Heeft een Royal Guard een TikTok-selfie gemaakt met koningin Elizabeth II?

0
78


Op een TikTok-video is te zien hoe een lid van de Queen’s Guard een selfie maakt met koningin Elizabeth II.

Op 11 december 2020 publiceerde iHeart.com een ​​artikel met de kop: “Royal Guard maakt eerste TikTok van koningin Elizabeth van Engeland.” Volgens het verhaal heeft een lid van de Queen’s Guard een korte selfievideo gemaakt met koningin Elizabeth II. Op het eerste gezicht leek de video nep. Toch zochten we naar bewijzen. We vonden al snel gegevens waaruit bleek dat de video backstage was gemaakt tijdens een theaterproductie, wat betekent dat de mensen die eruitzagen als de koningin en bewakers acteurs zouden zijn geweest.

Toen de video voor het eerst werd gepost, werd deze besproken op TwitterReddit en in de opmerkingen van de originele TikTok-upload van @davidvujanovic:

Vanaf september 2022 was de originele upload van de video meer dan 34,2 miljoen keer bekeken. Andere gebruikers hebben de video meerdere keren opnieuw gepost, waarbij ten minste één upload ook miljoenen meer weergaven heeft gekregen. We merkten ook dat @davidvujanovic zijn originele video opnieuw plaatste na de aankondiging van het overlijden van de koningin op 8 september 2022, wat onze lezers ertoe bracht ons te vragen naar de clip te kijken.

“Dat is niet de koningin”, een Twitter-gebruiker gezegd. Anderen maakten grapjes over de outfits voor de koningin en bewakers die in de video te zien waren, waarbij een persoon zei dat de vrouw eruitzag als “de grote waarde-versie van de koningin”, verwijzend naar Walmart’s lijn van voordelige producten.

Als ten minste één andere Twitter-gebruiker wees erop, latere video’s die op hetzelfde TikTok-account werden gepost, leverden aanwijzingen op waaruit bleek dat de mensen allemaal acteurs waren in een theaterproductie. De clips leken allemaal backstage te zijn opgenomen.

Deze video bevatte bijvoorbeeld geluid van de vrouw die de koningin speelde terwijl zij en anderen in een donkere backstage-ruimte zaten:

Een andere video toonde de acteurs die op het podium en voor een publiek leken te staan:

Het account publiceerde ook twee andere video’s waarin de acteur een selfie backstage maakte met de vrouw die de koningin portretteerde. We konden geen record van haar naam vinden:

Vanaf september 2022 associeerde een Facebook-account met dezelfde naam als de TikTok-gebruiker hem met de stad Loreto in Italië. Het is echter onduidelijk of de video’s hier in 2020 zijn gemaakt.

Terwijl we deze video aan het onderzoeken waren, kwamen we ook een nieuwsbericht tegen dat we wilden delen. In 2014 berichtte BBC.com over het oprechte moment waarop een jonge jongen in Belfast erin slaagde een selfie te maken met Hare Majesteit.

Dit verhaal wordt bijgewerkt als we meer details te weten komen, zoals de naam van het theater, de titel van de toneelproductie of het land waar de video’s zijn opgenomen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in