Heb je een uitbetaling van TikTok ontvangen? Het maakt deel uit van een class-action-schikking van $ 1,1 miljoen in Illinois – NBC Chicago

0
15


Als u een inwoner van Illinois bent die onlangs elektronische betaling van TikTok heeft ontvangen, is dit waarschijnlijk geen oplichterij – het is het resultaat van een van de twee class-action-rechtszaken in Illinois die zijn aangespannen tegen het socialemediaplatform.

In december 2019 werd door twee moeders van jonge tieners een class action-klacht ingediend bij een rechtbank in Noord-Illinois tegen socialmedia-applicaties Musical.ly en TikTok. Volgens gerechtelijke documenten beweert de klacht dat de sociale-mediaplatforms, “in een zoektocht naar winst, heimelijk de persoonlijke informatie en het bekijken van gegevens van kinderen onder de 13 jaar zonder ouderlijke toestemming hebben gevolgd, verzameld en openbaar gemaakt”.

De klacht gaat verder met te zeggen dat als gevolg van deze “oneerlijke” en “bedrieglijke” zakelijke praktijken, kinderen online zijn gestalkt door volwassenen.

Later die maand, na verschillende moties en ‘belangrijke ontdekking’, werd een schikking met de beklaagden bereikt en werd de definitieve goedkeuring verleend, aldus gerechtelijke documenten.

Volgens advocaten voor de rechtszaak is de schikking, die $ 1.100.000 zal verdelen onder leden van de class action, de ‘eerste in zijn soort’.

“De schikking”, luidt een motie, “die compensatie bewerkstelligt voor de vermeende onwettige verzameling van persoonlijke informatie van minderjarige kinderen, vertegenwoordigt de eerste schikking in zijn soort en is daarom een ​​mijlpaal voor privacyzaken.”

Op de website van de schikking staat dat vanaf 30 augustus 2022 alle beroepszaken door de rechtbank zijn afgewezen en dat de betalingen zijn begonnen.

Dit is wat we nog meer weten over de schikking.

Wie komt in aanmerking voor betalingen?

Volgens de schikkingswebsite moeten in aanmerking komende class-action-leden in de VS wonen, maar zijn ze niet beperkt tot degenen die in Illinois wonen.

“Als jij of je kind de Musical.ly- en/of TikTok-softwareapplicatie onder de 13 jaar heeft gebruikt, heb je mogelijk recht op een betaling”, zegt de schikkingswebsite.

Degenen die niet zeker weten of ze een uitbetaling verschuldigd zijn, worden dringend verzocht contact op te nemen met de Schikkingsbeheerder, op (833) 934-1184, of info@MusicallyClassActionSettlement.com.

Kan ik nog steeds deelnemen aan de Class-Action Suit?

Nee.

De deadline om een ​​claim in te dienen om deel uit te maken van de rechtszaak was 24 juli 2021. Volgens de rechtszaak werden potentiële leden op de hoogte gebracht om deel te nemen aan de class action “via mediapublicaties”, en op websites en sociale-mediaplatforms als onderdeel van een digitale advertentiecampagne.

Hoe en wanneer worden betalingen verdeeld?

Volgens een update die op 30 augustus 2022 op de website van de nederzetting is geplaatst, is de distributie al begonnen.

“Verrekeningsbetalingen zullen in de komende 2-3 weken worden uitbetaald”, luidt de update van augustus.

Volgens de rechtszaak zullen de betalingen elektronisch worden verdeeld.

Ja, er is nog een TikTok Class Action-schikking die er is

Een andere class-action schikking die in Illinois tegen TikTok is ingediend, beweert dat de app voor het delen van video zowel de federale wetgeving als de Biometrische Informatie Privacy Act van Illinois heeft geschonden, waarbij de site naar verluidt biometrische gegevens van gebruikers verzamelt en deze vervolgens openbaar maakt aan externe bedrijven zonder de toestemming van de betrokkenen.

Volgens de rechtszaak zal de schikking een fonds van $ 92 miljoen creëren dat onder de leden van de klas zal worden verdeeld.

Hoewel een rechter de schikking heeft goedgekeurd, “kan deze niet van kracht worden en kunnen er geen schikkingsbetalingen worden gedaan voordat alle beroepen zijn opgelost”, zeggen advocaten voor de schikking.

Volgens de schikkingswebsite is er geen geschat tijdsbestek over hoe lang dat kan duren.

De deadline om een ​​claim in te dienen in deze class-action rechtszaak was 1 maart 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in