanse lobby-uitgaven in het tweede kwartaal met meer dan 100% tot 2,1 miljoen dollar
Bioscopen verbieden tieners in pakken vanwege TikTok-trend voor nieuwe Minions-film
TikTok lanceert Follow Me-programma gericht op groei MKB
TikTok geeft een orkestrale draai aan virale hits in allereerste muziekalbum
MCMC onderzoekt beroemdheden en oprichters van schoonheidsproducten wegens vermeende ‘onfatsoenlijke’ inhoud
Snap SG haalt talent van techgiganten Google, Meta, Twitter en TikTok te midden van groeispurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in