Hoe de inwoner van Louisville zijn bedrijf op TikTok bouwde

0
16


Het was een typische Kentucky State Fair, heet en stomend half augustus. In de verkoophal was de in Louisville geboren Dan Oliver hard aan het werk om iets te verkopen. In 2017 verkocht Oliver, de oprichter van Dan-O’s Seasoning, zijn volledig natuurlijke voedselkruiden op staatsbeurzen en vlooienmarkten. Het recept was iets dat de thuiskok 15 jaar eerder had gemaakt toen hij op de universiteit zat.

Op die hete zomerdag op de Kentucky State Fair herinnert Oliver zich één klant in het bijzonder.

“Er stond een dame bij mijn kraam die een hap had genomen en ze zei ‘nu, dit is Dan goed.'”

Het slimme compliment viel niet meteen in de smaak bij Oliver, die diep in de verkoopmodus zat.

“Ik ging gewoon door met mijn pitch en legde uit hoe het allemaal natuurlijk was zonder suiker en ik liet haar de ingrediënten zien”, zei hij. “Ze herhaalde haar zin nog een paar keer en zei uiteindelijk: ‘stop, schat, luister naar me. Het is En goed.”

Op dat moment, terwijl hij in zijn stand op de Kentucky State Fair stond, zei Oliver dat er een gloeilamp afging. Hij realiseerde zich dat humor in combinatie met zijn hoge energie, creatieve doorzettingsvermogen en nooit opgeven houding een grote bijdrage zou kunnen leveren aan het stimuleren van zijn verkoop.

Misschien vind je het leuk:Dolly Parton kiest een kunstenaar uit Louisville om haar nieuwe kinderboek te illustreren

Tegenwoordig maken uitdrukkingen als “Dan-O-Myte”, “Dantastic”, “Dangood”, “Put Some Dan-O’s On It” en “Dan-O’s Fan-O’s” (waarvan er miljoenen zijn) deel uit van zijn het lexicon van het bedrijf.

“Ik heb altijd in dit product geloofd en er zijn meer dan een paar momenten in het verhaal van Dan-O waarop ik me realiseerde ‘wauw, dit had zo moeten zijn'”, vertelde hij aan The Courier Journal.

‘Ik wist dat als ze het zouden proberen, ze het geweldig zouden vinden’

Voor een man die van koken houdt, is het verhaal van de Dan-O een droom die uitkomt.

“Ik zou de hele dag voor mensen kunnen koken”, zei hij. “Ik vind het geweldig. Koken is wat ik het liefste doe.”

Oliver is afgestudeerd aan de Trinity High School en de University of Kentucky en komt uit een grote familie in Louisville, die volgens hem allemaal een ondernemersgeest hebben.

“Ik ben de jongste en voelde me lange tijd het zwarte schaap omdat ik altijd probeerde uit te vinden wat ik kon doen”, zei hij. “Mijn familie vond dat ik kok moest worden, maar ik wilde niet in een zakelijke omgeving werken.”

Na zijn studie werkte hij een tijdje in de verkoop, maar verliet het bedrijfsleven en vond een baan in de keuken van de voormalige Diamonds, een bar met foodservice in St. Matthews. Op een avond serveerde hij een klant een kipgerecht met zijn originele kruidenrecept, het recept dat hij lang daarvoor op de universiteit had gemaakt.

“De man hield van de kip en zei dat ik de kruiden moest verkopen”, herinnert Oliver zich. “Ik was op zoek naar mijn ‘ondernemersidee’, maar ik had nooit gedacht dat dit het recept was dat altijd in mijn achterzak had gezeten.”

Het recept voor Dan-O’s natriumarm, geen suiker, geen MSG, geen GMO en glutenvrije kruiden kwam niet uit de receptendoos van zijn grootmoeder. Oliver creëerde zijn smaakvolle kruidenmix met ingrediënten als zeezout, uienpoeder, knoflookpoeder, peterselie, citroenschil en sinaasappelschil.

Misschien vind je het leukMaak kennis met de man uit Louisville die de eerste KDF miniMarathon liep en gewoon is blijven rennen

“Op mijn eerste vlooienmarkt ging ik naar binnen in de hoop voor ongeveer $ 1.000 aan producten te verkopen en uiteindelijk verkocht ik meer dan $ 3.000,” zei Oliver.

Hij geloofde zo sterk in zijn product dat hij flessen weggaf aan vrienden en vreemden en voorstelde om hun zout- en zwarte peperstrooiers te vervangen door de gezondere, natriumarme smaakmaker.

“Ik wist dat als ze het zouden proberen, ze het geweldig zouden vinden,” zei hij.

Hoe Dan-O’s Seasoning van staatsbeurzen naar succesverhaal op sociale media ging

Het duurde niet lang voordat Tyler Watson Oliver’s kruiden proefde bij een barbecue in de achtertuin.

“Ik herinner me dat ik tegen mijn vriend zei: ‘Holy moly, dit spul is geweldig. Wat heb je op deze kip gedaan?'”, herinnert Watson zich.

Binnen een paar maanden nam Watson, die getrouwd is en een paar kinderen heeft, zijn fulltime verkoopbaan op en sloot zich aan bij Oliver die Dan-O’s Seasoning verkocht op beurzen, vlooienmarkten en staatsbeurzen.

“Gezondheid en welzijn en ‘goed voor je’-producten zijn wat ik altijd had verkocht en dat intrigeerde me aan het product van Dan’, vertelde Watson aan The Courier Journal. “Dat en het feit dat eten daardoor echt goed smaakt.”

Maar toen bracht de COVID-19-pandemie persoonlijke evenementen zoals staatsbeurzen en handelsbeurzen abrupt tot stilstand.

Misschien vind je het leukEen hondenmand voor mensen? Maak kennis met Plufl, het ‘ultieme slaapproduct’ gelanceerd vanuit Louisville

“Ik wist niet wat ik ging doen,” zei Oliver. “TikTok was relatief nieuw in 2020 en ik dacht dat ik misschien genoeg klanten zou kunnen bereiken om het bedrijf draaiende te houden.”

Hij maakte recepten en maakte video na video voor het platform met weinig succes toen plotseling, uit het niets, een recept voor crabcakes viraal ging en de verkoop van Dan-O’s Seasoning omhoogschoot.

“Ik zei dat ik 200 dollar per dag moest verdienen om de oorlog te overleven [COVID-19 pandemic] en ineens waren we uitgegroeid tot een paar duizend dollar per dag en het bleef maar groeien, ‘zei Oliver.

Waar Dan-O’s Seasoning te koop is in Louisville en online

Met meer dan 1,8 miljard views op sociale media in 2022 via de socialemediakanalen van het bedrijf, heeft Dan-O’s internetsucces geleid tot succes in de winkelrekken. Oliver heeft een partner weten aan te trekken, Phil Crosby van Crosby Interactive, een lokaal marketingbedrijf. Crosby leidt nu de zakelijke kant van Dan-O’s Seasoning, terwijl Watson de leiding heeft over de verkoopafdeling, die Dan-O’s in landelijke winkels van Kroger’s en Walmart heeft geland.

Klanten kunnen nu Original, Spicy, Chipotle en Crunchy (ook wel Everything Bagel genoemd) vinden op de bedrijfswebsite. Lokaal zijn de Original- en Spicy-variëteiten verkrijgbaar bij tientallen winkels, waaronder enkele Dollar Tree-winkels, Paul’s Fruit Market, Liquor Barn, Frank’s Meat & Produce, Morris Deli & Liquors, Rainbow Blossom en meer met plannen voor verdere uitbreiding, waaronder Lowes Hardware. Dan-O’s Seasoning is ook beschikbaar op Amazon.

Een beetje toevoegen animo volgens het bedrijfsprofiel sponsorde Dan-O’s Seasoning in het voorjaar van 2022 de Kentucky Derby-winnaar Rich Strike tijdens de Belmont Stakes. Het bedrijf sponsort andere atleten zoals de in Louisville geboren en regerend NASCAR Camping World Truck Series-kampioen Ben Rhodes, Eric Wood, een voormalig NFL-centrum voor de Buffalo Bills, professionele cornhole-speler, Big Time Bob (Bob Vonch), Lucas Bogosian, een fulltime professionele visser en Crazy Team Ridenfaden, een wielerclub in Louisville.

Achtergrond:Waarom Dan-O’s Seasoning gokt op Rich Strike bij de Belmont Stakes

Door al het succes op sociale media en in de detailhandel kan Oliver nu teruggaan naar wat hij het leukst vond aan het maken van Dan-O’s Seasoning.

“Ik kan doen waar ik goed in ben, namelijk koken (hij maakt zo’n 10 recepten per week). Ik kan op mijn eigen kleine manier het leven van mensen veranderen door middel van gezonde kruiden en met mijn video’s kan ik een glimlach op het gezicht van mensen toveren met mijn unieke gevoel voor humor”, zei hij. “Ik heb altijd in dit doel geloofd en nu heb ik plezier in het doen van wat ik leuk vind.”

Bereik beschikt over verslaggever Kirby Adams op kadams@courier-journal.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in