Hoe deel te nemen aan de open bèta voor Artifact, de TikTok of News

0
69


Afbeelding voor artikel getiteld How to Join Artifact, the TikTok of News

Foto: Gorodenkoff (Shutterstock)

Houd ervan of haat het, je kunt het niet ontkennen: TikTok is verslavend. Wat maakt het zo verslavend is niet noodzakelijkerwijs de kwaliteit van de video’s (hoewel er tal van geweldige zijn). Het is eerder het indrukwekkende algoritme dat snel leert wat je leuk vindt en je de ene na de andere relevante video’s levert. Terwijl velen hun nieuws nu van TikTok en andere gerelateerde apps halen, is er een nieuwe dienst op de markt die hoopt te profiteren van wat TikTok populair maakt, maar in plaats daarvan voor op tekst gebaseerde artikelen: Artifact.

Artifact is de nieuwste onderneming van Instagram-medeoprichters Kevin Systrom en Mike Krieger. Zie het als TikTok voor het nieuws: Volgens The Vergewanneer u de app voor het eerst opent, wordt u begroet met een feed met artikelen van bekende verkooppunten zoals de New York Times, helemaal tot kleine blogs gericht op specifieke onderwerpen. Als je een artikel ziet dat je nieuwsgierigheid opwekt, kun je erop tikken, waarna het Artifact-algoritme leert: ‘Hé, deze man is geïnteresseerd in artikelen over dit onderwerp. Laten we hem meer opdienen.’ Vermoedelijk, nadat je een aantal artikelen hebt gelezen, zou je Artifact-feed minder onderwerpen moeten bevatten die je overslaat, en meer koppen waarop je zult klikken.

Als je van de wachtlijst wordt gehaald en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de dienst, is dit de ervaring die je kunt verwachten. Er zijn echter andere functies die momenteel in bèta zijn en die in de toekomst in de pijplijn zouden kunnen komen. Een daarvan is een Twitter-achtige functie die je een feed laat zien met verhalen die zijn gepost door mensen die je volgt op de app. Artifact is ook bezig met het testen van berichten, dus je kunt artikelen in een DM naar vrienden sturen om ze te lezen en te bespreken.

Ik weet zeker dat het doel van Systrom en Krieger is om een ​​nieuws-app te maken die net zo verslavend is als TikTok. Zoals The Verge echter opmerkt, is er hier een rotsachtig precedent, aangezien gepersonaliseerde nieuws-apps in het verleden zijn gekomen en gegaan. Maar algoritmen zijn verslavend, dus het zal interessant zijn om te zien hoe betrokken het publiek zal zijn.

Artefact zal wegen hoeveel tijd u een bepaald artikel meer leest dan welke artikelen de meeste klikken en discussie trekken. Hopelijk voorkomt dat dat het algoritme een Facebook trekt en inhoud oppikt die rauwe emotionele reacties oproept, in plaats van inhoud die bedachtzamer is.

Hoe u zich aanmeldt voor Artifact

Als je geïnteresseerd bent om Artifact eens te proberen, ga naar de officiële website van Artifact. Hier kunt u uw telefoonnummer invoeren (dat in de VS moet zijn) en op “Join the Waitlist” klikken. Artifact stuurt je een bevestigingsbericht en volgt wanneer je uitnodiging klaar is. Volgens de oprichters zal Artifact snel nieuwe gebruikers aanmelden, dus verwacht zo snel mogelijk een uitnodigingstekst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in