Het lot van TikTok en Twitter hangt af van de tussentijdse examens

0
9


Hallo en welkom bij Protocolbeleid! Vandaag bekijken we hoe het lot van TikTok, Twitter en Meta zal veranderen met de komende midterms-cyclus. We hebben ook een update over alle Twitter-gebeurtenissen onder Musk, en Microsoft zal waarschijnlijk rekening moeten houden met zijn rol in het AI-ecosysteem van China.

Sociale problemen

Midterms zijn slechts zes dagen verwijderd. De strijd om het Congres is nog steeds volop in de lucht: vanaf woensdag geven FiveThirtyEight-modellen de Republikeinen een kans van 51% om de Senaat te winnen – bijna een kans van een muntstuk – maar een kans van 83% om het Huis te winnen. Natuurlijk, als de verkiezingen van 2016 ons iets hebben geleerd, is het dat we sceptisch moeten zijn over verkiezingsmeters. Maar het is typisch voor de partij in het Witte Huis om het Huis tijdens de tussentijdse verkiezingen te verliezen, en naar verluidt bereiden Democratische leiders zich voor om het Huis te verliezen, aangezien belangrijke rassen in het voordeel van de Republikeinen lijken te kantelen.

De midterms van dit jaar zijn perfect klaar om winnaars en verliezers op sociale media te kiezen. Het is nog niet zo lang geleden dat je sociale-mediabedrijven als een politieke monoliet kon behandelen: de bedrijven vochten fel tegen elkaar in Silicon Valley, maar in DC waren hun belangen over het algemeen gelijk. Dat is niet meer waar, vooral met de ongelooflijke opkomst van door Peking gesteunde TikTok en Elon Musk’s recente overname van Twitter voor $ 44 miljard. Omdat het landschap van sociale media heterogener is geworden, geldt dat ook voor het politieke lot van Meta, TikTok en Twitter.

TikTok krijgt meer controle op de nationale veiligheid als de Republikeinen het Congres overnemen. Toen hij in functie was, probeerde voormalig president Trump tevergeefs TikTok te dwingen zijn Amerikaanse activiteiten aan Oracle te verkopen. Een paar jaar en Buzzfeed primeurs later, is de reguliere Republikeinse partij op het idee gekomen dat TikTok een bedreiging voor de nationale veiligheid vormt.

  • In september zei senator Mitt Romney bijvoorbeeld dat het een enorm risico was om “een autoritair regime een sociale-mediacapaciteit te geven van de omvang die ze in ons land hebben”.
  • En hoewel hij niet de macht heeft om er iets aan te doen, vertelde de Republikeinse FCC-commissaris Brendan Carr deze week aan Axios dat hij geen andere weg voor TikTok zag dan een verbod.
  • De rivalen van TikTok zien dit als een kwetsbaarheid. Meta huurde een Republikeins adviesbureau in om TikTok om redenen van nationale veiligheid aan te pakken, onder meer door opinies te plaatsen en rechtstreeks te lobbyen bij politici, volgens een rapport van de Washington Post. Een medewerker van het adviesbureau, Targeted Victory, riep zelfs op tot de berichten om te benadrukken dat het Congres niet genoeg aandacht besteedde aan de kwestie, volgens gelekte e-mails die door The Post zijn verkregen.
  • Als een Republikeins congres actie onderneemt tegen TikTok, zou president Biden het moeilijk hebben om daartegen in te gaan. Voor alle duidelijkheid: Biden zou zich in een verlies-verliespositie bevinden: hij zou ofwel een veto kunnen uitspreken tegen een anti-TikTok-wetsvoorstel – wat zou bijdragen aan het verhaal dat hij het gemakkelijk heeft met China – of hij zou het kunnen ondertekenen en het brood van de Amerikanen kunnen wegnemen en circus (of, waarschijnlijker, ze bijeendrijven in een minder vermakelijk circus).

Twitter maakte een politieke ommezwaai onder Elon Musk, wat in zijn voordeel zou kunnen spelen. Voorafgaand aan de overname door Musk was Twitter een politiek topdoelwit geworden voor de Republikeinen, die het besluit van het bedrijf om het Hunter Biden-verhaal van de New York Post slechts een paar dagen voor de verkiezingen van 2020 te verbieden, afkeurden. Musk noemde het verbod “duidelijk ongelooflijk ongepast” en de Republikeinen hebben zijn overname grotendeels verwelkomd. Hoewel er zorgen zijn over de nationale veiligheid met de financiering van de overname van Musk door Saoedi-Arabië, zijn de Republikeinen (en Democraten) grotendeels blij geweest om het Koninkrijk een doorgang te geven.

Als de Republikeinen het Congres overnemen, kan de winst van Twitter het verlies van Meta zijn. Republikeinen – en hun kiezersbestand – zijn boos over wat zij zien als Big Tech-censuur. Maar nu Twitter plotseling van kant wisselt, kan Meta centraal komen te staan ​​als hun bokszak op sociale media. Huisrepublikeinen hebben al aangegeven dat ze de banden tussen de FBI en Meta willen onderzoeken, na de onthulling van Mark Zuckerberg dat Facebook had gecommuniceerd met de wetshandhavingsinstantie in de aanloop naar de verkiezingen van 2020.

TikTok zou een nuttige lokvogel kunnen worden voor Meta. Hoe meer het congres zich richt op de nationale veiligheidshoek, hoe beter Meta af zal zijn. We weten dat Meta deze dynamiek al herkent, op basis van haar beslissing om TikTok om redenen van nationale veiligheid aan te pakken. Voor Meta zal het omgaan met een Republikeins congres veel lijken op het omgaan met een beer in het bos: je hoeft de beer niet te ontlopen, alleen je mede-wandelaars.

— Hirsh Chitkara (e-mail | twitteren)

In de media, cultuur en metaverse

Hier is het laatste nieuws over de gevolgen van het beleid van Musk’s vroege dagen op Twitter:

  • Musk zei dat permanent geblokkeerde accounts pas over een paar weken terugkomen, wat hem helpt de terugkeer van Trump te omzeilen tijdens de spannende laatste dagen van de tussentijdse examens.
  • Musk ook gezegd een topveiligheidsfunctionaris bij het bedrijf ontmoette burgerrechtenleiders “over hoe Twitter haat en intimidatie zal blijven bestrijden en zijn verkiezingsintegriteitsbeleid zal handhaven.” Conservatieven waren erg veroorzaakt.

Een coalitie van het maatschappelijk middenveld en liberale groepen onder leiding van Free Press zet top-adverteerders op Twitter onder druk om hun activiteiten op te schorten als Musk de gemeenschapsnormen van de survice wijzigt. De brief ging naar de CEO’s van Amazon, Apple, Google, IBM, Meta en meer.

in Washington

Rep. Lori Trahan geïntroduceerd een tweeledige wet die websites zou criminaliseren die mensen helpen zelfmoord te plegen.

Sen. Elizabeth Warren wil dat de FTC en DOJ kijken naar de auto-ambities van Big Tech.

Ted Ullyot, een voormalig algemeen adviseur van Facebook en AOL, is van plan een advocatenkantoor te starten met voormalig Trump-procureur-generaal Bill Barr, volgens Axis. Ullyot runde ook de poliswinkel van Andreessen Horowitz.

EEN BERICHT VAN DE FINANCILE TECHNOLOGIE ASSOCIATIE

Heb jij je plek op de FTA Fintech Summit: Shaping the Future of Fintech al gereserveerd? Er is geen beter moment dan nu om uw plaats aan tafel te bevestigen terwijl we praten over fintech, beleid en Washington.

Reageer hier vandaag om met ons mee te doen op 16 november.

Op protocol

Microsoft kan worden gedwongen te worstelen met het bloeiende AI-ecosysteem dat het in China heeft gekoesterd.

Ondertussen hebben wereldwijde open source-samenwerkingen AI aan de vooravond van een wereldveranderende status gebracht, maar ze staan ​​onder druk steeds toenemende druk terwijl de VS en China steeds nationalistischer worden op het gebied van technologie.

En vragen over het schrijven van handelscontroles kunnen de hoop van het ministerie van Handel in de weg staan ​​om ze te gebruiken om China op kwantumcomputing te vertragen.

Tumblr zal officieel weer naaktheid toestaan, maar houdt nog steeds op met “afbeeldingen van seksueel expliciete handelingen”. Tot 2018 bevatte de site een mix van erotica, porno, memes en bloggen, maar het trok zich terug door de groeiende zorgen over afbeeldingen van kindermisbruik op internet, wijzigingen in sectie 230 en druk van digitale tussenpersonen zoals app-winkels.

Nee, hier ook niet

Een Twitter-gebruiker suggereerde (schijnbaar voor de grap) dat gebruikers “allemaal gewoon migreren naar hetzelfde Google-document.” Ze heeft toen zo’n document gemaakt, wat resulteerde in meer dan 250 pagina’s in Comic Sans. Op dinsdag echter, de gebruiker, die zichzelf omschreef als een in Schotland gevestigde afgestudeerde student, gezegd “de nazi’s hebben het verpest” en schakelden het document terug naar de weergavemodus.

EEN BERICHT VAN DE FINANCILE TECHNOLOGIE ASSOCIATIE

Sluit je aan bij oprichters, marktleiders, regelgevers en beleidsexperts op de #FTAFintech-top. Krijg toegang tot exclusieve discussies over de kracht van financiële technologie om concurrentie te stimuleren en barrières voor financiële diensten te slechten. Lees meer over de noodzaak van gemoderniseerd beleid en regelgeving.

RSVP vandaag nog om deel te nemen aan het gesprek.

Bedankt voor het lezen, tot vrijdag.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in