Hoe een Prince George-koor viraal ging op TikTok

0
11


Met meer dan 4 miljoen likes en nog meer miljoenen views gaat een koor uit Prince George viraal op TikTok.

Nove Voce is een gemeenschapskoor uit Prince George dat gelooft in het ondersteunen en uitvoeren van muziek van vrouwelijke Canadese componisten. Het koor en zijn leden zijn nu voorgesteld aan miljoenen mensen over de hele wereld dankzij de leuke en boeiende TikTok-video’s.

Het TikTok-account van Nove Voce, dat meer dan 127 duizend volgers heeft, wordt gerund door koorleden Naomi Dugdale en Lauren Iwanciwski.

De populairste video’s van de groep volgen de ‘raad de zanger-trend’, waarbij een groep zangers allemaal tegelijkertijd lipsynchroniseert en de kijker moet kiezen welke er daadwerkelijk zingt.

Een van de groepen “raad de zangervideo’s” die op 31 oktober werd gepost, is 19 miljoen keer bekeken, heeft meer dan 700 duizend likes en 75 duizend reacties.

De video’s worden vaak gevolgd door een onthulling waarbij de groep laat zien welk lid daadwerkelijk aan het zingen was.

@novevoce verandert het een beetje🤪 #choirtok #choir #guessthesinger #guesswhossinging #choirsoftiktok #choirtiktok #singing #operasing #novevocechoir #sing #novevoce #singingchallenge #opera ♬ origineel geluid – Nove Voce Choir

Een andere TikTok die op 26 november is gepost, heeft 16 miljoen views en meer dan 347 duizend likes, waarbij meer dan 40 duizend mensen in de reacties gokken.

Afgezien van zijn razend populaire TikTok-account, is Nove Voce geen vreemd succes.

In 2019 won het koor de eerste plaats op het National Music Festival en reisde vervolgens naar Göteborg, Zweden om deel te nemen aan de Grand Prix of Nations en de Fourth European Choir Games.

Meer recent werden ze uitgenodigd om te openen voor de klassieke discoband Boney M tijdens het optreden van de band in het CN Center en werden ze tijdens de finale weer op het podium uitgenodigd door zanger Liz Mitchell.

Ze documenteerden het natuurlijk ook over de ervaring op hun TikTok.

@novevoce We zouden nu dol zijn op outfits met pailletten, gedachten?? #boneym #rasputin #openingsact #choirtok #choir #choirs #choirsoftiktok #rararasputin #novevoce #novevocechoir ♬ Rasputin (Single Version) – Boney M.

Nove Voce Choral Society werd in 2005 opgericht door een kleine groep zangstudenten van koordirigent Robin Norman.

De eerste groep begon als vrijwilligers voor de Christmas Kettle Campaign van het Leger des Heils, waarbij ze op verschillende locaties kerstliederen zong en meer dan $ 1.000 inzamelde.

Het is sindsdien uitgegroeid tot een gemeenschapskoor dat 27 leden sterk is en een regelmatig koorseizoen uitvoert, maar ook zingt voor liefdadigheids- en gemeenschapsevenementen, betaalde optredens en samenwerkingen met lokale en regionale artiesten.

Je kunt de avonturen van Nove Voce volgen op TikTok, Facebook of Instagram.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in