Hoe ‘Corn Kid’ van de ene op de andere dag van TikTok-meme naar influencer ging

0
141


Begin augustus ontmoette de wereld Tariq, een enthousiaste maïsliefhebber wiens pure vreugde over de zomergroente zelfs de meest sceptische harten kon doen smelten. Zijn interview op Reces therapieeen webserie die kinderen in New York City interviewt, ging snel viraal – en in wat een kwestie van momenten leek, was “Corn Kid” (zoals hij door zijn fans werd genoemd) overal.

De gebroeders Gregory, bekend van het omzetten van virale video’s zoals “Double Rainbow” in liedjes, herwerkte het interview in een pakkend (en fenomenaal populair) deuntje, waarbij de royalty’s met Tariqs familie werden verdeeld. Die video heeft ontvangen bijna 60 miljoen views op TikTok tot nu toe, en het nummer is streamen op Spotify. Tegelijkertijd is Tariq fenomenaal populair geworden op Cameo, met honderden verzoeken om gepersonaliseerde video’s van fans en bedrijven.

@schmoyoho

intro liedje voor elke maaltijd/snack met mais ???? – uit iconisch interview op @doingthings

♬ Maïs maar het wordt een lied en verenigt de wereld – schmoyoho

“Het draait allemaal om het vangen van bliksem in een fles en het mogelijk maken van een relatie van makers met hun fans door middel van één-op-één verbindingen – en ook om daar geld mee te verdienen”, zegt Arthur Leopold, president van Cameo. “In deze roerige tijden [Tariq] was iemand die een gevoel van vreugde in de wereld kon brengen. Ons team heeft dat vastgesteld en heeft onmiddellijk contact opgenomen met Reces therapie proberen in contact te komen met zijn ouders.”

Tariq en zijn moeder, Jessica (die hun achternaam om privacyredenen heeft achtergehouden), vonden het idee allebei leuk en begonnen video’s te maken voor $ 30 per stuk. De vraag werd echter al snel overweldigend. En het duurde niet lang of Tariq zat weer op school, dus de prijzen stegen om de vraag te temperen.

Vandaag, een Corn Kid Cameo kost je $ 220. (Prijzen fluctueren. Dat tarief is $ 30 lager dan de vraagprijs van $ 250 op woensdag.)

Zakelijke video’s beginnen bij $ 1.000, en Tariq heeft er ook een aantal gemaakt. Zijn spot voor Chipotle ging viraal, genereerde bijna 24 miljoen views op TikTok en werd de best presterende TikTok- en Instagram-posts aller tijden van het merk.

Schoenenfabrikant Mache Runner schakelde hem in om zijn Maize-schoenen van 300 dollar te onthullen. . .

En hij kondigde een nieuwe smaak van RxBar-eiwitrepen aan.

@rxbar

Pumpkin Spice RXBAR is terug! Sorry Team Corn-fans… Om het nieuws te breken en de klap te verzachten, zijn we een samenwerking aangegaan met Corn Kid om de terugkeer aan te kondigen van je favoriete, niet zo eenvoudige, herfstachtige eiwitreep. We beloven … het heeft nog steeds de JUICE! ???? Shop die link in bio en maak er een maïs-tastische dag van! ???????????? zijnzijnmaïsrcornkidrcornsonggrcorntokhithasthesappompoenenspicepompoenenpicelifepompoenenpiceallesmpkinspiceseizoen

♬ Luxe mode (geen zang) – TimTaj

Als de sprong van virale hit naar influencer lijkt snel, dat is een verdienste van Cameo’s talentacquisitieteam. Een groep van ongeveer 30 mensen bij het bedrijf is belast met: het volgende grote ding vinden voordat het dat niveau van sterrendom heeft bereikt.

De afgelopen vijf jaar heeft de Cameo-groep makers en mensen met gepassioneerde, sterke databases gescout en gerekruteerd. TikTok-beïnvloeders alleen hebben 80 pagina’s met vermeldingen in de talentenbibliotheek van het bedrijf met 50.000 persoonlijkheden. Maar Corn Kid zou de grootste tot nu toe van het team kunnen zijn.

Zo’n 85% van zijn cameo’s zijn met anderen gedeeld. En hij stond de afgelopen week in de top drie van mensen op het platform wat betreft paginaweergaven en boekingen.

“We hebben intern een gezegde over hoe we moeten nadenken over hoe we viraliteit kunnen vastleggen”, zegt Leopold. “Zoveel mensen hebben 15 minuten tot 15 dagen roemmomenten. Met sociale media kan die periode langer worden en kan 15 seconden vaak een heel jaar worden. Denk aan het jodelende kind van een paar jaar geleden – 10 of 15 jaar geleden, dat zou iets zijn dat je op het avondnieuws zag, en iedereen zou lachen en dat zou dat zijn. Nutsvoorzieningen . . . [the yodeling kid is] headliner festivals.”

Het doet geen pijn dat ‘beroemdheden’ niet langer beperkt zijn tot televisie, films, muziek of sport. Doelgroepen en platforms zijn veel specifieker, wat ironisch genoeg de mogelijkheden heeft vergroot.

“De definitie van roem is de afgelopen vijf tot zeven jaar zo drastisch veranderd met de opkomst van deze platforms en reality-tv”, zegt Leopold. “Leonardo DiCaprio is lang niet zo beroemd bij een groot percentage van talent als de Corn Kid is . . . omdat hij niet zo constant voor mensen staat.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in