Hardee’s profiteert van MyPillow-moment en TikTok wil BeReal

0
75


Hardee's nam een ​​onverwachte wending in de schijnwerpers

Op woensdag ging Hardee’s naar Twitter om het meeste te halen uit een onverwacht moment in de schijnwerpers nadat Mike Lindell beweerde dat de FBI zijn telefoon in beslag had genomen op een van de locaties in Minnesota van het restaurant. Gedurende een Facebook-uitzending Dinsdagavond zeiden de CEO van MyPillow en aanhanger van Donald Trump dat de FBI een huiszoekingsbevel voor zijn telefoon had uitgevaardigd. Hij zei dat vier federale agenten hem benaderden buiten het fastfoodrestaurant, waar hij een Zwitserse cheeseburger met champignons en een chocoladeshake had besteld. In reactie op het nieuws, Hardee heeft getweet“Nu je weet dat we bestaan ​​… moet je onze zachte koekjes echt eens proberen.”

De tweet, die meer dan 17.000 keer is geretweet, verwijst naar Lindells verleden als kussenverkoper. Het bedrijf maakt ook reclame voor een gratis ontbijtkoekje…”Als je nog een telefoon hebt.” Het komt niet vaak voor dat een merk zich om de juiste redenen in een sociaal gesprek kan mengen en viraal kan gaan.

Hier zijn de andere topverhalen van vandaag:

Oprichter Patagonia geeft bedrijf weg

In plaats van ‘naar de beurs te gaan’, is Patagonië ‘doelgericht’. Een halve eeuw na de oprichting van het bedrijf voor outdoorkleding, geeft Yvon Chouinard het weg om klimaatverandering tegen te gaan. Het bedrijf, met een waarde van ongeveer $ 3 miljard, zal nu in handen zijn van een trust- en non-profitorganisatie. NPR-rapporten dat The Patagonia Purpose Trust alle stemgerechtigde aandelen van het bedrijf zal beheren (2%), terwijl Holdfast Collective, een non-profitorganisatie op het gebied van klimaatverandering, alle aandelen zonder stemrecht zal bezitten (98%). Chouinard uitgelegd het besluit op de website van Patagonia:

We moesten een manier vinden om meer geld te steken in de strijd tegen de [environmental] crisis terwijl de waarden van het bedrijf intact blijven. Een optie was om Patagonië te verkopen en al het geld te doneren. Maar we konden er niet zeker van zijn dat een nieuwe eigenaar onze waarden zou handhaven of ons team van mensen over de hele wereld aan het werk zou houden. Een ander pad was om het bedrijf naar de beurs te brengen … Eerlijk gezegd waren er geen goede opties beschikbaar. Dus hebben we onze eigen gemaakt.

De beslissing om het bedrijf weg te geven weerspiegelt de levenslange liefde van Chouinard voor het milieu en de langdurige minachting voor zakelijke normen. “Hopelijk zal dit een nieuwe vorm van kapitalisme beïnvloeden”, zei Chouinard . vertelde The New York Times.

Waarom dit belangrijk is: Een bedrijf weggeven is een ongebruikelijke zet, maar het laat zien dat Patagonië trouw is aan zijn principes. Merken moeten er nota van nemen en hun geld steken waar hun mond is. Laat je retoriek over het verbeteren van de wereld niet leeg zijn.

GEMETEN GEDACHTEN

Eerder dit jaar, Adobe ondervraagd 5.000 Amerikaanse emoji-gebruikers om de rol en impact van emoji in digitale communicatie te ontdekken. De resultaten ontdekte dat de overgrote meerderheid van de Amerikaanse emoji-gebruikers (91%) het ermee eens is dat emoji het voor hen gemakkelijker maakt om zichzelf te uiten. Negen van de tien respondenten zeiden dat ze emoji gebruiken om de sfeer van een gesprek te verlichten, en 69% zei dat het gebruik van emoji in communicatie hun geestelijke gezondheid heeft verbeterd. Uit de resultaten bleek ook dat het nog nooit zo cool was om emoji te gebruiken. Bijna driekwart van de respondenten (73%) vindt mensen die emoji gebruiken vriendelijker, grappiger en cooler dan degenen die dat niet doen. Niet alle emoji zijn echter populair. De “hoop poep” is de minst favoriete emoji van Amerikaanse emoji-gebruikers om te gebruiken, gevolgd door “boos gezicht”.

Gedachten over emoji's

Respondenten gaven ook aan dat er meer werk aan de winkel is op het gebied van representatie. 92% van de Amerikaanse emoji-gebruikers die zich identificeren als leden van de LGBTQ+-gemeenschap vindt dat emoji moet streven naar meer inclusiviteit. Amerikaanse emoji-gebruikers die gehandicapt zijn (86%) of zwart zijn (89%), Aziatisch (88%) of Spaans (87%) zijn het ook eens over de noodzaak van diverse emoji. Omdat emoji zo geïntegreerd zijn in communicatiemethoden, is het van vitaal belang dat ze het leven van zoveel mogelijk mensen weerspiegelen. We gebruiken emoji steeds vaker om gesprekken over leeftijd, ras en cultuur te overbruggen.

TikTok wil ook BeReal zijn

Instagram wilde eerst TikTok zijn, daarna BeReal. Nu wil TikTok ook BeReal zijn. Donderdag maakte het social media platform bekend TikTok Nu, een dagelijkse foto- en video-ervaring die is ontworpen om de ‘meest authentieke momenten van gebruikers’ te delen met de mensen die er het meest toe doen. Net als BeReal gebruikt TikTok Now een dubbele camerafunctie en laat het gebruikers weten wanneer ze moeten posten. “Je ontvangt dagelijks een prompt om een ​​video of statische foto van 10 seconden vast te leggen om gemakkelijk te delen wat je van plan bent,” TikTok’s website legt het uit. (Het is vermeldenswaard dat BeReal alleen stilstaande beelden toestaat.) Het bedrijf zegt dat het de komende week met de functie gaat experimenteren. Amerikaanse gebruikers hebben er toegang toe via de TikTok-app, terwijl gebruikers in andere regio’s mogelijk een nieuwe TikTok Now-app moeten downloaden.

Waarom dit belangrijk is: TikTok probeert te profiteren van de populariteit van BeReal is niet schokkend. Het is echter een beetje vermoeiend om te zien hoe sociale apps elkaar kopiëren. Beheerders van sociale media moeten inventariseren en bepalen of de platforms die ze gebruiken nog steeds de beste pasvorm(en) zijn.

Dawn Olsen is een schrijver die naar een technische school buiten de staat (Purdue University) ging om een ​​Engels diploma te halen. Ze heeft 10 jaar in Indianapolis gewoond en besteedt veel te veel tijd op Twitter. Sterker nog, ze denkt nu waarschijnlijk aan Twitter.

OPMERKINGLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in