Hoe de “Beverage Girlies” van TikTok online omgaan

0
150


“Voor mij is het toppunt van luxe het drinken van drie vloeistoffen tegelijk”, grapt Sophia Pelton, de (letterlijke) stem achter een nu virale TikTok-vertelling. Volgens Pelton en de duizenden gebruikers die hun eigen video’s op haar stem hebben gezet, is de balans tussen deze drie drankjes cruciaal: een voor de lol, een voor energie en een voor hydratatie. “Op die momenten heb ik gewoon het gevoel dat ik alles heb. Ik leef groot en ik ben een kleine prins”, besluit ze.

De originele TikTok is nu meer dan 400.000 keer bekeken, met het geluid hergebruikt in meer dan 11.000 video’s op het platform, ingesteld op tientallen unieke combinaties:wijn/water/cola light, smoothie/water/matcha, bubbelthee/koffie/groen sap— velen van hen hebben dezelfde hashtag: #beveragegirlies.


De samenvoegen met sticker bedektemotionele steun waterflessen” van de begindagen van de pandemie met de meer recente opkomst van “Hete meidenwandelingen,,Drank Girlies zijn het nieuwste voorbeeld van performatieve coping op sociale media.

@sophiawpelton Als je dit als een tweet zag, is dat omdat die tweet van mij was #fyp #viral #comedy #genz #millennial #TreatiestCupContest #ForYouPizza #meme #nyc #coffee #vodkaredbull #matcha #spindrift #bloodymary ♬ origineel geluid – Soph


Je kunt een Beverage Girlie herkennen aan een paar veelbetekenende tekens. “Drank altijd in de hand”, zegt Kate, die langskomt @GetItTogetherKate op TikTok en beschrijft zichzelf als zodanig. “Het huis verlaten? Laten we een leuk drankje drinken. Bij het avondeten? Laten we een leuk drankje drinken. Werken vanuit huis? Leuk drankje. Meerdere keren per dag.” Drinken Girlies sporten vaak enorme bibliotheken van seltzers of esthetisch aangename drankbeleg, kristallen coupé bril en “mooie kopjes.” En, belangrijker nog, ze beschouwen elke nieuwe drank als een “traktatie.”

Net zoals ijskoffie het uithangbord is voor de druktecultuur, versterken TikTok’s drie-drankjes (of meer) rotaties de cafeïnehoudende maling. drukte en culturen behandelen samen werken, iemand helpen omgaan met en de onvermijdelijke effecten van burn-out uitstellen, kan men tegelijk. In werkelijkheid, het fenomeen Beverage Girlie laat zien dat soms de traktatie is het gedoe. Nieuwe “zelfzorg” -drankjes populair in de Beverage Girlie-gemeenschap prijzen gezondheidsvoordelen, waardoor de “traktatie” een beetje functioneel werk is; het drinken van vitamine B-complex, pro- en prebiotica en stemmingsverhogende verbindingen zet productiviteit (evenals de resulterende goed gevulde koelkast van speciale blikken) in de kijker.

Drinken Girlie-cultuur gaat echter niet alleen over wellness of de betaalbare luxe van een koelkast vol met gearomatiseerd water. Met hydratatie gekoppeld aan de gezondheid van de huid, is het gemakkelijk te zien hoe de opkomst van deze nieuwe ‘wellness’-dranken verband houdt met de huidige schoonheidsnormen. Zoals beautyschrijver Jessica Defino het samenvat: “Huidverzorging is gewoon een bedauwde voedingscultuur.” En hetzelfde geldt voor de drankenindustrie. Voor skincare-loving Drink Girlies, hydratatie is aspiratie; in slechts een paar drankjes kun je in een mum van tijd een seltzer-chugging kanaal van schoonheid worden.

@jgcolorstorya drank girlie🥤🧋☕️♬ IK BEN DE ESTHETIC _yaesthetician – Yas

De trend levert ook iets ongrijpbaars op. Drinken, met alcohol of niet, is altijd geweest een gemakkelijke manier om een ​​gevoel af te leidenof het nu emotioneel of fysiek is: een vrolijke kriebel van CO2 in de neus, en excuus om het huis te verlatena welverdiende beloning, of, als er niets anders is, het comfort van het bezig zijn met je handen. Op internet zijn drankjes een manier om die gevoelens en een identiteit snel aan het publiek over te brengen. Neem bijvoorbeeld de omhelzing van Gen Z van de Kustgrootmoeder”, iemand die zich overgeeft aan het evangelie van het minimalisme aan de oceaan, haar glas gekoelde pinot grigio fungeert als een accessoire en een geheel eigen houding.

Een deel van de aantrekkingskracht van een Beverage Girlie is dat het een weg biedt naar de culturen van schoonheid, welzijn en vrije tijd en deze op subtiele wijze ondermijnt, door te suggereren dat deelnemen aan alle drie net zo eenvoudig is als het selecteren van het perfecte drankje, of trifecta van drankjes . Een matcha latte laten rennen naar “iets voelen” vat het samen; ze hebben van elk drankje een evenement op zich gemaakt, waar het alledaagse genoeg reden is om het te vieren met een frisdrank in een coupéglas of water in een wijnglas. Ik heb vanmorgen zelfs een mimosa op het vliegveld gekregen”, zegt Kate.Zoals TikTok graag zegt: ‘ik heb mijn vluchtvertraging geromantiseerd’ met een leuke bev.”

Voor de Beverage Girlie is geluk slechts een “leuke, gekke drank” weg.

gerelateerde artikelen

Meer verhalen die je misschien leuk vindtLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in