Hoe je online desinformatie vermijdt, volgens ‘hot girl’ TikTok-influencer in Google-advertentie

0
100


Ooit gehoord van hete meidenwandelingen? Of hete meidenzomer? Google heeft, en het wil dat online gebruikers een aantal dingen weten over hoe ze een ‘hete meid op internet’ kunnen zijn.

“Welkom bij hoe je een hete meid op internet kunt zijn om een ​​stiekem klein ding genaamd verkeerde informatie te vermijden”, zei contentmaker Eli Rallo, ook bekend als @thejarr, in een video gesponsord door Google.

De video verschijnt op TikTok’s “For You”-pagina, de hoofdfeed van het platform met gesponsorde inhoud, bedoeld om iets van waarde te promoten door een derde partij, in dit geval de zoekgigant. Dit type gesponsorde advertentie verschijnt meestal alleen op de “For You”-pagina van het platform in plaats van op de persoonlijke pagina’s van het merk of de maker.

Rallo maakt al zo’n twee jaar TikTok-video’s, maar ze is ook schrijver en host van een podcast. Google’s “hete meid”/misinformatie-video met haar tips is in twee weken tijd meer dan 30 miljoen keer bekeken.

“Dit zijn mijn regels om slim en sexy online te zijn en tegelijkertijd de verspreiding van verkeerde informatie te voorkomen”, zei Rallo voordat hij drie tips opsomde.

Enkele van Rallo’s meest bekeken video’s op haar eigen pagina zijn haar lijsten met regels. Ze heeft regels voor ‘de praatfase’ van een relatie, regels voor de maand september en regels voor een eerste date – om er maar een paar te noemen.

Google dacht duidelijk dat ze met regels kon komen om verkeerde informatie te voorkomen. Google’s TikTok-pagina heeft tonnen video’s met tips voor het gebruik van de zoekmachine, maar deze specifieke video is gemaakt in samenwerking met Rallo als een gerichte advertentie die als zo moet worden gelabeld wanneer deze op de “For You”-pagina verschijnt.

Rallo’s 3 regels om verkeerde informatie te vermijden en online een hete meid te zijn

Rallo’s eerste regel: voordat je iets plaatst, controleer je bronnen op Google met behulp van de tool ‘Over dit resultaat’ door op de drie stippen naast het zoekresultaat te klikken. Dat haalt informatie op over de herkomst van het resultaat.

Haar volgende regel is om een ​​omgekeerde afbeelding op Google uit te voeren om ‘de foto van de winkel te scheiden’, in feite kijkend of een afbeelding is gephotoshopt of gewijzigd voordat deze wordt gedeeld; het geeft ook contextuele informatie over de afbeelding.

Rallo’s laatste regel: “Wees leuk en flirterig als je je stem gebruikt.”

“Internet en sociale media geven ons een plek om dialogen te openen, dingen te creëren en te delen. Dat is leuk. Maar het is niet zo leuk en flirterig om onze stem te gebruiken om verkeerde informatie te verspreiden. Dus denk na voordat je iets plaatst,’ zei Rallo.

De video van Google lijkt minder populair dan haar typische lijsten.

“Google vertelt me ​​dat ik voor al mijn informatie op Google moet vertrouwen”, schreef een gebruiker in de reacties met een emoji met een duim omhoog. Anderen in de commentarensectie trokken de timing van de gesponsorde inhoud in twijfel, en hielden het op de komende tussentijdse verkiezingen, en sommigen zeiden dat Google “ongebreideld” was met verkeerde informatie.

Google heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar op de gesponsorde inhoud die wordt weergegeven op de pagina ‘Voor jou’. TikTok heeft de aard van de betrokkenheid van Google bij het sponsoren van de video niet bevestigd.

Schrijf je in voor de Fortune-functies e-maillijst zodat u onze belangrijkste functies, exclusieve interviews en onderzoeken niet mist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in