Hoe deze familiebedrijf profiteerde van zijn virale TikTok-moment

0
62


Afgelopen augustus explodeerde een studentenvereniging aan de Universiteit van Alabama op TikTok met Griekse letters, glitter en tienermeisjes die hun #OOTD of outfit van de dag uitlegden. De video’s genereerden miljoenen weergaven toen mensen keken hoe nieuwe studenten zorgvuldig samengestelde ensembles deelden voor elke ronde van het wervingsproces – namen die bekende merken als Shein, Target, Kendra Scott, Kate Spade en Steve Madden lieten vallen. Maar er werd steeds een onbekende naam genoemd: de Pants Store.

De Pants Store, in 1950 opgericht als een groothandel voor broeken in Leeds, Alabama, is een familiebedrijf van de derde generatie dat wordt gerund door Michael Gee, wiens grootvader het bedrijf begon vanuit de kofferbak van zijn auto. Omdat hij geen TikTok-gebruiker was, had Gee geen idee dat zijn bedrijf vorig jaar viraal was gegaan op het platform. Het was zijn toen 14-jarige dochter die het hem vertelde. in slechts een week, de online verkoop steeg met meer dan 600 procent jaar-op-jaar. De bestellingen van buiten de staat – vooral van andere universiteitssteden – schoten omhoog.

“Het ging wild”, zegt Gee, die samen met zijn broer John Gee de zes vestigingen van de retailer in Alabama runt. “Het was gek.”

Om aan de vraag naar de producten van het bedrijf te kunnen voldoen, die vele jaren geleden verder uitbreidde dan broeken, bracht Gee werknemers van de locatie in Birmingham naar de winkel in Tuscaloosa, waar de Universiteit van Alabama is gevestigd. Net als veel andere kleine bedrijven had de retailer onderbemand voordat hij viraal ging op sociale media. De verkoop vertraagde echter niet toen de drukte van de studentenvereniging eindigde, en 2021 markeerde een recordjaar voor het bedrijf. met online bestellingen verzonden naar alle vijftig staten. De jaaromzet is gestegen in 2022, ondanks de 40 jaar hoge inflatie en angst voor een recessie.

Het internet heeft reikhalzend uitgekeken naar het tweede seizoen van Alabama RushTok. Sorority-werving is afgelopen weekend van start gegaan en het onderwerp is al meer dan een miljard keer bekeken op TikTok. Het haasten proces zal culmineren in bid day, wanneer nieuwe leden een uitnodiging krijgen om lid te worden van hun respectievelijke studentenverenigingen, op zondag 14 augustus. Dit jaar is de Pants Store voorbereid, volgens Gee. “We hebben een veel voller personeel”, zegt hij, eraan toevoegend dat hij al een stijging in de verkoop heeft gezien. “We hebben een betere voorraad.”

Hier zijn drie tips van Gee om het internetgedreven momentum te behouden en hoe je kunt profiteren van de schijnwerpers in het tijdperk van TikTok.

Delegeer sociale media aan digital natives.

Gee geeft toe dat hij niet erg handig was met sociale media toen de Broekwinkel viraal ging, maar als ondernemer wist hij dat ze moesten profiteren van de aandacht. “Als je al 73 jaar bestaat”, zegt hij, “moet je je aanpassen.” Hij laat zijn jongere werknemers de touwtjes in handen nemen als het gaat om sociale media, en vandaag heeft het merk een tweepersoonsteam voor sociale media om zijn feeds vers te houden met meerdere berichten per dag. “Ik ben goed in bepaalde dingen, maar ze zijn zeker beter dan ik”, zegt Gee. “Dat is de wereld waarin ze leven.”

De actieve aanwezigheid van de Pants Store heeft bijna 80.000 volgers op Instagram en meer dan 41.000 volgers op TikTok opgeleverd. Voordat hij werd genoemd op RushTok, zegt Gee dat de Pants Store slechts ongeveer 3.000 volgers op TikTok had. Van de ene op de andere dag steeg hun aantal volgers naar 25.000.

De afgelopen zes weken promoot de Pants Store studentenverenigingen op alle platforms. Je ziet medewerkers nieuwe merchandise stylen, de ‘rush bag essentials’ inslaan die potentiële nieuwe leden bij zich hebben, en zelfs een aantal op de detailhandel geïnspireerde workouts uitvoeren – hun sneakers aantrekken en push-ups, jumping jacks en stretches doen ter voorbereiding op de verkoopstijging van RushTok. In een recente TikTok, die bijna een kwart miljoen keer is bekeken, rijdt hun groene en witte Pants Store-busje langs de rij studentenhuizen van de University of Alabama door menigten juichende fans. Zijn advies aan andere ondernemers is simpel: wees niet bang om te delegeren. “Je moet je mensen vertrouwen en ervoor gaan”, zegt hij.

Bouw een klantvriendelijke website die een stortvloed aan verkeer aankan.

Toen de miljoenen mensen die van RushTok genoten, online begonnen te zoeken of de Broekenwinkel echt meer dan alleen broeken verkocht, verwerkte de website de golf van verkeer en bestellingen zonder haperingen of crashes. Gee had al geïnvesteerd in e-commerce toen Covid-19 hun zes fysieke locaties dwong te sluiten.

“Dat is een van de weinige goede dingen die uit onze winkelsluitingen en de pandemie voortkwamen”, zegt Gee, die een in Birmingham-Alabama gevestigd bedrijf contracteerde om hun website te vernieuwen. “Toen deze TikTok-sensatie toesloeg, waren we daar klaar voor.”

Tachtig procent van de omzet komt nog steeds van aankopen in de winkel, maar dat aandeel van 20 procent van de online verkoop groeit voortdurend, zegt Gee. Vergeleken met de zes winkels staat de website van Pants Store op de derde plaats in de verkoop. Tegen 2023 verwacht Gee dat de website zal verbeteren naar de tweede plaats in het algemeen. Ondanks het succes ziet Gee hun website nog steeds als een werk in uitvoering. Het team blijft zijn presentatie verfijnen en verfijnen met plannen voor een volledige revisie in de komende weken. Hij raadt aan om een ​​partner te kiezen met veel ervaring in uw branche. “Alleen omdat een bedrijf een website bouwt,” zegt hij, “betekent dat niet dat ze winkelvriendelijk zijn.”

Niet uitbreiden omwille van de uitbreiding.

Over drie weken opent de Pants Store een zevende locatie in Auburn, Alabama, de gelijknamige thuisbasis van de andere grote openbare universiteit van de staat, wat betekent dat Gee twee scholen in de gaten moet houden voor de drukte van volgend jaar. Ondanks een merk dat zich gemakkelijk naar andere universiteitssteden lijkt te vertalen, heeft Gee momenteel geen plannen om buiten de staat uit te breiden en is ze op hun hoede om te groot en te snel te groeien.

“We willen trouw blijven aan wie we zijn”, zegt Gee. “Als je te groot wordt, denk ik soms dat je uit het oog verliest wie je probeert te zijn.”

Zelfs met het virale succes van de Broekwinkel is Gee een belangrijk advies van zijn vader niet vergeten. Morris “Mickey” Gee, die het bedrijf in 1968 van zijn eigen vader overnam, lessen in marketing en ondernemerschap doceerde aan de University of Alabama aan de Birmingham’s School of Business en in 2006 met pensioen ging, zei altijd tegen hem: “Blijf klein. Don’ niet te groot worden voor je broek.”

“We willen voorzichtig zijn”, zegt Gee. “We zijn de derde generatie. We willen geen misstappen nemen en het schip laten zinken.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in