Hoe ik 3 miljoen volgers op TikTok bouwde over films

0
172


  • Juju Green, 30, runt een TikTok-filmaccount genaamd “Straw Hat Goofy” met 3,1 miljoen volgers.
  • Hij stapte in de app nadat hij deze had gedownload voor zijn werk in de reclame.
  • Zo jongleert hij contentcreatie en een fulltime baan, zo vertelde hij aan Jess Bacon.

Dit zoals verteld essay is gebaseerd op een getranscribeerd gesprek met Juju Green, 30, over hoe hij 3,1 miljoen volgers op zijn TikTok-account bouwde “Strohoed Goofy.” Het is bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

Mijn achtergrond in reclame was mijn toegangspoort tot TikTok. Begin 2020 werkte ik aan een social-mediacampagne voor een klant, dus ik controleerde het en raakte al snel geobsedeerd.

Ik dacht dat ik video’s zou gaan maken, hoewel ik op dat moment geen idee had wat ik aan het doen was.

Als je diep genoeg scrolt, vind je enkele twijfelachtige video’s van mij die dansen en lipsynchronisatie-uitdagingen probeer. Ik denk dat dat is hoe veel mensen TikTok binnenkomen – ze zien en doen wat iedereen doet.

Ik praat natuurlijk elke dag over films en popcultuur, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat ik dat op TikTok zou gaan doen

Ik realiseerde me dat TikTok iets was dat ik serieuzer kon doen toen mijn video “Avengers: Endgame” kapot maakteging viraal. Dan heb ik het over “Hercules” – opsplitsen van wat me opviel, wat ik leuk vond en wat niet – en dat sneeuwbaleffect.

In die tijd waren er niet zoveel mensen in de geekcultuur, en ik denk dat dat een van de redenen was waarom mijn account zo groot en zo snel werd.

Vlak voor de pandemie probeerde ik de hele dag door op kantoor video’s te maken. Ik moest gaan zitten en zeggen: “Als je video’s gaat maken, tijd met je gezin doorbrengt en tijd hebt voor je werk, dan heb je een heel strak schema.”

Als ik wakker word, is het eerste wat ik doe 4 of 5 video’s maken

Dan maak ik ze met bijschriften en post ik ze de hele dag, zodat het lijkt alsof ik er ben, terwijl ik eigenlijk andere dingen aan het doen ben. Dit hielp me om mijn tijd in te delen en georganiseerd te blijven terwijl ik nog steeds mijn dagelijkse baan werk.

Video’s van vijf tot tien seconden doen het heel goed op TikTok, omdat het heel gemakkelijk is om je like te geven en verder te gaan.

Ik begon een trend op te merken dat mijn video’s viraal zouden gaan als ze over populaire films gingen. Ik had een reeks virale video’s over “Turning Red” van Disney Pixar. Elke video over de film had minstens 2 miljoen views.

Ik sprak over dingen die me opvielen in die film, wat ik wel en niet leuk vond. Het is duidelijk dat er een moment komt waarop je uit die draad moet stappen en wat je hebt geleerd op andere dingen moet toepassen – ik kan het niet worden alleen maar de “Rood draaiende” man.

Ik heb het gevoel dat mijn publiek het leuk vindt als ik dingen zie die andere mensen niet zien

Het gewone filmpubliek kijkt niet zo diep in de dingen. Ze vinden het leuk om iemand te zien wijzen op de verborgen betekenis achter bepaalde momenten. Mijn TikToks zijn als dvd-extra’s.

Ik doe veel filmrecensies, en ik heb “mijn favoriete films die zich in de ruimte afspelen” of “acteurs die Hollywood iets probeerde te maken” gedaan – ik kreeg er een enorm publiek mee.

Ik verander ook hoe ik de video’s film. Met mijn recensies neem ik filmfragmenten op met een voice-over. Voor andere series gebruik ik groene schermen om over filmposters te praten en een groter punt te illustreren.

Het betekent dat ik zakken met verschillende soorten filmliefhebbers in mijn publiek heb. Vergeleken met andere accounts die één ding doen dat heel goed voor hen werkt, ben ik een allesomvattende filmman.

Ik werk nog steeds mijn dagelijkse baan in de reclame op 72 en Sunny

Mijn bazen en ik hebben een schema opgesteld zodat ik op tijd kan werken, en als er iets opkomt voor Straw Hat Goofy, moet ik dat gewoon van tevoren communiceren. Het draait allemaal om plannen.

Het is nog steeds erg hectisch, omdat de film-nieuwscyclus nooit eindigt. Zoiets als een nieuwe trailer kan ’s middags verschijnen als ik in een vergadering zit, en ik zal er een video over moeten maken.

Discussies op TikTok kunnen extreem giftig worden. Mensen trappen in de val door te zeggen: “Mijn mening is juist, jij weet hier niets van af.”

Ik heb veel films gezien, maar veel mensen hebben veel meer films bekeken.

Als creatieveling probeer ik ook de moeite te herkennen die in het maken van films zit. Ik probeer een balans te bieden, het goede, het slechte en het tussenliggende te geven, en het stelt mensen in staat om in het gesprek te springen en ook hun mening te delen.

Filmmakers staan ​​te popelen om te zien hoe ze steeds beter kunnen worden. Als ik video’s maak, zeg ik: “Dit is waar ze voor gingen, werkte het?”

Misschien werkte het voor jou, maar niet voor mij, en we kunnen er een dialoog over hebben. Dit niveau van respect helpt ook als je op de rode loper staat en praat met de mensen die de films hebben gemaakt.

Persoonlijk heb ik altijd veel op mijn bord gehad – ik werkte tegelijkertijd bij Disneyland en Amazon terwijl ik naar de universiteit ging.

Ik kan niet namens iemand anders spreken over hoe ze hun tijd beheren, maar voor mij, als ik iets wil doen, kan ik een manier vinden.

Ik ben voor de lol begonnen met sociale media

In de diepe holte van je geest zou je kunnen denken: “Wat gebeurt er als mijn video’s ontploffen?” Ik dacht: “Ik ga mijn baan opzeggen en een groot huis krijgen”, maar hier word ik opgeblazen, en ik heb mijn baan niet opgezegd en heb geen groot huis.

Ik had geen voorbeeld toen ik begon met hoe deze carrière werkt, en ik had het geluk om benaderd te worden door merken als Netflix en Disney. Eerlijk gezegd was het raar om van het maken van video’s voor de lol naar het hosten van de rode loper van de Oscars te gaan.

Het begint allemaal met de maker en hoe sterk hun inhoud is en hoe authentiek ze zijn. Als een merk je voor één ding inhuurt – een evenement of sponsoring – en je doet iets anders dan wat je normaal online doet, dan zullen ze dat in gedachten houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in