Hoe Charli D’Amelio van DWTS succes vond op TikTok toen hij nog maar 15 jaar oud was

0
92


Hannah Dimaano


Charli D'Amelio op 2022 VidConFoto door David Livingston/Getty Images

Van een typische tiener in Connecticut tot een van ’s werelds beroemdste TikTok-persoonlijkheden, Charli D’Amelio heeft onmiskenbaar naam gemaakt.

Charli D’Amelio is momenteel de grootste tienerster op TikTok

Van het filmen van korte videoclips voor TikTok, kreeg ze vervolgens de kans om in een Super Bowl-commercial te verschijnen en uiteindelijk de Super Bowl Challenge met JLo te doen. Ze speelde ook de stem van Tinker in een animatiefilm StarDog en TurboCat. Daarnaast werd Charli een auteur van een boek en werkt ze ook samen met Morphe, Dunkin’ en Hollister.

Deze adembenemende mijlpalen gebeurden slechts binnen een jaar en het begon allemaal toen ze viraal ging op TikTok. Tegenwoordig blijft ze haar naam in de entertainmentindustrie versterken. Laten we Charli’s carrière eens nader bekijken en hoe ze steeds meer steun van fans krijgt.

Ze bracht haar jeugd door met dansen in Connecticut

De TikTok-ster groeide op in Norwalk, Connecticut, samen met haar zus Dixie D’Amelio en haar ouders Marc en Heidi D’Amelio. Voordat ze in 2019 beroemd werd, stond ze lokaal bekend als een competitieve danseres. Haar eerdere Instagram-berichten bewijzen dat ze praktisch in een dansstudio woonde en met verschillende anderen op hiphoproutines leefde.

Charli begon met het filmen van TikTok-video’s met haar vrienden voordat ze haar eigen video’s in de app maakte. De tienerster heeft opgemerkt dat ze haar eigen account heeft gemaakt nadat ze video’s had gemaakt met haar vrienden in de app.

Charli’s eerste blik met roem was toen ze de gebruiker “move_with_joy” een duet deed, na een eenvoudige dansroutine. De video werd al snel opgepikt door het algoritme en ze kreeg meer dan vijf miljoen volgers van de clip.

Kort na de oprichting van haar account en haar eerste virale dans, nam Charli de TikTok-dansscène over met de “Renegade” van K-Camp Lottery-dans. Al snel stroomden dansvideo’s haar account binnen en bereikten ze miljoenen views tijdens haar eerste maanden op het platform. Na de “Renegade” bleef haar account exponentieel groeien.

Hoewel de danseres populair werd door de dans, is het belangrijk om te onthouden dat zij niet de oorspronkelijke maker van de dans was. Na een kort online drama gaf Charli de eer aan de oorspronkelijke maker, Jalaiah Harmon, ze maakten zelfs een video waarin ze samen de dans deden.

Charli D’Amelio breekt door in Hollywood

Vanwege Charli’s TikTok-succes sloot ze zich met andere persoonlijkheden aan bij het huis van de maker, Hype House. Voor degenen die het misschien niet weten, was dit huis voor het maken van inhoud een herenhuis waar alle persoonlijkheden woonden en samen video’s maakten. Vanwege de leeftijd van Charli en Dixie woonden ze niet in het huis.

Kort nadat de D’Amelio’s zich bij het Hype House hadden aangesloten, vertrokken ze toen hun motieven zakelijk werden. Gedurende deze tijd werd gemeld dat Charli het had uitgemaakt met Hype House-lid Chase Hudson. Velen geloven dat hun breuk haar vertrek heeft veroorzaakt.

Hoewel het verlaten van The Hype House voor sommigen een verlies was, tekende de familie D’Amelio al snel bij het UTA-talentenbureau om hun carrière uit te breiden. De meisjes tekenden in alle aspecten van entertainment bij het bedrijf, terwijl hun ouders ermee instemden om samen te werken.

Waarom ze werd geannuleerd

Afgezien van het “stelen” van de “Renegade” -dans, is Charli diep in een ander internetrund terechtgekomen. Tijdens de familiedebuut-aflevering van de YouTube-serie Diner met de D’Ameliosvelen denken dat Charli zich brutaal gedroeg toen ze het over haar TikTok-aanhang besprak.

“Ugh, ik wou dat ik meer tijd had, want stel je voor dat ik 100 mil per jaar zou halen nadat ik een mil had bereikt,” zei ze terloops.

Terwijl velen dachten dat Charli opschepte over haar grote aanhang, realiseerden velen zich dat haar toon iets anders suggereerde. Uit haar gezichtsuitdrukking leek het alsof ze klaagde dat ze nog geen 100 miljoen had gehaald.

Bij het bekijken van de video riepen internetgebruikers haar snel uit omdat ze ’te bevoorrecht’ en ‘onbeleefd’ was. Vervolgens begonnen fans haar te ontvolgen op TikTok. Binnen 24 uur verloor D’Amelio een miljoen volgers na het incident. Al snel verduidelijkte Charli haar bedoeling en sprak over hoe giftig annuleercultuur is. Uiteindelijk kreeg ze wat volgers terug.

Dancing With The Stars Seizoen 31Vandaag

Tegenwoordig staat Charli bekend om haar TikTok en wordt ze openhartig gezien in de Hulu-serie van de familie, De D’Amelio Show. De realityshow toont het achter-de-schermen van de familie D’Amelio en hun aanpassingen aan Hollywood. De D’Amelio Show had een succesvol debuutseizoen, met de volgende première op 28 september.

Onlangs werd bevestigd dat ze het zal opnemen tegen haar moeder op Dansen met de sterren seizoen 31. Aangezien Charli een populaire naam is, kijken velen uit naar haar seriedebuut op maandag 19 september.

Laat ons weten wat je van dit artikel vindt
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in