Hoe eetbare kristallen van TikTok te maken voor een insta-waardige traktatie?

0
12


Het is geen geheim dat kristallen populair zijn op TikTok. Je zou zelfs uren kunnen besteden aan het kijken naar video’s van winkels die kristalbestellingen inpakken of mysteriekristallen opscheppen voor klanten op de FYP. Nu lijkt de nieuwste kristaltrend het maken van eetbare kristallen snoepjes die er net zo uitzien als kostbare edelstenen. Deze zoete lekkernij is niet alleen prachtig, maar ook heel lekker, daarom zouden fijnproevers moeten weten hoe ze eetbare kristallen van TikTok kunnen maken.

Als je aan eetbare kristallen denkt, denk je misschien eerst aan het snoepgoed dat je als kind at. Terwijl de eetbare kristallen van TikTok aan de buitenkant hard zijn als kandijsuiker, zijn ze van binnen geleiachtig en taai. Hierdoor zijn ze een stuk makkelijker te snacken. En deze harde buitenkant en gomachtige textuur is het resultaat van het proces van het maken van eetbare kristallen, wat supergemakkelijk is om thuis te doen. Je hebt maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig, dus je kunt net zo goed een partij of twee eetbare kristallen maken, toch? Bovendien zijn deze Insta-waardige traktaties geweldige snoepjes om uit te delen aan je besties voor Halloween of om je kristalminnende vrienden mee te verrassen voor de feestdagen. Er is dus echt geen beter moment om eetbare kristallen te maken dan het heden.

Hoe maak je eetbare kristallen van TikTok

Eetbare kristallen, of Kohakutou, zijn al jaren populair in Japan, maar je hebt het TikTok-algoritme te danken dat je ze nu naar je FYP hebt gebracht. Net zoals je aangetrokken wordt tot bepaalde kostbare edelstenen wanneer je ze nodig hebt, moet het een teken zijn dat je thuis wat eetbare kristallen moet maken als je dit ziet. Om te beginnen, moet je je ingrediënten verzamelen:

  • 1 kopje water
  • 2 kopjes suiker
  • 3 eetlepels agar-agarpoeder
  • Kleurstof voor levensmiddelen

Zodra u uw belangrijkste ingrediënten hebt, kunt u beginnen met het maken van uw eetbare kristallen. Volgens het eetbare kristalrecept van TikToker @emilylfigueroa, wil je je koude water en agar-agarpoeder in een pot aan de kook brengen. Zodra dat kookt, meng je je suiker erdoor en kook je ongeveer vijf minuten.

Wanneer het volledig is gecombineerd, giet je je mengsel in een pan en dit is het moment waarop je je eetbare kristallen kunt versieren. Gebruik de kleurstof om het kristal van uw keuze te maken. Gebruik roze kleurstof om het geheel te kleuren als een rozenkwarts of roer er druppels van verschillende gekleurde voedselkleurstof door om kristalachtige wervelingen te creëren. Sommige TikTokers hebben zelfs eetbaar glansstof erin geplaatst om glinsterende kristallen te creëren. Als je je kristallen naar wens hebt versierd, plaats je ze ongeveer een tot twee uur in de koelkast.

Als het klaar is, snijd je je jelly-traktatie in kristalvormen en leg je het op perkamentpapier om uit te drogen. Je moet je eetbare kristallen ongeveer een week op kamertemperatuur laten staan ​​om volledig uit te harden en aan de buitenkant te kristalliseren. Na ongeveer zeven dagen zullen ze aan de buitenkant nog meer op kristallen lijken, maar van binnen blijven ze de gomachtige textuur.

Wat zijn eetbare kristalreceptideeën?

Hoewel de suiker en agar-agarpoeder belangrijke ingrediënten zijn, moet je creatief zijn met de rest om totaal unieke eetbare kristallen te maken. TikToker @makeatrish maakte bijvoorbeeld twee verschillende soorten eetbare kristallen op TikTok. De eerste was een rozenkwartsachtig kristal waaraan citroensap en rozenwater waren toegevoegd aan het mengsel van agar-agar, water en suiker. Om de rozenkwarts-look te krijgen, voegde @makeatrish slechts één druppel roze voedselkleuring en zilverglansstof toe aan de mix voordat het in de koelkast werd geplaatst. Het tweede eetbare kristal was een op citrien geïnspireerde kristal met roze limonadesmaak, wat citroenzuur om het een kick te geven, en gekonfijte citroenschillen toegevoegd in het mengsel met roze en gele voedselkleuring die ook naar binnen werd gezwenkt.

Een ander geweldig idee voor je eetbare kristallen van TikToker @makeatrish is om je overgebleven stukjes te nemen na het snijden van je eetbare kristallen en die te gebruiken om een ​​cluster van kristallen te maken. Op die manier verspil je geen van je smakelijke traktaties. Andere eetbare kristalideeën zijn onder meer gedroogde bloemen, wat TikToker @msshiandmrhe in hun mix gebruikte. Ze vermelden ook dat je thee, sap of zelfs bier kunt gebruiken als vervanging voor je water, zodat je echt kunt experimenteren om eetbare kristallen te krijgen waar je net zoveel van houdt als de kostbare edelstenen in je verzameling thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in