Hier leest u hoe een TikTok-uitdaging de diefstal van Koreaanse auto’s heeft doen toenemen

0
91


Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal gekke dingen gedaan toen we jonger waren, maar af en toe voelt het alsof kinderen en tieners tegenwoordig veel wilder zijn dan we ooit waren. Sommige ouders wijten dit aan de opkomst van sociale media en de gekke uitdagingen die online verschenen. En verschillende websites stellen dezelfde vraag: “Is er een domme sociale media-uitdaging die je niet zult proberen?”


In de afgelopen jaren waren er veel domme trends en uitdagingen die voortkwamen uit TikTok waardoor volwassenen tegenwoordig de interesses van kinderen en tieners in twijfel trekken. Wie kan neusspraytans, de gezichtswas-uitdaging, de Orbeez-uitdaging, de zout- en ijsuitdaging en de Devious lik vergeten?

Om het nog erger te maken, zou de nieuwste TikTok-uitdaging jonge TikTokers voor lange tijd in de gevangenis kunnen sturen, waardoor het leven van kinderen wordt vernietigd. Aan de andere kant kunnen autobezitters hun eigendom tijdelijk verliezen of, erger nog, vernielen. Volgens CNBC is de nieuwste virale TikTok-uitdaging het zien van jonge tieners die bepaalde voertuigen zoals Kia stelen en Hyundai met behulp van een USB-kabel.

Gerelateerd: Bekijk de interessante autocollectie en nettowaarde van TikTok Star Khaby Lame


Diefstal van Koreaanse auto’s: dit zijn de gerichte auto’s

Inmiddels hebben de meeste Amerikaanse consumenten het nieuws van de gestolen Kia-auto’s gezien. Maar niet alleen Kia-bezitters voelden zich het slachtoffer van deze domme trend. Tieners richten zich ook op Hyundai-voertuigen. Volgens ABC7 motiveert de nieuwste TikTok-hype, genaamd “Kia Boyz”, tieners om in te breken en Hyundai- en Kia-auto’s te stelen. Positief is dat niet alle Hyundai- en Kia-modellen, maar meestal voertuigen die tussen 2010 en 2021 zijn verkocht, een mechanische sleutel gebruiken. Volgens CNBC stelen tieners en jonge volwassenen deze voertuigen met een USB-kabel.

“Voor de gemeenschap, de uitdaging om een ​​van deze voertuigen te bezitten, vragen we je een stuurslot te kopen”, zei LAPD-chef Michel Moore. “Je kunt ook een alarmsysteem installeren. Het stuurslot zal zowel een visuele als fysieke afschrikking bieden tegen iemand die probeert je glas in te breken en in je voertuig te komen.”

Dit is hoeveel auto’s de TikTokers hebben gestolen

Helaas is de uitdaging voor sociale media die in 2021 voor het eerst werd gepopulariseerd, dit jaar in een stroomversnelling geraakt. In Los Angeles leidde de trend volgens Moore tot 85 procent meer autodiefstal. Ondertussen hebben politieagenten in St. Petersburg, Florida sinds half juli meer dan een derde van de voertuigdiefstallen in de stad in verband gebracht met de TikTok-uitdaging. De situatie is nog erger in Chicago, waar volgens Cook County Sheriff Tom Dart, “[thefts of certain models are] de afgelopen maand met meer dan 800% gestegen.”

“Het virale karakter van hoe dit van de grond is gekomen op sociale media – het heeft dit versneld zoals we nog nooit hebben gezien”, vertelde Dart aan CNBC. “[The perpetrators are] doe het in 20 tot 30 seconden. Het is letterlijk zo ouderwets als je je kunt voorstellen.”

Om het nog erger te maken, worden de gestolen auto’s gebruikt “voor joyrides, of gebruikt om andere misdaden te plegen en vervolgens achtergelaten aan de kant van de weg.”

CNBC meldt dat Kia al stuurvergrendelingen aanbiedt aan wetshandhavers in getroffen gebieden.

Gerelateerd: ‘Car Trek’ Ferrari wint sociale media-uitdaging dankzij fitnessmodel

Diefstal van Koreaanse auto’s: zo kun je je auto beschermen

Autobezitters die bang zijn dat hun voertuigen worden vernield of gestolen, moeten hun auto’s op slot houden en in een afgesloten garage of op een veilige locatie parkeren. Als dat niet mogelijk is, moeten ze investeren in een startonderbreker of een stuurslot. Bovendien mogen bestuurders en passagiers die een Kia- en Hyundai-auto hebben, geen waardevolle spullen in hun voertuig achterlaten. Eigenaars van Kia en Hyundai moeten ook contact opnemen met hun dealer en mogelijke oplossingen bespreken.

Andere domme TikTok-uitdagingen die auto’s vernield hebben

In 2021 dook er weer een hersenloze TikTok-uitdaging op die privébezit vernietigde en autobezitters woedend maakte. Fox 19 meldde dat tieners deelnamen aan een sociale-media-uitdaging waarbij ze ” voorbijrijden en een plakje kaas uit het raam op een auto gooien en opstijgen.” Hoewel dit misschien onschuldig klinkt, is het eigenlijk een dure nachtmerrie voor autobezitters omdat de kaas de lak van het voertuig beschadigt. Lokale mediakanalen berichtten over een andere domme TikTok-trend genaamd Wielmoeruitdaging dat gebeurde in Ohio Valley. De uitdaging op sociale media moedigt tieners aan om de wielmoeren op voertuigen los te maken.

“We hebben wat onderzoek gedaan en ontdekten dat er een TikTok-uitdaging is met wielmoeren waarbij mensen de wielmoeren van de voertuigen daadwerkelijk losmaken en de bestuurder in een zeer gevaarlijke situatie brengen”, zegt Kevin Cook, General Manager Straub Automotive Group.

Andere posts op sociale media laten zien dat tieners de auto van hun ouders en verzorgers crashen, gewoon voor de lol of omdat ze willen krijgen houdt van en online validatie. Als gebruikers op TikTok ‘kid crashes moms car’ typen, ontdekken ze dat de berichten 734,1 miljoen views hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in