Hoe een TikTok-video twee 20-jarige oprichters een onderhandelingspositie gaf in hun pre-seed-ronde

0
12


Niet veel van de investeerders die Cindy Belardo en Drew Jarvis vorig jaar spraken, waren enthousiast om over menstruatie te praten – totdat de TikTok-video van de mede-oprichters viraal ging.

Belardo en Jarvis, de 25- en 23-jarige medeoprichters van de in Tulsa gevestigde startup Sunny Periode, waren al vier jaar bezig met het prototype van hun product – een menstruatiecup die je als een tampon kunt inbrengen. Toen Jarvis en ik een paar weken geleden samen gingen lunchen, haalde ze opgewonden een tas tevoorschijn met tientallen kopjes en verschillende applicators die ze hadden ontwikkeld, en ze bladerde door een exemplaar van de striproman met een periodethema die Belardo had geschreven .

Toen de twee venture capitalists begonnen te pitchen, een industrie die overwegend blank en mannelijk is, deelden maar weinig investeerders hetzelfde enthousiasme, om nog maar te zwijgen van wat een menstruatiecup was.

Dat veranderde allemaal in april, toen de oprichters een video van Jarvis plaatsten waarin werd uitgelegd hoe het product te gebruiken. De video ging viraal op TikTok en genereerde bijna 50.000 likes en honderden reacties. Binnen 24 uur nadat de video van start ging, lanceerden Belardo en Jarvis een pre-orderpagina op hun site, en ze behaalden in één maand $ 200.000 aan pre-orderverkopen. (Ze hebben nu meer dan $ 500.000 aan pre-orderverkopen.)

Met het bewijs van interesse in het product begonnen Belardo en Jarvis gesprekken te voeren met meer investeerders en keerden terug naar VC’s die hen hadden afgewezen of insinueerden dat het geen goed moment was. “Ik zou zeggen dat ten minste 90% van de e-mails die we verstuurden, werd beantwoord met ‘ja, laten we een afspraak maken over een week of twee'”, zegt Jarvis.

De aanvankelijke tractie “was absoluut een onderscheidende factor”, zegt Michael Basch, algemeen partner bij Atento Capital, de investeerder die Sunny’s pre-seed-ronde van $ 1,5 miljoen leidde, die twee weken geleden werd afgesloten. Sixty8 Capital, Inicio Ventures en Debut Capital deden ook mee.

Cindy Belardo (rechts) en Drew Jarvis verdienden $ 200.000 aan voorverkoopopbrengsten in een maand nadat een video over hun menstruatiecupproduct viraal ging op TikTok.

Met dank aan Sunny Period

Sunny’s vroege verkoopcijfers gaven Belardo en Jarvis de mogelijkheid om selectiever te zijn met investeerders waarmee ze wilden werken, zeggen de mede-oprichters. Het gaf hen ook een element van onderhandelingsmacht die vaak zeldzaam is voor jonge, beginnende oprichters van minderheden (Jarvis identificeert zich als onderdeel van de LGBTQ+-gemeenschap, en Belardo is Hong Kong Chinees en Puerto Ricaans). De twee medeoprichters behielden hun bestuurszetels, iets waar beide vrouwen trots op zijn te hebben onderhandeld.

“Dat helpt ons als team om sneller te kunnen draaien en die controle te behouden”, zegt Belardo, erop wijzend dat mentoren en andere oprichters de aanbeveling hadden gedaan.

Jarvis voegde toe: “Ik ben blij dat onze verhoging van vorig jaar niet is gelukt, want ik denk dat we wanhopig waren. En we hadden niet veel hefboomwerking die beleggers konden zien. Het gaf ons de kans om meer vertrouwen in onszelf op te bouwen en te leren wat we correct moeten doen en hoe we voor onszelf kunnen pleiten.”

Basch zegt dat Atento waarschijnlijk in gebreke was gebleven een bestuurszetel in te nemen, maar dat het belangrijk was voor de mede-oprichters om ze te behouden, dus “we waren blij om het te steunen”, zegt hij. “We investeren in en wedden erop dat deze twee vrouwen dit kunnen oplossen”, zegt hij.

De verhuizing heeft Belardo en Jarvis volledige autonomie gegeven in termen van hoe ze zich aanvankelijk in de markt positioneren, en ze schuwen controversiële onderwerpen niet. De twee besloten al vroeg om niet-binaire, transgender en gender-niet-conforme individuen op te nemen in hun branding, en woorden als ‘menstruators’ te gebruiken in plaats van ‘vrouwen’ in hun marketingmateriaal. Vorige maand lanceerden ze een campagne om “menstruatie te verminderen” en moedigen populaire retailers aan om woorden als “vrouwelijke hygiëneproducten” te laten vallen voor meer inclusieve taal en het woord “menstruators” in het Merriam-Webster-woordenboek te introduceren. De campagne leidde onmiddellijk tot veel pushback en kritiek van initiële pre-orderklanten en volgers van sociale media. Belardo en Jarvis deelden een deel van de eerste correspondentie met mij, inclusief agressieve berichten waarin ze werden geadviseerd om “in je rijstrook te blijven” of om restituties te vragen. Belardo en Jarvis zeggen dat al hun investeerders de campagne enorm hebben gesteund.

Met de nieuwe financiering is Sunny begonnen met de productie en Belardo zegt dat het bedrijf van plan is om hun product in het eerste kwartaal te verzenden. Voor Belardo en Jarvis is de financiering een belangrijke validatie en een belangrijke mijlpaal.

“De meeste ondernemers hebben niet eens de kans om hun idee tot leven te zien komen”, zegt Jarvis, “laat staan ​​dat ze er omzet uit halen, laat staan ​​dat mensen genoeg in je geloven om je te financieren.”

Tot morgen,

Jessica Mathews
Twitter: @jessicakmathews
E-mail: jessica.mathews@fortune.com
Dien een deal in voor de Term Sheet nieuwsbrief hier.

Jackson Fordyce was curator van de sectie deals van de nieuwsbrief van vandaag.

VENTURE AANBIEDINGEN

ConnexPayeen in Alpharetta, Georgia en St. Paul, Minnesota gevestigd betalingstechnologiebedrijf, hebben $ 110 miljoen aan financiering opgehaald onder leiding van FTV Hoofdstad.

Los biowetenschappen opeen in Monheim am Rhein, Duitsland gevestigd bedrijf voor moleculaire cartografie, heeft $ 71 miljoen opgehaald in Series B-financiering. Patiënt Square Capital leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: EDBI, PS Hoofdstad, Hoofdstad van Alaf, NRW.BANKen anderen.

Samenvoegeneen in New York en San Francisco gebaseerde API voor B2B-integraties, heeft $ 55 miljoen opgehaald in Series B-financiering. Accel leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: NEE en Toevoeging.

De Coterieeen in Palo Alto, Californië gevestigd financieel technologieplatform voor startende oprichters, heeft $ 40 miljoen aan financiering opgehaald onder leiding van Andreessen Horowitz.

Proemioneen in Fulda, Duitsland gevestigd bedrijf voor connectiviteitsoplossingen voor mobiele machines, heeft € 33,5 miljoen ($ 33,1 miljoen) aan financiering opgehaald van Batterijondernemingen.

Wij reizeneen in San Francisco gevestigd platform voor bedrijfsbeheer en betalingen voor meerdaagse reisbedrijven, heeft $ 27 miljoen opgehaald in Series B-financiering. Left Lane Capital leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Swift Ventures en Basis10.

gevoeligeen in Londen, VK gevestigd bedrijf voor automatisering van infrastructuur voor de bouwsector, heeft $ 20,5 miljoen opgehaald in Series B-financiering onder leiding van Nationale netwerkpartners.

Fermyoneen op Longmont, Colo. gebaseerd WebAssembly-applicatie-implementatie- en beheerplatform, heeft $ 20 miljoen opgehaald in Series A-financiering. Insight-partners leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Partners versterken en andere engelen.

Gearfloween in Chicago gevestigde onderdelenmarktplaats voor eigenaren van zwaar materieel, heeft $ 5,5 miljoen aan financiering opgehaald. Brick & Mortar-ondernemingen leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Alumni-ondernemingen, Newark Venture Partners, Watchfire-ondernemingenen Liquid2 Ventures.

grafiekbasiseen in Stockholm gevestigd dataplatform voor ontwikkelaars, heeft $ 5 miljoen aan startkapitaal opgehaald. Volgende47 leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Elf, Niet-gecorreleerde ondernemingenen andere engelen.

ShoppinPaleen op Modesto, Californië gebaseerd integratieplatform als een service (iPaaS)-provider voor de voedsel-, horeca- en detailhandelsector, heeft $ 5 miljoen aan financiering opgehaald. Mucker Hoofdstad leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Menlo Ventures, Pitbull-ondernemingen, Indringende ondernemingenen andere engelen.

Wispreen in San Francisco gevestigd bedrijf voor neurotechnologie-interactie, heeft $ 5 miljoen opgehaald in seed II-financiering. Neo, Triple Point Capital, MVP-ondernemingen, NEE, 8VCen anderen investeerden in de ronde.

Zijneen in Berlijn, Duitsland gevestigde startup voor AI-borstkankerscreening, heeft € 4,5 miljoen ($ 4,45 miljoen) opgehaald in serie A-uitbreidingsfinanciering. VI-partners leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Stichting EQT, Med360, Merantixen Denk aan gezondheid.

Verkennereen visproducent uit Toronto, Canada, heeft $ 4 miljoen aan startkapitaal opgehaald. Semillero-partners en Exportontwikkeling Canada leidde de ronde en kregen gezelschap van Almanak Inzichten.

Ottreen in San Francisco gebaseerde Web3-app voor het houden en beveiligen van crypto, heeft $ 3,1 miljoen aan pre-seed-financiering opgehaald. Race hoofdstad leidde de ronde en werd vergezeld door investeerders, waaronder: Cirkel Ondernemingen, Langzame ondernemingenen Kamal Ravikant.

PRIVÉ VERMOGEN

Grammer Logistieka Stellax Kapitaalbeheer en Mill Rock hoofdstad portefeuillebedrijf, overgenomen Hulpbronnen voor logistiek management, een in Baton Rouge, La. gevestigde leverancier van transportbeheeroplossingen voor de chemicaliën, industriële gassen en aanverwante industrieën. Financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

SilverEdge Overheidsoplossingenondersteund door Godspeed Capitalverworven Oplossingen voor tegenbedreigingen, een leverancier van op Reston, Va. gebaseerde contraspionage-analyse, identiteitsintelligentie, zakelijke IT en gegevensbeheeroplossingen. Financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

UITGANG

Booz Allen Hamilton verworven EverWatcheen in Reston, Virginia gevestigd bedrijf voor defensie, inlichtingen en geïmplementeerde ondersteuning voor overheidsoplossingen, van Verlichtingshoofdstad. Financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

ANDER

Syncona Limited overeengekomen om te verwerven Applied Genetic Technologies Corporationeen Alachua, Florida en Cambridge, Mass.-gebaseerd adeno-geassocieerde virus-gebaseerde gentherapieën biotechnologie ontwikkelingsbedrijf, voor ongeveer $ 23,5 miljoen.

FONDSEN + FONDSEN VAN FONDSEN

Propellereen in Boston gevestigd klimaattechnologiefonds, heeft $ 100 miljoen opgehaald voor een fonds dat zich richt op planeetbesparende, op de oceaan gebaseerde wetenschap en technologische oplossingen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in