Hawaiiaanse wetgever probeert TikTok op staatsapparaten te verbieden

0
13


Door Tom Georg

Klik hier voor updates over dit verhaal

HAWAII (KITV) – Vanwege bezorgdheid over de veiligheid van de populaire sociale media- en video-app TikTok, hebben verschillende staten stappen ondernomen om het platform te verbieden van door de staat beheerde apparaten.

Nu wil Hawaii Rep. Gene Ward (R-Hawaii Kai) dat onze staat dit voorbeeld volgt.

Ward zegt zich zorgen te maken over berichten over TikTok’s moederbedrijf ByteDance en zijn connectie met de Chinese overheid en zijn vermogen om persoonlijke informatie uit de app te halen.

Ward noemt de app ‘digitale fentanyl’ en zegt dat hij niet alleen verslavend is voor gebruikers van sociale media, maar zich ook zorgen maakt over de veiligheidsrisico’s. “Voor de nationale veiligheid, kijk, we zijn het epicentrum van de verdediging van de natie in de Stille Oceaan, we zouden hierin een van de leiders moeten zijn, dus ik denk dat we eerlijk gezegd een inhaalslag maken”, zegt hij.

Het wetsvoorstel zou alleen van toepassing zijn op computers en apparaten die eigendom zijn van de overheid van Hawaï en zou niemand in het grote publiek verbieden om de app te gebruiken, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

“Hoewel er een firewall zou moeten zijn tussen zijn westerse en Chinese tegenhangers, hebben zelfs recente rapporten gesuggereerd dat ambtenaren in China toegang hebben gekregen tot een deel van de informatie op TikTok-servers”, zegt KITV4-technologie-expert Ryan Ozawa.

Een tegenstander van het wetsvoorstel is Rep. Jeanne Kapela (D-Naalehu, Volcano, Pahala). De Big Island-wetgever is het jongste vrouwelijke lid van het Huis en gebruikt TikTok regelmatig om dansvideo’s en creatieve video’s achter de schermen te plaatsen om haar werk bij het Capitool onder de aandacht te brengen.

“Mensen lijken echt betrokken te zijn en de realiteit is ook dat jonge mensen betrokken willen raken bij de politiek, ze willen betrokken raken en ze willen iemand zien die op hen lijkt en zoals zij praat en energie heeft zoals zij”, zegt ze.

Kapela zegt dat ze gelooft dat het wetsvoorstel een politieke houding is die TikTok onterecht uitkiest. Maar ze gelooft wel dat er meer onderwijs en waarborgen nodig zijn nu we door een veranderende digitale wereld navigeren.

“Het is geen digitale fentanyl, het is de mogelijkheid voor mensen om verbinding te maken, en aan het eind van de dag denk ik dat we meer mogelijkheden nodig hebben voor mensen om verbinding te maken en bescherming om dit te kunnen doen”, zegt Kapela.

Ward is van plan zijn rekening aan het begin van de sessie in te dienen. Als Republikein in een wetgevende macht met een democratische overgrote meerderheid is het nog steeds onduidelijk of het wetsvoorstel enige grip zal krijgen, maar hij hoopt dat andere wetgevers aan boord zullen komen, vooral als er nieuwe beveiligingsproblemen over TikTok aan het licht komen.

Let op: op deze inhoud rust een strikt embargo op de lokale markt. Als u dezelfde markt deelt als de bijdrager van dit artikel, mag u deze op geen enkel platform gebruiken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in