Hoe ik meer dan 50 bedrijven heb geholpen om hun TikTok-volgers te laten groeien

0
78


Meningen geuit door Ondernemer bijdragers zijn van henzelf.

Elke dag benadert een nieuw bedrijf me met de vraag hoe ze hun bedrijf kunnen uitbreiden, nieuwe klanten kunnen werven of hun totale ROI kunnen verhogen. Ik stel ze allemaal dezelfde vraag: staat jouw bedrijf op TikTok? En verrassend genoeg is het antwoord bijna altijd een ‘nee’.

Het verbaast me dat in 2022 de meeste ondernemers nog steeds niet beseffen hoe belangrijk korte video-inhoud is en meer specifiek TikTok. Het meest voorkomende antwoord dat ik hoor als ik bedrijfseigenaren vraag waarom ze TikTok niet gebruiken, is “O, nou, onze klanten gebruiken TikTok niet.” Er kan geen grotere misvatting bestaan.

Laten we om meer inzicht te krijgen in de demografische gegevens van TikTok-gebruikers. In het begin denk je misschien dat TikTok vol zit met kleine kinderen die graag dansen, zingen en memes maken. Je bent niet fout. Maar wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat het publiek van TikTok voortdurend verandert. Er zijn meer oudere mensen die het platform gebruiken dan ooit. Niet voor niets was TikTok de meest gedownloade app van 2021, met 656 miljoen downloads. Je denkt toch niet dat alle 656 miljoen van die downloads van kleine kinderen kwamen? En hier is het percentage in de VS gevestigd TikTok-gebruikers naar leeftijd:

10-19: 32,5%

20-29: 29,5%

30-39: 16,4%

40-49: 13,9%

50+: 7,1%

Dit betekent dat het TikTok-gebruikersbestand alleen maar ouder wordt! Oké, dus nu weet je dat er veel potentieel is voor je bedrijf op TikTok, ongeacht op wie je je richt. Het maakt niet uit of je doelklant 14 of 45 jaar oud is, ze gebruiken allemaal TikTok. Of je nu een B2B of een B2C bent, je zult merken dat aan al je behoeften kan worden voldaan met TikTok. Mooi zo. Nu we dat uit de weg hebben geruimd, laten we eens kijken naar wat u specifiek kunt doen om een ​​aanwezigheid op TikTok te vergroten om uw bedrijf te ontwikkelen.

Na overleg met meer dan 50 bedrijven en hen te hebben geholpen met hun specifieke behoeften, volgen hier enkele van de belangrijkste punten die bijna elk bedrijf helpen:

Gerelateerd: Hoe ik meer dan 10 miljoen TikTok-volgers heb geschaald (organisch)

1. Denk als een influencer, niet als een merk

De grootste fout die ik de meeste bedrijven zie maken wanneer ze inhoud plaatsen, is dat ze niet denken als een influencer. Neem het van mij aan. Ik heb meer dan 10 miljoen volgers opgebouwd op TikTok en meer dan 10 verschillende accounts in een breed scala aan niches. Elke keer dat een account het goed deed, is dat omdat ik de benadering van een influencer heb gekozen. Wat ik daarmee bedoel, is dat het geen gimmick is. Je ziet influencers niet in elk van hun video’s een product of dienst pitchen. De reden dat hun volgersbestand zo loyaal is, is omdat influencers de perfecte mix van inhoud en promotie kennen. Grote merken die dit goed hebben gedaan zijn onder andere Chipotle, Duolingo en MorningBrew. Begin uw inhoud op dezelfde manier te benaderen.

2. Maak boeiende inhoud

Dit is zeker een belangrijk punt. Als u er niet in slaagt om boeiende inhoud te creëren, slaagt u er niet in om een ​​aanhang op te bouwen en uiteindelijk niet om uw bedrijf te laten groeien. Het is erg belangrijk om onderzoek te doen naar de beste inhoud om te maken en deze ook echt op te volgen. Het hoeft niet de perfecte inhoud te zijn, maar zorg ervoor dat het aantrekkelijk is voor het publiek. Je kunt dit testen door een paar concepten te maken en anderen te vragen wat zij van de inhoud vinden. U moet streven naar het ontvangen van eerlijke feedback die u uiteindelijk kan helpen uw account te schalen. Hier kan een TikTok-coach echt van pas komen.

Gerelateerd: 5 strategische manieren om uw merk te laten groeien met TikTok

3. Blijf consistent

Ik kan deze niet genoeg benadrukken. Het is zo belangrijk dat u consistent blijft met de inhoud die u maakt. Als u niet consistent blijft, ziet u ofwel zeer trage resultaten of helemaal geen resultaten. Een goede tip is om elke dag zonder fouten te creëren. Als dat te veel is, probeer dan minimaal 4-5 stukjes inhoud per week te maken. Meer is echter niet altijd beter als je de kwaliteit van de video’s opoffert voor kwantiteit. Streef naar een goede balans tussen beide.

4. Gebruik geweldige CTA’s

Dit is erg belangrijk voor elk bedrijf dat er is. Je doel is niet om een ​​miljoen volgers te bereiken (hoewel het enorm zou helpen voor je echte doelen). Je belangrijkste doel als bedrijf is om daadwerkelijk ROI te zien via TikTok. Daarom is het belangrijk om goede CTA’s (Call to Actions) op te nemen. Een CTA zou bijvoorbeeld een beschrijving toevoegen aan het einde van een video en kijkers vertellen om de link in je bio te bekijken voor een kortingscode voor een product. Door geweldige CTA’s in uw inhoud te verweven, kunt u een enorme ROI voor uw bedrijf verwachten.

Gerelateerd: TikTok gebruiken om uw bedrijf te promoten

5. Huur een goed bureau in

Ik ben van mening dat elk bedrijf (dat het zich kan veroorloven) een goed bureau moet inhuren om hen te helpen met hun specifieke behoeften. Ik kan hier de hele dag zitten en generiek advies geven voor bedrijven om te groeien op TikTok. Maar tenzij u personalisatie voor uw bedrijf heeft, zult u niet de resultaten zien die u uiteindelijk wilt. Nu is het niet absoluut noodzakelijk om een ​​bureau in te huren. Ik heb meerdere bedrijfseigenaren hun sociale media zien groeien, helemaal alleen of met hun eigen team. Maar door een goed bureau in te huren, bespaart u uiteindelijk tijd, middelen en inspanningen – die u allemaal in uw bedrijf kunt steken. Niet alleen dat, maar goede bureaus zullen u door het proces begeleiden en u of uw team daadwerkelijk de specifieke strategieën leren om een ​​merk op TikTok te laten groeien.

Nou, dat is het mensen! Dit zijn enkele van mijn beste tips voor jou om een ​​TikTok-aanwezigheid op te bouwen, je bedrijf te laten groeien en de tractie te zien die je altijd al hebt gewild!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in