Heeft Quibi niet gefaald? Ja, maar Disney streeft naar TikTok-generatie met New Start Wars-shorts – Walt Disney (NYSE:DIS)

0
14


Een toonaangevend mediabedrijf zou een strategie kunnen testen om een ​​jongere generatie contentconsumenten aan te spreken en het betreft een van de grootste filmfranchises aller tijden.

Wat er is gebeurd: De Star Wars-franchise blijft evolueren met meer films en tv-shows die naar de bioscoop en op het Disney+ streamingplatform komen. Dit maakt allemaal deel uit van een strategie van Walt Disney Co DIS om de franchise te laten groeien in segmenten zoals streaming, films, consumentenproducten en licenties.

Disney heeft een nieuwe serie uitgebracht genaamd “Verhalen van de Jedi” op Disney+ op woensdag 26 oktober. De serie komt uit Dave Filoni, die eerder werkte aan “The Mandalorian”, een van de grootste succesverhalen voor Disney+.

Terwijl theatrale releases van de Star Wars-franchise vaak twee uur en 20 minuten of langer duren, richt de nieuwe serie zich op korte inhoud.

Op 26 oktober werden in totaal zes afleveringen uitgebracht, met de verhaallijnen over Ahsoka Tano en Count Dooku. De afleveringen hebben een speelduur van respectievelijk 19 minuten, 16 minuten, 16 minuten, 18 minuten, 13 minuten en 17 minuten.

Gerelateerde link: Disney verhoogt streamingprijzen opnieuw na Netflix

Waarom het belangrijk is: Terwijl Disney zijn sterke franchisebibliotheek wil benutten met titels in de Star Wars- en Marvel-franchises, heeft het inhoud gemaakt die is gericht op kinderen en is de nadruk gelegd op kortere tijden in plaats van afleveringen van een half uur of een uur.

De vergelijking met Quibi mag niet verloren gaan voor beleggers en consumenten. Gelanceerd in 2020 door veteranen uit de industrie Jeffrey Katzenberg en en WhitmanQuibi was een weddenschap van meerdere miljarden dollars op het maken van afleveringen en films van 10 minuten die consumenten gemakkelijk kunnen verwerken in een mobiel-first wereld.

De onderneming mislukte en Quibi werd uiteindelijk verkocht aan Roku Inc JAAR in januari 2021 voor honderden miljoenen dollars.

Dus de grote vraag is of Disney zijn nieuwe korte inhoud de weg van Quibi zal zien gaan of succesvol zal zijn in de wereld van TikTok en een jongere generatie met een kortere aandachtsspanne voor verbruiksgoederen.

Technologieplatforms zoals: Meta Platforms Inc META en Alfabet Inc GOOGGOOGLYouTube, eigendom van YouTube, heeft de nadruk gelegd op het maken van video’s met korte inhoud voor consumenten op een vergelijkbare manier als TikTok.

Het is waarschijnlijk dat Quibi zijn tijd vooruit was of niet in staat was om te slagen zonder een ingebouwd merk of bibliotheek van franchises.

Met 152,1 miljoen abonnees op Disney+ en blockbuster-franchises zoals Marvel, Pixar en Star Wars, zou Disney het recept voor succes kunnen hebben.

DIS Prijs Actie: Disney-aandelen stegen met 0,26% tot $ 104,63 bij sluiting van de markt woensdag.

Lees hier wat analisten over Disney zeggen.

Foto: Shutterstock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in