Het is normaal om je baby buiten te laten dutten in Denemarken en TikTok wordt geschokt door de culturele kloof

0
13


Als er één ding is dat we hebben geleerd van het Swedengate-schandaal, is het dat Scandinavische landen de dingen gewoon anders doen.

Niet alleen geven Zweden hun huisgasten geen eten, maar nu heeft een virale TikTok onthuld dat het gebruikelijk is onder Deense ouders om hun slapende baby’s in hun kinderwagen te laten…buiten.

TikToker Annie Samples, een moeder van vier kinderen die in Denemarken woont, maakte een TikTok over de Deense praktijk en haar video is al meer dan 15,7 miljoen keer bekeken.

“De Deense gewoonte om je baby buiten in de kinderwagen te laten slapen, is niet alleen de culturele norm, maar wordt ook aanbevolen door verloskundigen en babyverpleegkundigen”, zegt Samples in haar video.

Volgens de Deen is het gezond om je baby buiten te laten slapen en daardoor beter te slapen.

De praktijk is niet exclusief voor mooi weer. Volgens Samples is “je baby buiten in de kinderwagen een dutje doen bij alle weersomstandigheden.”

“Baby’s zijn gekleed in lichtgewicht wol en hebben een donzen dekbed dat de lichaamstemperatuur van de baby regelt; houd ze warm zonder oververhitting”, legt Samples uit.

Dus terwijl veel ouders gaan winkelen of in een café zitten, kun je hun baby’s buiten rustig zien slapen.

Dat betekent niet dat ouders hun baby niet nauwlettend in de gaten houden; ze zijn meestal altijd in de buurt en hebben een babyfoon in de kinderwagen.

Als je je afvraagt ​​of ouders zich zorgen maken over mogelijke ontvoeringen, bevestigt Samples dat dit niet het geval is.

“Baby’s hier worden niet ontvoerd omdat niemand de verantwoordelijkheid van het kind van iemand anders wil, vooral wanneer ons gezondheidszorgsysteem er alles aan doet om iedereen te helpen die een eigen baby wil, tegen weinig tot geen kosten”, legt Samples uit.

Samples laten haar baby zelfs buiten een dutje doen als ze thuis zijn, omdat ze wil dat haar kind alle ‘voordelen van frisse lucht’ krijgt.

“Het is op dit moment haar meest bekende slaapoppervlak, en ik vind het geweldig dat als mijn familie en ik ooit ergens heen willen terwijl ze een dutje doet, we nooit thuis zitten”, voegde ze eraan toe.

Mensen in de commentarensectie vonden het moeilijk om hun hoofd rond de praktijk te wikkelen, gezien hoe anders het is voor de meeste delen van de wereld.

“Het klinkt zeker gek – maar als het in jouw land werkt, ben ik het eens met de voordelen ervan”, schreef een gebruiker, wiens reactie meer dan 160.000 likes kreeg.

Een gebruiker merkte op: “Stel je voor dat je je zo veilig voelt in een land.”

Terwijl een andere gebruiker opmerkte: “Ik kan mijn lunch niet eens in de koelkast op het werk laten staan!”

“We voelen ons niet eens veilig om onze kinderen naar school te sturen in Amerika, dus ja, ik weet dat dit hier niet gebeurt”, schreef een andere commentator, verwijzend naar het aantal schietpartijen op scholen in de VS.

Een zeer verbijsterde commentator vroeg: “Zijn dat… parkeerplaatsen voor kinderwagens?” verwijzend naar een clip in de video waarop een stel kinderwagens te zien was die naast elkaar geparkeerd stonden.

Een lokale Deen stemde in met commentaar en schreef: “Denemarken is een erg duur land; geloof me, we willen niemands kinderen.”

“Slapen baby’s buiten in jouw land, of klinkt dit gek?”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in