“Groypers” gebruiken TikTok om blanke nationalistische inhoud te promoten en ontwijken het verbod van het platform

0
94


Sommige van Fuentes’ groyper-volgelingen lijken zijn bevel te hebben gehoorzaamd. Op Telegram hebben accounts video’s met Fuentes gepost en gebruikers aangespoord om deze op TikTok te delen – een inspanning die Fuentes op zijn beurt heeft gepromoot. Fuentes heeft ook opgeschept over het vermeende succes van wat hij “Operatie NickTok” noemde, en beweerde dat inhoud die verband hield met zijn “team” meer dan 15 miljoen views op TikTok had gekregen.

Hoewel het onduidelijk is of de claim van 15 miljoen views klopt, maakt Fuentes duidelijk gebruik van TikTok’s reactieve benadering van moderatie, een kritieke fout die extreemrechtse inhoud in staat stelt om gemakkelijk verspreiden op het platform, en de inhoud heeft inderdaad miljoenen views verzameld. Zoals Fuentes suggereerde, hebben groypers met succes primitieve verbodsontduikingstactieken gebruikt – inclusief opzettelijke spelfouten – om moderatie te ontwijken en hun hatelijke en onverdraagzame inhoud op grote schaal te verspreiden.

Hoewel de zoekopdracht “Nick Fuentes” vanaf 29 augustus op TikTok is verboden, retourneert “Nicholas J Fuentes” nog steeds onverdraagzame inhoud, zoals een video met de titel “Joden en hun manipulatie”. De hashtag “#NickFuente” heeft meer dan 2,7 miljoen views op TikTok, en verschillende variaties en spelfouten van Fuentes’ naam hebben honderdduizenden views opgeleverd.

Groypers proberen ook gebruikers van TikTok naar het eigen streamingplatform van Fuentes te leiden. Ze nemen vaak de website-URL op in hun TikToks in een poging gebruikers naar hun ongemodereerde netwerk te verplaatsen. De hashtag die is gekoppeld aan het streamingplatform van Fuentes heeft meer dan 487.000 views.

Het simpelweg verbieden van de zoektermen “groypers” of “Nick Fuentes” is een volstrekt onvoldoende oplossing voor het complexe probleem van een opkomende blanke nationalistische ideologie op TikTok, die een nieuw, jong publiek heeft. TikTok’s “For You”-pagina-algoritme biedt een unieke gevaarlijke radicaliseringspijplijn, waarbij extreemrechtse extremistische video’s worden doorgestuurd naar gebruikers die interactie hebben met gelieerde inhoud. Het is niet moeilijk om te zien hoe niche-inhoud die is gepost door kleine accounts, zoals degenen die de video’s van Fuentes hebben geüpload, miljoenen weergaven krijgt.

TikTok’s slordige en kortzichtige handhaving van de extremistische regels heeft de groep in staat gesteld miljoenen gebruikers te bereiken terwijl Fuentes en zijn volgelingen hun racistische inhoud massaal in omloop brengen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in