Hoe de ‘Corn Kid’ Chipotle hielp bij het maken van de beste Instagram- en TikTok-video aller tijden

0
107


NEWPORT BEACH, CA: Wist je dat de “Corn Kid” – echte naam Tariq – ook een grote Chipotle-fan is?

De Mexicaanse fastfoodketen werd het eerste merk dat officieel samenwerkte met Tariq nadat hij ontdekte dat hij zijn lokale Chipotle in Queens, New York, één keer per week bezoekt.

Tariq heeft het internet stormenderhand veroverd nadat hij in een Recess Therapy-video verscheen, die viraal is gegaan op Instagram en TikTok, waarin hij zijn liefde voor maïs verklaarde.

“Sinds ik te horen kreeg dat maïs echt was, smaakte het goed. Maar toen ik het met boter probeerde, veranderde alles. Ik ben dol op maïs”, vertelde Tariq aan interviewer Julian Shapiro-Barnum.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Recess Therapy (@recess_therapy)

Het interview werd ook omgezet in een viraal nummer geproduceerd door TikTok-gebruiker @schmoyoho.

Candice Beck, Chipotle’s directeur van social, influencer en Web3, zei dat haar team de video begin vorige week zag circuleren. Veel gebruikers van sociale media tagden Chipotle en zeiden dat het merk zou moeten werken met de Corn Kid, zei Beck.

“Wij zagen [other] merken en makers springen op de realtime kans”, aldus Beck. “Merken probeerden manieren te vinden om zichzelf in het gesprek te voegen en er inhoud omheen te creëren.”

Toch zei Beck dat Chipotle niet simpelweg het “laaghangende fruit” wilde nemen door snel een meme te maken als reactie op de video van Tariq. Het merk wilde een stap verder gaan om ervoor te zorgen dat de inhoud strategisch en authentiek was.

Chipotle reikte naar Tariq en zijn moeder om een ​​gesprek te voeren en kon via Cameo contact met hen opnemen, wat een samenwerking mogelijk maakte minder dan 24 uur nadat zijn video viraal ging. Fans kunnen verbinding maken met Tariq on Cameo voor gepersonaliseerde videoboodschappen.

Zo kwam het team van Chipotle erachter dat Tariq een echte fan is van het eten van de keten. Zijn go-to-order, volgens Beck, is een kom met witte rijst, pinto bonen, kip, geroosterde chili maïssalsa, zure room en sla.

Binnen 17 uur nadat hij met Tariq had gesproken, bracht Chipotle hem naar zijn plaatselijke restaurant om een ​​gesponsorde video te maken. In de komische video, die Chipotle op Instagram, TikTok, Twitter en Facebook plaatste, vraagt ​​een medewerker hem welke ingrediënten hij in zijn kom wil. Natuurlijk zegt hij tegen alles “nee” behalve maïs.

“Het is onze best presterende Instagram-post aller tijden; onze meest gelikete en gedeelde video”, aldus Beck.

De video werd 13,2 miljoen keer bekeken op Instagram en meer dan 800.000 keer gedeeld. Het is ook Chipotle’s beste organische TikTok-video aller tijden, met 21,4 miljoen views en 3,8 miljoen likes.

“Chipotle streeft er altijd naar om met echte fans van het merk samen te werken”, aldus Beck. “Dit was zo’n geweldige weergave van wanneer we iets zien gebeuren in de cultuur en de manier waarop we er deel van uitmaken op een manier die natuurlijk en oprecht en authentiek is voor Chipotle.”

BCW en Day One Agency werken aan de campagne.

Sinds de originele Corn Kid-video op 19 augustus werd gepost, zijn er wereldwijd meer dan 600.000 tweets over maïs op Twitter geweest, een stijging van 11% in vergelijking met de voorgaande 11 dagen, zei een Twitter-woordvoerder in een verklaring.

Terwijl andere merken niet samenwerken met Tariq, zijn velen op het Corn Kid-gesprek op sociale media gesprongen.

Universiteit van Nebraska Cornhuskers

Toeters

Texaanse kip van de kerk

Chips Ahoi!

New Jersey

NASA Aarde

Doug de Mopshond

Chicago Cubs

Busch Bier

Blauwe Buffel

Vegas Gouden Nachten

Internationale luchthaven van Orlando

TikTok-makers

Guinness World Records

JR MotorsportsLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in