Hoe de AI-doodvoorspellingstrend op TikTok . te doen

0
48


TikTok is in snel tempo dé bestemming geworden voor nieuwe trends en inspiratie. Sommige kunnen ongelooflijk nuttig zijn, terwijl andere hilarisch zinloos zijn in naam van plezier – maar nu is er een nieuwe die het platform domineert, en het is nogal morbide.

Mensen wenden zich tot TikTok om een ​​”voorspelling” te krijgen over hun dood – en het blijkt populair onder gebruikers met meer dan 41,3 miljoen views op de hashtag alleen.

Het is op zich geen complexe trend. Het enige wat TikTokers hoeven te doen, is een korte video van zichzelf opnemen met dit geluid en dit filter – of je kunt ‘Mijn dood’ typen in de zoekbalk.

Als je het filter gebruikt, zie je een door AI gegenereerd schilderij van “je dood”.

Maak je geen zorgen, het artwork is niet gruwelijk en, laten we eerlijk zijn, niet bijzonder nauwkeurig. Het staat meestal open voor interpretatie.

Neem de clip van TikTok-gebruiker Simena (@simenarois_) als voorbeeld. Haar video is meer dan 600.000 keer bekeken toen ze haar volgers vroeg: “Ayo wat. Hoe moet ik dit interpreteren?”

Aanmelden naar onze gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

@simenaroj

Wat. Hoe moet ik dit interpreteren???? #fy #fyp #AIfilter #PayPalityourway #filter #randompics

Haar afbeelding onthulde een man die een vrouw leek te omhelzen die gehuld was in een lange jurk. De TikToker overhandigd aan medegebruikers, waarmee ze een absolute velddag mee hebben gehad.

Men dacht na: “Ben ik de enige die denkt dat dat op sneeuwwitje en de vergiftigde appel lijkt?”

Een ander vroeg zich af: “Ben ik de enige die denkt aan gebroken hart of verraad?”

Ondertussen interpreteerde een ander het als “Ik zie dat de prins je vasthoudt, leeggebloed en een doodssymbool erboven.”

“Het lijkt alsof je een man vasthoudt, maar hij houdt je niet tegen, zou ik zeggen, de dood van een gebroken hart”, voegde een vierde eraan toe.

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in