Hoe gebruik je TikTok’s ouderlijk toezicht

0
39


  • Met de instellingen voor ouderlijk toezicht van TikTok kun je bepaalde video-onderwerpen blokkeren, schermtijdlimieten instellen en meer.
  • Ouders kunnen ook de functie Family Pairing instellen, waarmee u de TikTok-instellingen van uw kind op afstand kunt bedienen.

TikTok is immens populair bij tieners, en zelfs jongere kinderen. En hoewel de regels van de app geen expliciet ongepaste inhoud toestaan, is er nog steeds veel dat ouders waarschijnlijk niet willen dat hun kinderen ze zien.

Gelukkig biedt TikTok een paar verschillende manieren voor ouders om te beperken wat hun kinderen kunnen doen en zien in de app. Hier is een handleiding over het gebruik van TikTok’s ouderlijk toezicht.

Ouderlijk toezicht instellen op TikTok

Er zijn drie verschillende manieren om grenzen te stellen aan wat een TikTok-account kan doen of zien.

Je vindt ze allemaal in het instellingenmenu van je account. Open TikTok en tik op de Profiel pictogram in de rechterbenedenhoek en tik vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen en privacy wanneer het verschijnt.

U kunt eerst op . tikken Inhoudsvoorkeuren om bepaalde video’s te beperken. Hier kan je Filter uit specifieke zoekwoorden — alle video’s die deze woorden in hun beschrijving of stickers hebben, verschijnen niet in je feed. U kunt ook inschakelen Beperkte modusdie TikTok’s AI gebruikt om video’s te verbergen die mogelijk “ongepast zijn voor sommige mensen”.

De "Inhoudsvoorkeuren" menu in de iPhone TikTok-app.

Je kunt specifieke woorden of alle ‘ongepaste’ video’s blokkeren.

TikTokVervolgens kunt u selecteren: Scherm tijd. Dit opent een gedetailleerd menu dat laat zien hoeveel tijd je onlangs hebt besteed aan het gebruik van TikTok, en laat je een Dagelijkse schermtijd timer voor de app.

Als deze functie is ingeschakeld en je TikTok te veel op één dag gebruikt, krijg je een melding en moet je een wachtwoord invoeren voordat je de app meer kunt gebruiken. Ouders kunnen dit het beste gebruiken door een wachtwoord in te stellen, maar de code geheim te houden voor hun kind.

U kunt dit menu ook gebruiken om in te schakelen Schermtijd pauzes, dit zijn incidentele meldingen die de gebruiker eraan herinneren een pauze te nemen zonder hem buiten de app te sluiten. En het aanzetten van de Wekelijkse schermtijdupdates Met deze optie kan TikTok de gebruiker elke week een bericht sturen om te laten zien hoeveel tijd ze hebben besteed aan het kijken.

De "Scherm tijd" meldingsopties in de iPhone TikTok-app.

U kunt strikte of losse schermtijdherinneringen instellen.

TikTokEindelijk kunt u instellen Familie koppelen. Met de functie Family Pairing kunnen ouders hun eigen TikTok-account aan die van hun kind koppelen en de inhoud en privacy-instellingen van het kind op afstand beheren. Dit omvat het instellen van schermtijdlimieten, het instellen van hun profiel op privé en meer.

Om het in te stellen, gebruik je twee telefoons om zowel de TikTok-accounts van zowel de ouder als het kind te openen. Ga op beide telefoons naar de Instellingen menu en tik op Familie koppelenen dan Doorgaan. Kies op elke telefoon of die telefoon is aangemeld bij het ouder- of tieneraccount.

De "Familie koppelen" menu in de iPhone TikTok-app.

Je hebt twee telefoons nodig om TikTok-accounts te koppelen.

TikTokHet ouderaccount krijgt een QR-code. Gebruik de telefoon die is aangemeld bij het Teen-account om de code te scannen.

Je hebt nu twee gekoppelde TikTok-accounts en het ouderaccount kan de instellingen van de tiener wijzigen door het menu Family Pairing opnieuw te openen. Je kunt ook terugkeren naar dit menu om een ​​ander Teen-account te koppelen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in