Hoe gebruik je Effect House, TikTok’s Augmented Reality Tool

0
31


Naast de maatschappelijke toepassingen van AR, fascineren de pragmatische toepassingen Bouffard. Uw OV-kaart kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​routekaart weer te geven. Hij zegt: “Social AR kan je veel views en veel exposure opleveren, maar met meer technische AR kun je interessante tools ontdekken en wordt het herkend door de community.”

Volgens Kuzlin zijn verschillende platforms beter geschikt voor verschillende soorten filters: “Naar mijn mening leunt Instagram meer op schoonheidsfilters, leunt Snapchat op iets technisch geavanceerder en neigt TikTok naar het leuke en gekke.” Hij benadrukt de kortstondige cultuur van TikTok: “Het is belangrijk om te weten dat de trends willekeurig verschijnen en dat ze een week, twee weken, misschien een paar maanden kunnen aanhouden. Het is heel belangrijk om snel in te spelen op trends.”

Zelfs iemand met een gevestigde niche binnen de AR-gemeenschap vindt het nodig om flexibel te blijven en zich aan te passen aan wat het publiek wil. Sophie Katirai is een maker uit Canada die nu in Dubai woont en make-upfilters maakt. Ze verkocht er zelfs een aan Kylie Jenner. Katirai vergelijkt de steeds veranderende en cyclische trends van de mode-industrie met de trends die ze ziet opduiken in AR-filters.

Ze zegt: “Ik probeer nu natuurlijker te zijn, omdat ik niet verkeerd begrepen wil worden of iemand het gevoel wil geven dat ze niet mooi genoeg zijn, dus hebben ze dit filter nodig om hun gezicht te veranderen.” Hoewel Katirai meer natuurlijke make-upeffecten als in zwang ziet, mist een deel van haar fanbase de meer fantastische gezichtsfilters met schotelogen en vollere lippen.

De realiteitsbuigende, copycat-toekomst van sociale AR

Onthoud bij het maken van filters dat sociale media mimetisch zijn. Platformontwerpers herhalen de functies van andere platforms. Makers nemen van makers, soms op schadelijke manieren. Ontwerpers die populaire AR-filters maken, zien kopieën en variaties van hun werk op verschillende platforms toenemen. Wees niet overrompeld wanneer een van uw filters van start gaat en er onmiddellijk copycats opduiken.

Over zijn TikTok-filters zegt Kuzlin: “Na het Krissed-filter heb ik mijn Anna Wintour-filter opnieuw gemaakt met haar kenmerkende kapsel en de bril.” Hij maakte het effect eerst voor Instagram. Kuzlin denkt dat iemand bij TikTok het brede gebruik van het filter zag en het Pixie Shades-filter voor hun platform heeft gemaakt. Nadat hij het vergelijkbare filter had ontdekt, voelde hij zich aangespoord om zijn iteratie in te dienen op TikTok. Het ANNA-effect van Kuzlin is momenteel te zien in meer dan 110.000 video’s; TikTok’s Pixie Shades-effect is momenteel te zien in meer dan 180.000 video’s. (Volledige openbaarmaking: Anna Wintour is de wereldwijde hoofdredacteur van Condé Nast, het moederbedrijf van WIRED.)

Wie heeft het recht om echte mensen en fysieke objecten in AR te vertegenwoordigen? Het is logisch om iedereen toe te staan ​​een 3D-model van een kartonnen doos toe te voegen aan hun unieke effect op sociale media, maar wat als de doos eruitziet alsof hij de ongrijpbare PS5 bevat? Naarmate onze synthetische realiteiten de grens tussen fysiek en digitaal blijven vervagen, rijzen er meer gecompliceerde vragen over onze relatie tot AR. Een eenvoudig filter dat u voor TikTok maakt, heeft het potentieel om de perceptie van mensen van het echte te veranderen.

Met betrekking tot make-up en andere schoonheidsfilters gelooft Katirai dat een positieve toekomst voor sociale effecten meer gedetailleerde personalisatie aan de kant van de gebruiker mogelijk maakt. “Ik denk dat de toekomst mensen de flexibiliteit zou kunnen geven om te beslissen wat ze willen dat het filter doet”, zegt ze.

Hoewel een push om AR-vaardigheden te leren nog niet zo alomtegenwoordig is als die van de technische industrie leren coderen mantra, het waardevolle vermogen kan een geweldige creatieve uitlaatklep zijn voor beginners en een poging om geld te verdienen voor de meer ervaren. Buig de realiteit om naar uw visie, kijk dan wie besluit te volgen en welke aanpassingen ze onderweg bijdragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in