Het bijenteeltbedrijf dat viraal ging op TikTok

0
75


“Mijn economie” vertelt het verhaal van het nieuwe economische normaal door de ogen van mensen die het proberen te maken, omdat we weten dat de enige cijfers die er echt toe doen de cijfers in uw economie zijn.

Voor Erika Thompson, eigenaar en exploitant van Texas Bee Works, was het starten van haar bedrijf een passieproject.

“Ik wist dat ik al mijn tijd en energie wilde besteden aan het houden van bijen, maar ik wist niet precies hoe ik dat moest doen,” zei ze. Dus Thompson begon ja te zeggen tegen bijengerelateerde vragen, van het huisvesten van bijen tot het geven van lessen over het houden van bijen.

“Ik runde met plezier een bijenteeltbedrijf toen ik in 2020 lid werd van TikTok en alles veranderde voor mij.” Thompson ging viraal voor het plaatsen van een bijenverwijderingsvideo en haar bedrijf schoot omhoog.

Thompson heeft als imker te maken gehad met stijgende prijzen, zoals “de apparatuur die wordt gebruikt om de bijen te huisvesten, de bijenkorfdozen”, evenals transportkosten. Inflatie en de grotere economie hebben haar beïnvloed, maar ze blijft het werk doen en dient ook als bijenopvoeder. “Ik denk niet dat mensen zich realiseren hoe belangrijk bijen zijn voor niet alleen ons voedselsysteem, maar ook voor ons ecosysteem.”

Laat ons weten hoe het met uw economie gaat via het onderstaande formulier, en uw verhaal kan worden vermeld in een toekomstige editie van ‘Mijn economie’.”

Er gebeurt veel in de wereld. Door dit alles is Marketplace er voor u.

U vertrouwt op Marketplace om de gebeurtenissen in de wereld op te splitsen en u te vertellen hoe dit u beïnvloedt op een op feiten gebaseerde, benaderbare manier. Om dat mogelijk te blijven maken, rekenen we op uw financiële steun.

Uw donatie drijft vandaag de onafhankelijke journalistiek aan waarop u vertrouwt. Voor slechts $ 5 per maand kun je Marketplace helpen ondersteunen, zodat we kunnen blijven rapporteren over de dingen die voor jou belangrijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in