Het volgende doelwit van de menopauze-industrie van $ 15 miljard is TikTok

0
99


Carol King, een 53-jarige voormalige chef-kok in de horeca, was op een ochtend op weg naar haar werk toen ze merkte dat ze, zoals ze later zei, ‘letterlijk in een plas van mijn eigen bloed stond’.

Nu kopen | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

Zoals King zou delen met haar 94.000 volgers op TikTok, was het incident de eerste keer dat ze overstromingen meemaakte, een symptoom van perimenopauze, of de overgang naar het natuurlijke einde van maandelijkse, regelmatige menstruaties. Vrouwen van over de hele wereld weergalmden haar schok, samen met hun eigen schokkende afleveringen.

King, die haar baan in Barbados opzegde om content voor sociale media te creëren, behoort tot een groep vrouwen die Tiktok probeert te gebruiken om een ​​oorverdovende stilte rond menopauze. Toen haar werd verteld dat ze in de menopauze was, “was het ding dat steeds bij me terugkwam: ‘Hoe komt het dat ik dit niet weet?”, zei ze. “Ik ben opgegroeid met zoveel sterke vrouwen en niemand heeft ooit dit gesprek met mij gehad.”

Een paar maanden en honderdduizenden views later is King een van de meest prominente TikTok-makers geworden die inhoud plaatst over nachtelijk zweten en hersenmist, met hashtags zoals #MenopauzeTok. Het commentaargedeelte van haar account is een vlotte uitwisseling van vragen en bemoedigende berichten van andere vrouwen in de menopauze – en staat ver af van c-suites en werkplekken waar tientallen vrouwen op het hoogtepunt van hun carrière weinig mogelijkheden hebben voor open discussie en sommigen uiteindelijk stoppen vanwege hun symptomen.

Ongeveer een kwart van de vrouwelijke wereldbevolking zal te maken krijgen met menopauze tegen 2030, volgens een analyse van adviesbureau Frost en Sullivan. Ondertussen groeit de wereldmarkt voor menopauzale producten snel, met een snelheid van meer dan 5%, volgens een rapport van analisten van Grand View Research, die deze zien stijgen van het niveau van 2021 van ongeveer $ 15 miljard tot $ 24,4 miljard in 2030. een breder perspectief, volgens het Female Founders Fund, een durfkapitaalbedrijf dat uitsluitend investeert in door vrouwen geleide bedrijven.

Toch is een nog grotere potentiële markt grotendeels onaangeboord; stigma en stilte blijven volgens het fonds obstakels voor investeringen in de wereld van postreproductieve gezondheidszorg. Volgens analisten van Frost en Sullivan is sinds begin 2009 slechts $ 254 miljoen opgehaald in de ruimte van startups in de menopauze, terwijl femtech-startups als groep alleen al in 2019 bijna $ 500 miljoen hebben opgehaald.

Menopauze-gerelateerde inhoud domineert op TikTok (Bron: Pixabay)

Aan de menopauze gerelateerde bedrijven die TikTok willen gebruiken, doen dit net op het moment dat het platform verandert in een zoekmachine-alternatief voor Google voor 18- tot 24-jarigen. Hoewel het een winnende strategie was voor leden van Gen Z, blijven degenen die tussen 1997 en 2012 zijn geboren, nog steeds vragen over de levensvatbaarheid van het platform – bekend om zijn dansuitdagingen en memes – als een marketingtool voor mensen van in de veertig of ouder.

De reacties op makers als Tamsen Fadal vertellen een ander verhaal. Op 51-jarige leeftijd was Fadal vastbesloten om online gemeenschappen van de vrouwen die door de menopauze gingen, maar het gevoel hadden dat ze verouderd was door het gebruik van een platform als TikTok. Op aanmoediging van een vriend plaatste ze echter een video waarin ze de “34 symptomen van de menopauze” opsomde, waaronder hersenmist, verminderde zin in seks, haaruitval, onregelmatige menstruatie, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Meer dan 1 miljoen views later heeft Fadal meer dan 100.000 volgers op het platform, waar ze menopauze-mythes verdrijft en vrouwen eraan herinnert dat ze niet de enige zijn.

Een gebied waar ze invloed heeft gehad, is het tegengaan van wijdverbreide angst voor hormoonvervangende therapie. Een controversieel onderzoek uit 2002 concludeerde dat de behandeling van symptomen van de menopauze meer nadelige dan gunstige effecten had en geassocieerd was met een hoger risico op het ontwikkelen van borstkanker en bloedstolsels. Sindsdien heeft echter meer analyse van de studie van 2002 de kijk op die risico’s gematigd, hoewel de publieke opinie “nog niet is veranderd, wat heeft geleid tot belangrijke negatieve gevolgen voor de gezondheid en kwaliteit van leven van vrouwen”, schreven onderzoekers in een retrospectief van 2019.

Leren over de veranderende kijk op de behandeling van symptomen van de menopauze was een eye-opener voor Fadal, en ze heeft het doorgegeven via TikTok. Hormoonvervangende therapie “maakte me zo bang voordat ik er echt iets van begreep”, deelde ze in een van haar video’s.

Een paar bedrijven willen een terugkeer naar het gebruik van hormoontherapie bevorderen om menopauzesymptomen te verlichten. Alloy, een telegeneeskundeplatform dat generiek oestrogeen voorschrijft, wil makers van inhoud zoals Fadal sponsoren door middel van betaalde partnerschappen en het stigma rond hormoontherapie doorbreken.

Kindra, dat oestrogeenvrije supplementen verkoopt die niet zijn goedgekeurd door federale toezichthouders, opende zijn TikTok-account in december 2020 en heeft “ongelooflijk gunstige” reacties gezien van de makers waarmee ze hebben samengewerkt, daarbij verwijzend naar een omzetstijging van 20%. Hun CEO, Catherine Balsam-Schwaber, zei dat TikTok, vergeleken met Instagram, een platform is waar vrouwen zich comfortabel lijken te voelen om hun “ruwe, onbewerkte” waarheden te delen.

Makers zoals King maken zich zorgen dat met de opkomst van de menopauze-discussie het risico bestaat van een hele reeks producten die op de markt worden gebracht als remedies voor opvliegers of nachtelijk zweten, maar niet echt werken.

‘We moeten het afval gaan scheiden van wat echt goed is,’ zei King. “We moeten oppassen dat iedereen zomaar een product naar buiten gooit.”

Voor meer lifestyle nieuws, volg ons op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in