Het moederbedrijf van TikTok koopt een keten van ziekenhuizen

0
75


Niemand genereert virale inhoud zoals TikTok, maar nu wil de ouder proberen virale infecties te stoppen.

Op dinsdag kondigde het in China gevestigde ByteDance aan dat het een keten van ziekenhuizen koopt voor $ 1,5 miljard. Het is niet de eerste techgigant die de gezondheidszorg betreedt, maar dit is tot nu toe gemakkelijk het meest traditionele spel.

Is er een influencer in huis?

ByteDance’s interesse in gezondheidszorg is veel meer dan alle razend populair TikToks van medische hulpverleners die dansen om het moreel op peil te houden tijdens de pandemie. ByteDance heeft een bestaande app voor de gezondheidszorg, Xiaohe, die online consultaties biedt en helpt bij het plannen van ziekenhuisafspraken – waardoor het in directe concurrentie staat met vergelijkbare aanbiedingen van Alibaba Health en Ping An Healthcare in een digitale gezondheidsmarkt van $ 89 miljard die is aangejaagd door de draconische pandemie van China maatregelen.

Technologiereuzen in Silicon Valley hebben ook lang hun ambities op het gebied van de gezondheidszorg getraind, of het nu gaat om de groeiende reeks gezondheidsapps op Apple Watch of de talloze initiatieven van Google, waaronder een hulpmiddel voor medische dossiers en de geheime Calico-dochteronderneming die zich toelegt op het verlengen van de menselijke levensduur. Dit jaar nam Amazon misschien wel de meest eenvoudige stap in de ruimte tot nu toe, toen het een deal aankondigde om One Medical te kopen, een eerstelijnszorgbedrijf met 182 medische kantoren bemand door artsen, voor $ 3,5 miljard.

ByteDance gaat echter nog dieper in op de mashup van technologie en gezondheidszorg:

  • De ziekenhuisketen die ByteDance overneemt, Amcare Healthcare, is een van China’s grootste, opererende vrouwen- en kinderfaciliteiten in grote steden als Beijing tot Shenzhen. Dit is geen technologiebedrijf dat een gezondheidsspel maakt; ByteDance doet letterlijk aan zorg.
  • De deal is ook belangrijk omdat de Chinese regelgevers de afgelopen twee jaar grote overnames door techreuzen als Alibaba en Tencent, die hen naar nieuwe markten hebben gedreven, hebben ontmoedigd en in sommige gevallen gestopt. ByteDance heeft zelfs zijn investeringstak ingekrompen in afwachting van verdere beperkingen op het sluiten van deals.

Andere vis om te bakken: Gelukkig voor ByteDance zijn Chinese regelgevers misschien een beetje afgeleid, zoals, nou ja, iemand die obsessief naar TikToks kijkt. Op dinsdag heeft de belangrijkste accountant van het land een verrassende audit van $ 3 biljoen gedaan in de trustsector vanwege zorgen over risicovolle leningen aan projectontwikkelaars.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in