‘Het lijkt misschien triviaal:’ SD’s Johnson richt zich op TikTok met Block the Tok Act, daarbij verwijzend naar nationale veiligheid – InForum

0
91


WASHINGTON — De enige Amerikaanse vertegenwoordiger in South Dakota gaat regelen welke informatie een populaire app voor sociale media kan openen en verbiedt deze regelrecht van overheidsapparaten via zijn nieuwste wetgevende introductie.

Op dinsdag introduceerde Rep. Dusty Johnson, RS.D., de Block the Tok Act, die TikTok verbiedt toegang te krijgen tot de gebruikersgegevens van Amerikanen vanuit China, terwijl het ook de installatie van de app op overheidsapparaten verbiedt.

De verhuizing werd ingegeven door een Buzzfeed-rapport eerder dit jaar, waaruit bleek dat het Chinese moederbedrijf van TikTok, het in Peking gevestigde ByteDance, vrij toegang had tot “gevoelige gebruikersgegevens”, waaronder wachtwoorden, toetsaanslagen, browsergeschiedenis en spraak- en gezichtsherkenning.

“Volgens de eigen medewerkers van TikTok wordt ‘alles gezien in China'”, zei Johnson. “Het lijkt misschien triviaal om achter een app aan te gaan die bekend staat om virale dansvideo’s, maar TikTok is een nationaal veiligheidsprobleem.”

De auteur van het rapport, Emily Baker-White, had toegang tot audio-opnamen van 80 verschillende bedrijfsbijeenkomsten, waaruit bleek dat de gegevens van Amerikanen herhaaldelijk waren geraadpleegd vanuit China.

“TikTok heeft meer dan een miljard gebruikers en China gebruikt de informatie van de Amerikanen om zijn communistische agenda te bevorderen”, zei Johnson. “Het is geen geheim [that] Het doel van China is om de VS te vervangen als ’s werelds supermacht – Amerikanen zouden China niet moeten helpen om zijn agenda vooruit te helpen. Blokkeer de Tok houdt China’s handen van uw persoonlijke gegevens af.”

Naast alleen toegang tot informatie, heeft TikTok ook

omzeilde privacywaarborgen

sinds 2020 en heeft bijna $ 100 miljoen aan boetes betaald voor het onjuist verzamelen van gegevens, inclusief die van kinderen onder de 13 jaar.

Momenteel raden verschillende overheidsinstanties werknemers aan TikTok niet te downloaden op overheidsapparaten.

De Block the Tok Act zou waarborgen bieden om de privacy van gebruikers te verbeteren, transparantie na te streven en onze nationale veiligheid te beschermen.

Volgens Johnson zou het wetsvoorstel:

  • Verbied TikTok om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens van Amerikaanse burgers vanuit China.
  • Geef de Federal Trade Commission (FTC) opdracht om een ​​onderzoek te starten om te bepalen of TikTok zich schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke of misleidende handelingen of praktijken.
  • Verbied de installatie en het gebruik van TikTok bij militaire installaties en nationale veiligheidsdiensten (CIA, NSA, FBI, enz.).
  • Verbied de installatie en het gebruik van TikTok op apparaten van de federale overheid.

In 2020 verbood de toenmalige president Donald Trump transacties met ByteDance en leidde hij een poging om TikTok te verbannen uit app-winkels in de Verenigde Staten, daarbij verwijzend naar soortgelijke zorgen over de nationale veiligheid.

Het bedrijf diende later een aanklacht in tegen Trump en beweerde dat het verbod een vergelding was voor TikTok-gebruikers die grappen organiseerden om te worden uitgevoerd op en rond Trump-bijeenkomsten in de Verenigde Staten.

In juni liet de regering van president Joe Biden de poging van de regering-Trump om het verbod in te voeren, vallen.

Hoewel het wetsvoorstel van Johnson dinsdagmiddag nog niet was ingevoerd op de officiële website van het Amerikaanse Congres, werd een kopie van het wetsvoorstel door zijn kantoor verstrekt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in