Hoe de $ 10.000 spaaruitdaging van TikTok in 2023 te doen

0
11


Na het cadeauseizoen en de feestdagen heeft uw bankrekening misschien een oppepper nodig bij het ingaan van het nieuwe jaar. Er zijn zoveel manieren om geld te besparen in uw dagelijkse gewoonten, zoals het vinden van deals, bezuinigen op wensen versus behoeften, en het bestuderen van uw geldpersoonlijkheidstype voor succesvolle financiële planning. Maar laten we eerlijk zijn, leven is tegenwoordig duur en grote sommen geld sparen is geen sinecure. TikTok-gebruikers delen een eenvoudige uitdaging waarbij je wisselgeld wordt geordend in een stapel enveloppen die uiteindelijk in slechts 100 dagen oploopt tot $ 10.000. Hier leest u hoe u de $ 10.000 besparing in drie maanden op TikTok kunt doen voor een overvloedig banksaldo in 2023.

U kunt deze uitdaging helemaal aangaan door met uw bank-app geld op uw digitale spaarrekening te storten, maar deze methode kan helpen om uw invoer bij te houden en de verleiding om in de buit te duiken weg te nemen. De $ 10.000 Savings TikTok-uitdaging duurt ongeveer 100 dagen of drie maanden en is ontworpen om elke dag kleine termijnen te besparen. @angelicadzz legde uit dat er voor elke dag een speciale envelop is die vraagt ​​om een ​​bepaald bedrag aan contant geld dat in stappen van twee dollar moet worden verzegeld. Het doel is om elke envelop zo vol te proppen dat je tegen de tijd dat je er 100 hebt voltooid, $ 10.000 hebt verzameld. Dat is een groot deel van de verandering die u kunt gebruiken om een ​​solide spaarrekening op gang te brengen of om spannende plannen in het nieuwe jaar te financieren.

Riska/E+/Getty Images

Om je voor te bereiden op de uitdaging, heb je 100 zelfsluitende geldenveloppen nodig, een notitieboekje om je spaargeld te plannen en je telefoon bij de hand te houden voor het geval je een rekenmachine nodig hebt. Als je de opstelling wat leuker wilt maken, kun je kleurrijke markeringen pakken om de stortingen te labelen en leuke stickers om de enveloppen te verzegelen. Ten slotte heb je een doos nodig om de 100 enveloppen bij elkaar te bewaren. Je staat op het punt veel deeg te verzamelen, dus zorg ervoor dat het veilig is en op een veilige plek wordt bewaard.

Begin met het plannen van de besparingen op een vel papier, of je kunt een sjabloon van TikTok volgen, zoals deze van @godzam. Maak een genummerde lijst tot 100 om de dagen van de uitdaging weer te geven en schrijf naast elk nummer dollarbedragen die met twee dollar toenemen. De besparingen beginnen eenvoudig, maar naarmate het aantal toeneemt, moet u uw spaargeld met een beetje meer intentie strategiseren. Dus op de eerste dag stort je twee dollar in envelop één, daarna vier dollar in envelop twee. Je vult envelop 50 met $ 100 en op dag 100 laat je $ 200 vallen. Nadat je elke dag in kaart hebt gebracht, label je alle 100 enveloppen met hun kassanummer. Dan ben je klaar om te beginnen met sparen.

Als het niet realistisch lijkt om elke dag tientallen dollars te storten, elke dag, gedurende 100 dagen, kunt u deze uitdaging aan in elk tempo dat mogelijk is met uw budget. Als uw geld niet zo stroomt, kunt u uw stortingen weken scheiden. Dus in een weekend kunt u in één keer voor zeven dagen aan besparingen zorgen. De planningspagina of het challenge-sjabloon komt goed van pas, omdat je de enveloppen in elke gewenste volgorde kunt vullen. Als er een week is waarin het geld een beetje krap is, kunt u de enveloppen vullen met labels met een lager geldbedrag, of als u extra geld binnenkrijgt, kunt u dagen afstrepen met grotere besparingen. Het doel is gewoon om elke envelop te vullen, dus zelfs als je er langer dan drie maanden over doet, krijg je nog steeds een grote geldprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in