Hoe ik 40.000 TikTok-volgers kreeg voor mijn kleine bedrijf

0
67


  • Jen Glantz heeft de afgelopen acht jaar haar eigen ‘bruidsmeisje te huur’-bedrijf gerund.
  • Ze creëerde een succesvolle TikTok-strategie om haar te laten groeien publiekmet meer dan 2,9 miljoen likes op haar video’s.
  • Dit zijn de stappen die ze nam om meer volgers te krijgen en duizenden extra inkomsten te genereren.

De afgelopen acht jaar ben ik een fulltime ondernemer geweest die mijn bedrijf Bridesmaid for Hire runt. Voor dit optreden werkte ik als copywriter bij een tech startup en had ik geen idee hoe ik mijn eigen bedrijf moest runnen. Ik heb het eerste jaar geprobeerd om het hoofd boven water te houden, van het vinden van manieren om reclame te maken voor mijn diensten tot het aanbieden van een verscheidenheid aan pakketten om nieuwe klanten binnen te halen.

Tijdens het tweede jaar dat ik mijn bedrijf runde, leerde ik de kracht van het gebruik van sociale media. Door waardevolle en interessante inhoud te creëren, kan elke ondernemer een publiek opbouwen van mensen die klanten of onofficiële merkambassadeurs kunnen worden. Deze mensen zullen details delen over wat u hun netwerk aanbiedt, alleen omdat ze uw aanwezigheid op sociale media zo aantrekkelijk vinden.

Net als iedereen begon ik vanaf nul op TikTok

Ik vond manieren om mijn bedrijf met succes te promoten via Instagram, Facebook en Twitter, en toen besloot ik om een ​​aanwezigheid op TikTok op te bouwen.

In slechts een jaar tijd ging ik van 1.000 volgers en 2.500 likes op TikTok naar meer dan 39.000 volgers en meer dan 2,9 miljoen likes. Mijn betrokken publiek heeft me ook geholpen mijn websiteverkeer te vergroten gedurende een periode van zes maanden, en het heeft bijgedragen aan een stijging van de inkomsten sinds het begin van 2022, in vergelijking met 2021.

Ik heb dit kunnen realiseren dankzij een duidelijk en strategisch plan dat elke ondernemer kan volgen om een ​​groot publiek op TikTok op te bouwen.

Ik begreep hoe het platform anders was dan anderen

Op andere platforms, zoals Instagram of YouTube, is de kwaliteit van je videobeelden of foto’s echt van belang wanneer je de aandacht van een publiek probeert te trekken. Ik heb echter ontdekt dat het op TikTok niet echt zo werkt.

Door veel onderzoek te doen en eindeloze uren op het platform door te brengen, heb ik ontdekt dat de video’s die goed presteren niet altijd de video’s zijn die met mooie camera’s zijn gemaakt. Het zijn vaak degenen die er echt en herkenbaar uitzien die succesvol zijn.

Toen ik begon met het maken van inhoud voor TikTok, heb ik mijn professionele camera gedumpt en een statief voor mijn telefoon gekocht

Dit stelde me ook in staat om sneller inhoud te maken, omdat video’s niet veel gecompliceerde bewerkingen nodig hadden, en ik kon inhoud opnemen in mijn woonkamer of bij mijn bureau in plaats van een hele filmstudio op te zetten.

Ik merkte ook dat inhoud die het goed doet op het platform verticaal is opgenomen, vaak tekst op de video’s bevat en audio heeft, origineel of trending.

Om het platform te leren kennen, besteedde ik een uur per week (verspreid over een paar dagen) aan het bekijken van video’s van anderen. Ik zag welke de meeste betrokkenheid hadden en nam testvideo’s op om de verschillende platformfuncties te leren kennen.

Ik las ook artikelen op Social Media Today en keek naar TikTok-bewerkingsvideo’s op YouTube, zodat ik beter voorbereid zou zijn om inhoud te gaan maken.

Ik heb mijn eigen merkpositie gestrategiseerd

Net als op elk ander social-mediaplatform, moet uw inhoud een sterke merkpositie hebben om een ​​publiek op te bouwen en ervoor te zorgen dat ze klant worden.

Ik zorgde ervoor dat ik dit deed toen ik de bio maakte die op mijn TikTok-profiel zou staan, zodat wanneer mensen mijn pagina ontdekten, ze meteen wisten waar mijn bedrijf over ging en waarom ze mij moesten volgen.

Ik besloot ook om vier categorieën video’s te maken waarop ik me wilde concentreren: verhalen over mijn werk als professioneel bruidsmeisje; advies en tips van het werken in deze baan; onmisbare producten die ik zou kunnen aanbevelen en waarmee ik affiliate-geld kan verdienen; en veelgestelde vragen. Het hebben van deze vier categorieën houdt me georganiseerd als het gaat om brainstormen over wat voor soort inhoud ik wil maken.

Het helpt mijn publiek ook op een boeiende manier over mijn bedrijf te leren, en het verleidt hen om meer te willen leren na het bekijken van één video. Dit leidt er meestal toe dat ze meer video’s bekijken of op mijn call-to-action-knop in mijn bio klikken.

Hoewel er niet veel bedrijven zijn die dezelfde soort service bieden als mijn bedrijf, heb ik wel tijd besteed aan het doen van een concurrentieanalyse. Ik koos vijf andere bedrijven in de trouwruimte die ik bewonder of waar mijn klanten echt van houden en bestudeerde hun TikTok-strategie.

Ik heb opgeschreven wat ze goed doen, wat ik beter kan en welke van hun video’s het beste presteerden in de afgelopen 30 dagen. Door dit te doen, was ik in staat om meer ideeën te genereren over hoe ik een sterke merkpositie kan hebben en opvallen op het platform.

Ik heb inhoud gebundeld

Terwijl ik leerde hoe ik de app moest gebruiken, realiseerde ik me hoe inhoud wordt weergegeven op de TikTok-feeds van mensen. In tegenstelling tot andere platforms waarop je berichten ziet van mensen die je volgt, draait het bij TikTok allemaal om het bekijken van willekeurige video’s die voor jou zijn samengesteld. Het algoritme bepaalt onder andere welke video’s je hebt bekeken, leuk vond en eerder gedeeld, om nieuwe content te genereren die je kunt bekijken.

Dit betekent dat uw inhoud de kans heeft om een ​​groter publiek te bereiken en weken of zelfs maanden nadat u deze heeft gepost op de pagina van een persoon kan verschijnen. Dit maakt het anders dan bijvoorbeeld Instagram, waar inhoud meestal prioriteit krijgt in de nieuwsfeed van mensen op basis van hoe recent het is gepost.

Ik nam deze informatie en nam de beslissing om zoveel mogelijk inhoud te creëren, zodat het een goede kans had om op de pagina’s van meer mensen te verschijnen. Ik heb me ten doel gesteld om de eerste drie maanden elke werkdag drie tot vier video’s uit te brengen. Het resultaat was een grote stijging van het aantal volgers op het platform, van 1.000 naar 10.000, en een toename van het aantal likes.

Nadat ik me als doel had gesteld om elke dag meerdere video’s te posten, besloot ik om alleen twee keer per maand video’s voor TikTok te filmen. Vóór de filmdagen ging ik zitten en schreef een samenvatting van alle video’s die ik wilde filmen. Als het video’s waren op basis van trending audio of populaire dansbewegingen van de week, die ik vond door in deze thread op TikTok te zoeken, schreef ik op hoe ik er mijn eigen draai aan wilde geven en welke tekst ik op de video moest gebruiken.

Door mijn inhoud op deze manier te organiseren, kon ik twee uur vrijmaken en genoeg video’s maken voor twee weken per keer.

Ik had duidelijke aanbiedingen

Toen ik eenmaal een duidelijke inhoudelijke positie had en wist hoeveel video’s ik elke week wilde uitbrengen, moest ik ervoor zorgen dat mijn diensten goed gedefinieerd waren voor mensen die van TikTok-volger of -kijker naar een klant wilden gaan.

Ik besloot LinkTree te gebruiken om een ​​landingspagina te maken met een lijst met call-to-action-knoppen. Ik plaats links naar kleine aankopen zoals mijn boek en kaartspel, naar items met een groot ticket, zoals mijn bruiloftsdiensten van $ 2.000.

Door dit in mijn bio te plaatsen, heb ik mensen van TikTok naar de bestemmingspagina’s van mijn website kunnen converteren, waar sommigen klanten werden en anderen zich abonneerden op de e-maillijst van mijn bedrijf (wat een ander geweldig verkoophulpmiddel is om geïnteresseerde mensen te converteren).

In een poging om niet al te promotioneel te zijn op TikTok, heb ik slechts vier tot vijf video’s per maand gemaakt over mijn producten en diensten. De rest van de video’s gaan over mijn belangrijkste inhoudsfocus (veelgestelde vragen beantwoorden, tips delen en huwelijksadvies geven) en die informatie veranderde nieuwsgierige TikTok-kijkers in websitekijkers en sommigen in betalende klanten.

Als ondernemer is leren hoe u de kracht van sociale media kunt benutten niet alleen een gratis manier om uw publiek op te bouwen, maar, indien strategisch gebruikt, kan het ook helpen meer inkomsten te genereren en nieuwe klanten te vinden, net zoals bij mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in