Hoe gaat het, medekinderen? De nieuwste ster van TikTok is … Silvio Berlusconi – POLITICO

0
119


Net toen je dacht dat de beroemdste politicus van Italië niet invloedrijker kon worden, is Silvio Berlusconi lid geworden van TikTok.

De 85-jarige voormalige premier maakte donderdag zijn debuut op de sociale mediasite van China en heeft zijn zinnen gezet op zijn kernpubliek: jongeren.

Berlusconi heeft geen tekort aan media om zijn boodschap te verspreiden, aangezien hij eigenaar is van Mediaset (de thuisbasis van veel van de grootste tv-stations van Italië) en de grote uitgeverij Mondadori. Maar lid worden van TikTok geeft hem de kans om in contact te komen met een ander, jonger publiek.

In zijn eerste – en tot nu toe enige – TikTok-video legt de voormalige premier uit dat “op dit platform meer dan 5 miljoen van jullie zijn en 60 procent van jullie is jonger dan 30 jaar.”

“Ik ben een beetje jaloers, maar ik feliciteer jullie toch [on being young].”

Berlusconi heeft de steun van die jongeren nodig nu de Italianen op 25 september naar de stembus gaan voor een verkiezing waarbij rechtse partijen naar verwachting als winnaar uit de bus komen.

In de video zei Berlusconi dat hij wilde praten over onderwerpen die “het nauwst na aan het hart van” zijn [his party] Forza Italia en mijzelf en dat gaat u aan.”

Alleen de tijd zal leren hoe Italië’s onder-30’ers zullen reageren op zijn toenadering. Ondertussen wacht POLITICO op zijn eerste TikTok-dans, op de melodie van “Gelukkig is er Silvio” (Godzijdank voor Silvio).LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in