Hier leest u hoe Tiktok-uitdagingen uw auto en de veiligheid van tieners in gevaar brengen

0
13


Er is een bekend spreekwoord dat zegt: ‘Je hebt een dorp nodig om een ​​kind op te voeden’. Om eerlijk te zijn, klinkt dit nu meer waar dan ooit. De “voortdurend verbonden” generatie staat onder enorme groepsdruk en verschillende onderzoeken hebben aangetoond hoe sociale media de mentale gezondheid van tieners bedreigen en kinderen naar angst en depressie duwen. Om het nog erger te maken, dwongen online pesten en digitale groepsdruk sommige tieners tot zelfmoord, terwijl andere kinderen door sociale media veroorzaakte eetstoornissen moesten overwinnen. Helaas, sinds de opkomst van TikTok en online uitdagingen, moeten ouders zich bewust zijn van andere bedreigingen voor de fysieke gezondheid en het mentale welzijn van hun kind. Helaas nemen tieners nu deel aan virale stunts op sociale media die gevaarlijke gevolgen kunnen hebben.


Groepsdruk en de behoefte aan bevestiging hebben kinderen ertoe aangezet deel te nemen aan de riskante ‘black-out-uitdaging’, die ouders de schuld gaven van meerdere sterfgevallen. De New York Post zegt de uitdaging “hypes een vorm van zelfwurging door gebruikers uit te dagen om te zien hoe lang ze hun adem kunnen inhouden. Dit soms gevaarlijke spel kan zuurstof naar de hersenen beperken, wat mogelijk kan leiden tot epileptische aanvallen, ernstig letsel of de dood.”

Meer recent heeft de politie TikTok-uitdagingen in verband gebracht met de diefstal van bepaalde Kia- en Hyundai-auto’s. De serieus domme uitdaging zorgt ervoor dat kinderen elkaar online aanmoedigen om auto’s te stelen met behulp van een USB-kabel. Maar als je denkt dat het zien van je kind dat naar de gevangenis wordt gestuurd het ergste is dat je kan overkomen, denk dan nog eens goed na, want deze riskante en zeer domme rage op sociale media zou je kind kunnen doden.

Gerelateerd: Hier is hoe een TikTok-uitdaging een toename van diefstal van Koreaanse auto’s heeft veroorzaakt


ABC nieuws meldde dat een vreselijk auto-ongeluk het leven kostte aan vier tieners in Buffalo, New York, op de inkomende Kensington Expressway (33) en de Scajaquada Expressway (198). De politiecommissaris van Buffalo, Joseph Gramaglia, vertelde verslaggevers dat de tieners mogelijk betrokken waren bij de TikTok Kia-diefstaluitdaging die in de zomer populair werd. Het is vermeldenswaard dat de eigenaar de auto tijdens het weekend als gestolen heeft opgegeven. Maar in plaats van het voertuig terug te brengen, maakten de tieners een ritje en vernielden het in een dodelijke crash. Marcus Webster, 19, Swazine Swindle, 17, Kevin Payne, 16, en Ahjanae Harper, 14 verloren hun leven terwijl de vijfde passagier in het ziekenhuis ligt op de ICU. Volgens de New York Post, Harper was een jonge moeder die net een meisje had verwelkomd. Het ziekenhuis heeft de 16-jarige bestuurder al ontslagen, maar de politie heeft hem bekeurd voor crimineel bezit van gestolen goederen en ongeoorloofd gebruik van een voertuig.

“Dit is een verschrikkelijk verschrikkelijk resultaat voor zulke jonge kinderen die hun hele leven voor zich hadden”, zei politiecommissaris Joseph A. Gramaglia van Buffalo.

Gerelateerd: Dit zijn de 10 meest gestolen auto’s in de Verenigde Staten

Dit is de reden waarom Kia en Hyundai een nationale terugroepactie voor bepaalde modellen zouden moeten uitvaardigen

In september had de hashtag “Kia Boys”, die autodiefstal verheerlijkt, 33 miljoen views op TikTok, volgens CNBC. Bovendien is ongeoorloofd gedrag geëscaleerd sinds de challenge in 2021 trending begon te worden. En de politie heeft sinds half juli meer dan een derde van alle autodiefstallen in St. Petersburg, Florida, in verband gebracht met de TikTok-trend. Tegelijkertijd beweren autoriteiten in Los Angeles dat de uitdaging autodiefstallen van Hyundai en Kias met 85 procent heeft doen toenemen in vergelijking met 2021. Hoewel het duidelijk is dat deze jongeren en het socialemediaplatform TikTok degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor de illegale activiteiten, beweren sommige waarnemers dat Kia en Hyundai ook schuldig zijn omdat hun auto’s geen antidiefstalcomponenten hebben, zoals startonderbrekers.

Ken McClain, een advocaat in Missouri, stelt dat de autofabrikanten voertuigen hebben gemaakt die te gemakkelijk te kapen zijn. Hij verwijst zelfs naar het probleem als een “gebrek”, voordat hij vermeldde dat zijn bedrijf tot nu toe class action-rechtszaken heeft aangespannen in 12 staten: Californië, Colorado, Florida, Kansas, Illinois, Kentucky, Iowa, Minnesota, Missouri, New York, Ohio en Texel. MLG Advocaten heeft opnieuw een federale class action-aanklacht ingediend in Californië en de advocaten dringen er bij gouverneur Gavin Newsom op aan om juridische stappen te ondernemen tegen de autofabrikanten “voor het niet installeren van startonderbrekers op hun voertuigen, een technologie die door bijna alle andere grote fabrikanten wordt gebruikt en die de auto’s beschermt tegen diefstal .”

Gezien de huidige situatie pleiten experts, slachtoffers en advocaten voor een landelijke terugroepactie voor Kia- en Hyundai-modellen die een stalen sleutel gebruiken. Tot op heden biedt Hyundai echter alleen een beveiligingskit aan, die te koop is voor $ 170, en het verklaarde dat het in 2023 een software-update zal uitbrengen. Het spreekt voor zich dat eigenaren boos zijn dat Hyundai niet betaalt voor de kosten van de kit zelf. Maar veel eigenaren weten niet dat ze ook moeten betalen voor de installatie van de kit, die tot $ 500 kan kosten. Gezien de aanzienlijke uitgaven die met dit ongeluk gepaard gaan, is het begrijpelijk waarom advocaten en kopers van Kia en Hyundai woedend zijn en een totale terugroeping van deze auto’s eisen.

“We ontvangen tientallen telefoontjes per dag”, vertelde Ken McClain CNBC. “De fabrikant[s] zou hiervoor moeten betalen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in