Hannah Williams nam ontslag om virale TikTok te lanceren, verdient 6 cijfers

0
13


In mei maakte Hannah Williams een sprong waar veel mensen alleen maar van dromen: ze zei haar dagelijkse baan als data-analist op om fulltime contentcreator te worden.

In die tijd had ze een paar maanden succes gehad via haar persoonlijke TikTok, waar ze ervaringen deelde over jobhoppen en onderhandelen over haar salaris, wat haar inspireerde om Salary Transparent Street te lanceren, een TikTok-serie waarin je vreemden een vraag stelt. niet de bedoeling: Hoeveel geld verdien je?

De serie ging viraal en Williams zag een unieke kans.

“Ik wist dat je niet zomaar een account hebt dat zo snel zo succesvol is, zonder dat er op de een of andere manier geld mee te verdienen is”, zegt ze. “Ik was klaar om erachter te komen.”

Binnen enkele maanden zegden Williams en haar verloofde, James Daniels, allebei hun baan op om zich te concentreren op het veranderen van Salary Transparent Street van een paar TikTok-video’s in een volwaardig bedrijf. Ze hebben 10 staten doorkruist, honderden mensen geïnterviewd en merkdeals van zes cijfers binnengehaald. Tot nu toe heeft Salary Transparent Street bijna $ 600.000 opgebracht, en het paar leeft van een salaris van $ 200.000 per jaar.

CNBC Make It praatte met Williams, 26, over hoe ze zich voorbereidde op de grote stop, de hoogte- en dieptepunten van het eigen baas zijn en advies aan werknemers die in 2023 hun eigen dromen willen najagen.

Hoe ze haar baan opzegde: ‘Falen was niet het ergste’

Terwijl Williams rond mei eindelijk haar ontslag indiende, zegt ze dat ze mentaal al lang eerder klaar was om te stoppen. Het grootste dat haar tegenhoudt? Om Salary Transparent Street uit te bouwen zoals ze wilde, zou Williams Daniels (de cameraman van de serie) nodig hebben om ook zijn kantoorbaan bij overheidscontracten op te zeggen.

Het was een groot risico om een ​​vast inkomen te verliezen en op iets nieuws te wedden. Maar Williams, een data-analist van opleiding, kraakte de cijfers en zag dat de sprong winstgevend kon zijn.

“Ik wist dat er merkdeals waren die erg niche waren en perfect bij ons pasten en die misschien een paar maanden nodig hadden om erachter te komen, maar het waren mogelijkheden”, zegt Williams. En aangezien het paar geen kinderen of hypotheek had, kon de timing niet beter zijn om een ​​beetje riskant te zijn.

Zoals Williams het ziet, “falen was niet het ergste.” Ze kon altijd teruggaan naar haar oude baan of een soortgelijke baan zoeken als de serie niet van de grond kwam. Het ergste zou eigenlijk zijn om het helemaal niet te proberen.

Dus, met $ 10.000 aan besparingen, hebben Williams en Daniels hun ontslag ingediend.

Binnen twee weken kwam Williams in contact met twee agenten die $ 24.000 aan startgeld verstrekten voor de eerste twee maanden van Salary Transparent Street. Williams en Daniels gebruikten het geld om hun rekeningen te betalen, de kosten van levensonderhoud te betalen en naar de film te reizen.

Salary Transparent Street bleef in een stroomversnelling komen en bereikte miljoenen kijkers. Williams landde partnerschappen met merken als Fiverr, The Knot en Cleo, een budgetteringsapp. Toen, in september, kwam er een grote rekening binnen: Williams tekende een deal van zes maanden met Indeed, het platform voor het zoeken naar werk, voor bijna een half miljoen dollar.

De nadelen van eigen baas zijn

Het bouwen van je eigen social media merk komt niet zonder uitdagingen. Net als bij elke baan, zegt Williams, heeft eigen baas zijn ook een aantal nadelen, waarvan de grootste is dat het internet nooit stopt.

“Dus je kunt vakanties uit het raam gooien, je kunt een weekend uit het raam gooien. Het is ongelooflijk moeilijk als je werk een soort van je leven is en de balans tussen werk en privéleven die je daarvoor had volledig verdwijnt”, zegt ze.

Dat gezegd hebbende, zou ze veel liever die moeite steken in iets dat ze heeft gebouwd, in plaats van een weekend te werken voor een bedrijf waar ze niet zo in heeft geïnvesteerd.

Nog een bijwerking: burn-out. “Het was een heel interessante les om te leren dat de hele tijd werken zeker niet de oplossing is om dingen voor elkaar te krijgen”, zegt ze. “Uiteindelijk kunnen je hersenen het gewoon niet meer aan.”

Om met burn-out om te gaan, zegt Williams dat het cruciaal voor haar is geweest om te begrijpen wanneer ze het meest productief is en wanneer ze zichzelf een adempauze kan gunnen. Ze steelt bijvoorbeeld graag tijd om ’s ochtends aan administratieve taken te werken voordat andere mensen wakker zijn en dingen van haar vragen.

Om te voorkomen dat ze overweldigd raakt, plant ze haar werk per uur in, inclusief wanneer ze een pauze moet nemen om te gaan wandelen of lezen. “Als het in mijn agenda staat, ga ik het volgen”, zegt ze. Het plannen van pauzes bouwt verantwoordelijkheid op. “Het was moeilijk om te beseffen dat ik een pauze moet nemen en even moet chillen, en dan weer verder moet. En dat zal me helpen productiever te zijn in plaats van de hele tijd op volle snelheid te gaan.”

Tot slot, een ander groot nadeel van internetondernemer zijn, is het modereren van reacties op haar video’s en posts op sociale media. Het kan niet alleen een tijdrovende bezigheid zijn, maar soms kunnen opmerkingen hatelijk zijn, wat volgens Williams weegt op haar geestelijke gezondheid. Nu ze het werk heeft opgeschaald, heeft ze ook een uitvoerend assistent aangenomen die helpt bij het modereren van de inhoud, die $ 80.000 per jaar zal verdienen met gezondheidsvoordelen en PTO wanneer ze in januari een voltijdse werknemer wordt.

Advies aan werkzoekenden in 2023

Hoe graag Williams anderen ook wil vertellen om risico’s te nemen en grote carrièrestappen te maken, ze weet ook dat mensen zich zorgen maken over de economie in 2023. je op de arbeidsmarkt”, zegt ze. “Dus wees daar gewoon van op de hoogte en neem berekende beslissingen.”

Dat betekent echter niet dat je in een slechte situatie moet blijven. U kunt nog steeds gebruik maken van informatie die er is om erachter te komen of u onderbetaald wordt en om loonsverhoging vragen, of overstappen naar een meer veerkrachtige baan, werkgever of branche.

“Toen ik mijn baan opzegde, wist ik dat mijn back-upplan als ik faalde, was teruggaan naar mijn oude baan of teruggaan naar een branche waar ik een sterke carrière had”, zegt Williams. “Er zijn zoveel bronnen die je in staat kunnen stellen om een ​​verandering door te voeren als je dat wilt.”

Ze voegt eraan toe: “Wees niet bang om risico’s te nemen. Zorg er gewoon voor dat het weloverwogen beslissingen zijn.”

Impact maken

Hoe deze 26-jarige $ 25.000 per jaar verdient en uitgeeft net buiten NYC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in